Anahtar deliği. Şehir hastanesinin yeri belli oldu (1.10.2014)

Şehir hastanesinin yeri belli oldu (1.10.2014)

Anahtar deliği. Şehir hastanesinin yeri belli oldu (1.10.2014)
ŞEHİR HASTANESİNİN YERİ BELLİ OLDU
Fatih Devlet Hastanesi ve üzerinde bulunduğu arazinin tamamı üzerinde Trabzon’a şehir hastanesi kurulması epey zamandır gündemdedir.
Ancak, söz konusu arazi projesi düşünülen şehir hastanesi için yeterli değil.
Uygun arazi arandı, bu zamana kadar bulunamamıştı. Öğrendiğimiz kadarıyla Trabzon’a kurulacak şehir hastanesi için yeterli ölçüde arazi bulunmuş ve proje çalışmaları da başlatılmış. Fatih Devlet Hastanesi arazisi ile Ticaret Meslek Lisesi ve Endüstri Meslek Lisesi arazileri bir ada olarak birleştiriliyor ve şehir hastanesi için gerekli istimlakler yapıldıktan sonra işe başlanıyor. Bu noktada akla Ticaret Meslek Lisesi ile Endüstri Meslek Lisesi arazileri karşılığı olarak Milli Eğitim Müdürlüğü’ne ne verilecek. Numune Hastanesi arazisi Milli Eğitim’e verilecek. Bu projelerin akşamdan sabaha gerçekleşmesi mümkün değil. Bir yerden başlamak lazım.
ESNAFA BAYRAM MÜJDESİ
Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Metin Kara ve yönetimi, Trabzon esnafının kredi taleplerinin karşılanması için çalmadık kapı bırakmıyor.
Kredi talebinde bulunan esnafın talep ettiği kredinin karşılanması için Kooperatif Başkanı Kara gibi yönetimi de töleranslı davranmaya çalışıyor.
Buna rağmen aldığı krediyi zamanında ödeyemeyen yüzlerce kredizede esnaf var.
Ödemelerini geciktiren esnafların borçları katlandıkça katlanıyor, içinden çıkılmayacak hal alıyor. Bugünlerde, Kooperatif kanalıyla Halk Bankası’ndan kredi aldıkları halde, borçlarını ödeyemedikleri için takıntıları olan esnafın imdadına hükümet yetişti.
Borçların anaparalarını ödeyen esnafların birikmiş faizleri silinecek. Uygulama daha yeni başladı, belki çoğu esnafın bu uygulamadan da haberi yoktur. Kredi borcu takıntıya düşen esnaf kesiminin telaş etmesine de gerek yok. Uygulama yeni başladı, Ekim ayı sonuna kadar devam edecek. Bu süre zarfında Esnaf Kefalet Kooperatifi’ne müracaat edip, anaparalarını ödeyen veya borçlarını yeniden yapılandıran esnaf faiz yükünden kurtarma gibi bir avantaj yakalamış olacak.
KTÜ’DEN MECLİS’E
Recep Tayyip Erdoğan, Başbakanlığı döneminde ve önünde biri yerel seçim olmak üzere Cumhurbaşkanlığı seçimi arifesinde, çözüm sürecinin startını verdi.
Muhalefet partileri bile Erdoğan’ın bu cesur çıkışı karşısında, muhalefet etmekten öteye geçemediler. Erdoğan’ın bu cesur çıkışına kendi partisinden bile açık destek gelmediği, daha projenin başlatıldığı ilk günlerde, kendisine inanın ve çözüm süreci projesinde gönüllü yer alan isimler, kendilerini ortaya koydular. Akil adamlar grupları böyle oluştu. Trabzon’daki KTÜ’den Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yusuf Şevki Hakyemez de Tayyip Bey’in çözüm projesinde kelleyi koltuğa alıp, baş aktör olarak ön saflarda yer alan isimlerden biri oldu. Tayyip Bey, Prof. Dr. Hakyemez’i Doğu Karadeniz Bölgesi akil adamları grubunun başına getirdi, bu grup bölgemizde önemli çalışmalar yaptı, çözüm sürecini başta sivil toplum örgütleri olmak üzere toplum katmanlarına anlattılar.
2015’te yapılacak genel seçim yaklaşırken, AK Parti’nin Trabzon’daki milletvekili sıralaması nasıl şekillenir diye düşünenler, çözüm sürecine start verildiği günleri ve o zaman Erdoğan’ın yanında yer alan, akil adamlar listelerini unutmasınlar.
Prof. Dr. Yusuf Şefki Hakyemez, Trabzon listesinin iyi bir yerinde olur.
Tayyip Erdoğan, AK Parti kurulduktan sonra girdiği üç genel seçimde de KTÜ’den bir öğretim üyesine mil
letvekili listesinde yer vermiştir. Bu sefer de geleneği devam ettirecektir.
2002 seçiminde Aydın Dumanoğlu, 2007 seçiminde Cevdet Erdöl, 2011 seçiminde Aydın Bıyıklıoğlu, KTÜ’den meclise taşındı. Sıra Hakyemez’de
MERKEZ PARTİ TRABZON’A ÖNEM VERİYOR
Yeni kurulan ve teşkilatlanma çalışmalarını ülke geneline yaymaya çalışan Merkez Parti’de hareketli günler yaşanıyor. Partinin Genel Sekreteri hemşerimiz Yaşar Yazıcıoğlu, Trabzon’daki parti çalışmalarını yerinde görmek ve İl Başkanı olarak atanan işadamı Ekrem Çapkınoğlu ile istişare yapmak üzere gelmişti. Dün de Trabzon’dan ayrılarak karayolu ile Giresun ve Ordu’ya geçti. Merkez Parti Trabzon İl Başkanı Ekrem Çapkınoğlu Ve ekibinin yoğun çalışmasıyla 12 ilçede örgütlendi, diğer ilçelerde de örgütlerini kurmak için çaba harcıyorlar. Tanjant’ta faaliyet gösteren KİLER’in bulunduğu binada daha önce il teşkilatı için konuşulmuştu, daha sonra bu karardan dönüldü. Merkez Parti Trabzon İl Başkanlığı, MHP İl TKeşkilatının daha önce faaliyet gösterdiği Meydan’da Keleş ailesine ait binaya taşınmaları gündeme gelmiş.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler