Anahtar Deliği 11.04.2019

Trabzon kulislerinden yansıyanlar.

Anahtar Deliği 11.04.2019

MURAT ZORLUOĞLU’NUN ÇİÇEKLERİ AHMET METİN GENÇ’İN MAMALARI 

AK Parti ve MHP ittifakıyla Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı olan Murat Zorluoğlu, şu sıralar yanına iki kişiyi alıyor. Onlardan bilgi alıyor. Belediye Başkanlığındaki talimatları, işlerin akışını onlara soruyor. Onlar da kapısında gidip geliyor. Osman Gökhan Bali ve İbrahim Kul. Bu iki isim bakalım ilerleyen günlerde belediyede kalabilecek mi? Daha önce belediyede ulaşımdan sorumlu Bali, çok hedef haline gelmiş eleştirilmişti. Hele de ulaşım master planını bir türlü hayata geçirememişti. Yada istedi engel olan oldu bilemiyoruz. Haftaya Büyükşehri Belediye Meclisi toplantıları başlayacak. Ancak Zorluoğlu’nun ekibi o zaman belli olur diye düşünüyoruz. Şu anda değil. Şu anda görünen kafasında netleştiremediği.

Ama MHP Trabzon İl başkanlığı Zorluoğlu’nun ekinine bir iki isim önerdi.

Kimler olduğu belli değil. Hatta ciddi konumlara da isimler önerdiler.

MHP ile AK Parti arasındaki ittifakın meyveleri yeşerecek mi? Göreceğiz.

Bu arada AK Parti Elazığ Milletekili aday adayı olan Ali Tekataş, Murat Zorluoğlu’nun yakın arkadaşı. Onu Van’dayken yanına aldı. Van Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü (VASKİ)’nin başına geçirdi. Burada bir sürü iddia yer aldı.

Bu iddialar arasında kardeşine işler ver gibi şeyler var. Bu iddialar Van’da yerel sitelerde yer aldı. İddialara cevap vermedi.

Bu Ali Tekataş’a TİSKİ verilir mi? 

Şu an bilmiyoruz.

Ama verilecek diye bir sürü söylenti var şehirde..

Murat Zorluoğlu, kamuoyunda sevilen isimleri yanına toplayıp, liyakatlı kişilerle çalışması gerekir.

Bu iki şey çok önemli.

Bu arada başkan Zorluoğlu, “Bana çiçek felan göndermeyim. Tebrik edecekseniz Trabzonspor’a yardımda bulunun” demiş kampanya başlatmıştı. Lakin dün gelen çiçekleri görüntüledik. Epey bir çiçek gelmiş yine..

Pek söylediklerini dikkate almamışlar. Ama o da ne yazı işleri odasına nede sekreteryasında çiçekleri tutuyor. Tam da belediyenin vatandaşların kabul edildiği salonda, beklediği salonda bıraktırıyor tebrik çiçeklerini..

Bu arada çiçek demişken..

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç de çiçek tebrikleri göndermeyin, bunun yerine bir sokak hayvanları için mama bağışlayın demişti. Onunda bu söylediği pek önemsenmedi. Mama alan 3 kişi çıktı.

Ahmet Metin Genç hayırlı olsun ziyaretçilerini  ise kabul ediyor. Geri göndermiyor. Her gelene kapısın açıyor. Sosyal medyası coşuyor.

Bu ara yoğunluk bundan. Ha bir de meclis toplantılarını gerçekleştirdi. Bu haftayı sağlıklı şekilde bitirdi diyelim..

TTSO SEÇİMLERİ SONRASI KÜSKÜNLÜKLER BİTTİ

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’nın seçimlerini hatırlatalım sizlere biraz.

Bu seçinler sonrası oluşan kırgınlıklar küskünlüklerden.

Bunların en dikkat çekisi Alper Bektaş ve Cem Çapkınoğlu idi.

Çapkınoğlu’nun ağabeyi Ekrem Çapkınoğlu, TTSO Başkanlığına aday olmak istedi lakin Alper Bektaş, ve seçime girdiği ekibi oylama yapalım aramızda karar verelim demişti. Ekrem Çapkınoğlu buna aşrı çıktı. Aday olmak istedi sonra bir anda son dakika gelip oyunu kullandı ve gitti. Burada küskünlük kırgınlık oldu. Alper Bektaş ve Cem Çapkınoğlu, araları açıldı. Dün Zafer Ofluoğlu’nun yakını vefat etti.  Zafer Ofluoğlu’nun başı sağolsun.

İşte ikili burada yakın durdu. Ardından yemek yediler ve birlikte döndüler. Yani TTSO seçimlerinin kırgınlıkları zamanla düzeldi. Küskünlük kalmadı diyelim..

GÜZİDE UZUN ‘AKP KIRILDI’ DEDİ HAYDAR REVİ ANINDA NE DEDİ?


CHP Trabzon İl Başkanı Güzide Uzun, “AKP Trabzon’da kırılma yaşadı. Mücadelemiz sürecek” dedi. Karadeniz’de Son Nokta Gazetesi’ne verdiği röportajda bunu dedi. Tabi bunu dedi ama devamında AK Parti kanadı sessiz mi kaldı? Hayır. AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi, partisinin yüze 64.61 oy aldığını belirterek,” Kendi başarısızlıklarını örtmek için çırpınıp duruyorlar” dedi.

“Bir siyasetçi kendini ancak bu kadar gülünç duruma düşürebilir. Eğer sayın Güzide Uzun seçim sonuçlarını incelemiş olsaydı 2014 yerel seçimlerine göre hem oy sayımız hem oy oranlarımızı yükselttik” diyen Revi, Uzun’un açıklamalarını “Tutarsız” kabul etti. 


EKREM İMAMOĞLU TRABZON’DA KİMİ ARADI?

Trabzon Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ersen Küçük görevine başladı. Dün makamında bir dizi ziyaretçileri ağırladı. Enerji Bakanı Berat Albayrak’ın tebrik mesajı masasının en önünde duruyor.

Danışmanları göndermiş. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu da telefonla arayıp tebrik etmiş. Dün bizde uğradık. Neyse arından gün içerisinde hasta ziyaretleri falan derken Ayasofya’da yeni açılan restoranı da ekibiyle ziyaret etmiş. Herhalde işletmeleri de ziyaret programına aldı. Yeni dönemde cemiyette renkli görüntüler göreceğiz. Ersen Küçük’e önerilerimiz olacak. Ama şimdi buraya yazmıyoruz. Daha sonra yazacağız. Kimi makamlar adamı yer kimi makamlar adamı parlatır sözünü ekleyip cümlemize son verelim.


DÜNYA DEVİ BİLE UNUTMUŞ!


Garanti Bankası'nın hakim ortağı İspanyol bankası "Banco Bilbao Vizcaya Argentaria"nın (BBVA) Üst Yöneticiliğine (CEO) Onur Genç, getirilmişti.

Onur Genç, Trabzon’un Çarşıbaşı İlçesi’ndendir.

Daha önce Garanti Bankası’nın CEO’su idi.

İspanyol devi Garanti Bankası’ndaki başarılarını gördü.

Onu ABD’de yanlarına aldılar ve tepe yöneticisi yaptılar.

Başarılı bir Türk.

Dünya devini yönetecek kadar başarılı.

Bankanın 380 milyar dolar gibi büyük bir miktar yönettiği söyleniyor.

Gelelim konumuza.

Onur Genç’in Trabzonspor Kulübü üyesi olduğunu biliyor musunuz?

Evet aynen öyle.

Has Trabzonsporludur.

Hatta en son onla Türkiye’de röportaj yapan Genel Yayın Yönetmenimiz Levent Ustabaşı olmuştu.

İlk sorusu,” Trabzonspor’da durumlar ne alem?” olmuştu.

İşte Trabzonspor aşığı bir isim ama üye aidatını unutmuş.

Evet insanlık hali demekki oluyor unutmuş.

İşte hemen irtibat kuruldu.

Demekki oluyormuş..

Demekki kulübün 60 gün daha süreyi uzatması güzel oldu. 

Unutkanlıklar oluyor.

Kötü niyetten değil aslında..

Ha bu arada birde bazı kötü niyetliler var.

Kimileri de 20-30 kişinin aidatını yatırsınlar diye iş insanları arıyorlar.

Onlara diyecek lafımız yok!

Trabzonsporla başlamışken bitirelim, Ünal Karaman konusu netlik kazanmadı. Bir iki hafta sonra herhalde olacak. Karar alınacak. Trabzon Başkanı Ahmet Ağaoğlu, Ünal Karaman ile devam etmek istiyor ama bir kaç yöneticinin kararı net değil. Bu yönetim birlikte karar almayı seviyor. Doğru olan da bu. Ağaoğlu da Karaman ile ilgili kendi fikrini söyleyecek. Yöneticiler buna tamamı evet derse devam edecek. Tribün açısından bakıldığında taraftarların büyük bölümü Karaman’ın devam etmesinden yana.. Bakalım ne olur?


O PROGRAM DÜN ERTELENDİ BUGÜN YAPILACAK


18-21 Nisan tarihlerinde Ankara’da yapılacak olan Trabzon Günleri ile ilgili toplantı yapılacaktı dün. 

Trabzon Valiliği A toplantı salonunda..

Trabzo Valisi İsmail Ustaoğlu ve Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, toplantıda soruları yanıtlayıp programı açıklayacak.

Trabzon medyasından konuya büyük ilgi var.

Ankara’da gerçekleşecek olan Trabzon günlerine büyük katılım sağlanacak.

Trabzonlu Bakanlar da bu programa katılacaklar.

Toplantı dün Tonya Belediye Başkanı Osman Beşel’in ağabeyinin cenazesi nedeniyle ertelendi bugüne saat 14.00’a..

Bugün bakalım Murat Zorluoğlu konu dışı soru alacak mı? Basın mensupları belediyede görev aldığı ilk 4 günde yaptıklarını ve düşüncelerini merak ediyorlar çünkü.
Ha bir de şu pankart meselesi var.

“Teşekkürler Trabzon” pankartları asıldı şehrin dört bir yanına..

O pankartları parti astırmış.

O pankartlarda bir hata vardı hemen toplantıldılar.

“Cumhur ittifakı Belediye başkanı” diye yazılan cümle çıkarılarak tekrar asılmaya başlandı.

Böyle bir hata neden yapıldı anlamadık. 

Zaten yıllardır reklamcısıydı, tasarımcısıydı AK Parti’nin hep aynı kişiler.

Değişen bir tek boya ve kağıtlar oluyor.

Ha bir de para miktarı..

Herhalde arkadaşlar Trabzon’da çok seçim kazanınca yorgun düştüler.

Metal değil ha bildiğin uykusuzluk..

Seçimdendir..

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler