Anahtar Deliği - Başkan Zorluoğlu çok gerildi! - 10.09.2021

Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu çok gergin bu aralar.

Anahtar Deliği - Başkan Zorluoğlu çok gerildi! - 10.09.2021

En ücra köşelerde çeken TRT FM Trabzon’da neden sıkıntı yaşadı?

Bilindiği üzere TRT FM Türkiye’nin en çok dinlenen ve hatta ülkenin en ücra köşelerinde dahi çekmesiyle bilinen devletin yayın organı.

Ancak TRT FM ile ilgili Trabzon’da uzun süredir önemli bir problem yaşanıyor.

Trabzon’un en büyük nüfus yoğunluğunun bulunduğu bölgelerden biri olan Yomra ilçesinde ve çevresinde uzun süredir TRT FM radyosu çekmiyordu. En ücra yerde bile var olan TRT FM frekansı, hem yerleşik nüfusun fazla olduğu hem de sınır kapısına da geçiş güzergahının olduğu bölgede suskundu.

Hatta evlerde radyosunu açıp dinlemek isteyenler Rize’nin yerel radyoları dinlemek mecburiyetinde kalıyordu.

Uzun süredir böyle devam eden bu durum sonrası her ne olduysa son 1 haftada TRT FM çok net olmaksızın çekmeye başladı.

TRT FM’in yeni çekmeye başlaması bir kenara bölgede Radyo 1 ve TRT Nağme yayını ise hiç yok! Merkez ilçede dinlenebilen bu frekanslar nedense Yomra ve çevresinde yok.

Sadece TRT FM var ve o da son günlerde çekmeye başladı.

Nasıl bir çalışma yapıldı, neden her yerde var olan TRT FM Yomra ve çevresinde uzun süredir hizmet veremiyordu? Bu sorular tam bir muamma.

İlgisizlik mi, umursamazlık mı bilemeyiz.

Neresinden tutsanız elinizde kalır.

Ancak TRT payı adı altında vergi alınan ülkemizde, her vatandaşın devletin televizyonundan da radyosundan da eşit şekilde hizmet almaya sonuna kadar hakkı vardır…

***

Bayram’dan Oyman’a cevap!

CHP’li Ortahisar Belediye Meclis Üyesi Yavuz Selim Bayram, Eylül ayında düzenlenen meclis toplantısında yaptığı çıkış sonrasında istifa etti. Bayram, Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç’i eleştirdi, “Yapamıyorsan istifa et “ dedi. Sonra ki gün ise partisinden istifa etti.

CHP Ortahisar İlçe Başkanı Suat Oyman da, Bayram için Haber61’e yaptığı açıklamada, “ Göreve geldiğinden beri disiplin içinde çalışamadık. Eksikliği vardı meclise katılmıyordu. Son meclisteki tavırları bizim gruba uygun değildi.”ifadelerini kullanmıştı.

Bayram bu açıklamanın ardından Oyman’a Haber61 aracılığıyla cevap verdi. Bayram “Suat Oyman'ı yaptığı basın açıklamasında, şahsıma yönelik kullandığı küçük düşürücü ifadelerden dolayı kınıyorum. Bu kötü niyet taşıyan açıklamanın altında yatan zihniyet istifamın temel gerekçesidir. Siyasette bu tür ayrılıklar olabilir, bunları olgunlukla karşılamak gerekir. Ancak bu olgunluğa sahip olmayanların bulunduğu makamı daha fazla işgal etmesinin ne ona ne de partisine bir faydası olur.” dedi.

***
Acaba Cumhurbaşkanı şehre küskün mü?

Fark ettiniz mi bilmem. Cumhurbaşkanı Karadeniz’e geldi. Trabzon’a indi Rize’de açılışlarda bulundu ama Trabzon Millet Bahçesini açılışını dün kent bürokrasisi gerçekleştirdi. Sizce ilginç bir durum değil mi?

Cumhurbaşkanı Erdoğan birçok yere uzaktan bağlanarak açılış yapıyor lakin Trabzon Millet Bahçesini yapmıyor. Bir de Akyazı’da şehir hastanesinin temel atmasını da gerçekleştirmedi. İlginç, Türkiye’de tüm şehir hastanelerinin temel atmasını o gerçekleştirmişti.

Halbuki, Erdoğan’ın Trabzon’a geleceği ve millet bahçesini açacağı kulislerde konuşuluyordu. Bu gelişmeler Cumhrubaşkanı Erdoğan Trabzon’a küskün mü? Sorularını beraberinde getirdi.

***
Başkan Zorluoğlu çok gerildi!

Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu çok gergin bu aralar.

50 yıldır yapılmayan alt yapıya bir anda daldı Trabzon’un her yerini şantiyeye çevirdi bu nedenle de birçok kesim tarafından eleştiriliyor.

Hatta kendi partisi içerisinde de eleştiriliyor.

Bu durumu açıklamak istese de duymak istemeyen duymuyor.

Dün Büyükşehir Meclisinde, “Bir bardak suda fırtına koparmaya çalışıyorlar. Meseleleri öğrenmeleri ondan sonra konuşması gereken arkadaşlar var. Bu arkadaşlar ve grupları maalesef kendi çıkarları için konuşuyorlar.” ifadelerine yer verdi.

Bu sözler üzerine Bağımsız Meclis Üyesi Davut Çakıroğlu söz isteyerek, “ Belgesiz temelsiz hiçbir konuyu ne kamuoyuyla paylaşır ne de iftira atarız. Söylediklerinizi şahsımla alakalı değil. Sizin söylediklerinizden böyle bir algı çıkmasın diye söylemek istedim.” dedi.

***

Kanunsuz iş yapma alışkanlığı!

Trabzon’da bir okulun atık sularının öğrencilerin geçtiği caddeye aktığının görüntülerini önceki gün haber yaptıktan sonra dün de okul binasının yapı kullanım izin belgesinin dahi olmadığını ortaya çıkarmıştık.

Konuyla ilgili görüşünü aldığımız İl Milli Eğitim Müdürü Hızır Aktaş, okulun resmi işlemlerinin devam ettiğini geçici kabulünün yapıldığını söyleyerek TİSKİ Müdürü Ali Tekataş ile görüştüğünü belirterek “Ekip göndererek sorunu halledecekler, bugün yarın çözülecek” ifadelerini kullandı.

Bu sözler üzerine bu kez durumu Tiski Genel Müdürü Aktaş’a sorduk. Biz bir sorduk o bin anlattı. Bu konuda ne kadar dertli olduğunu tek dokunuşla anlamak mümkün oldu.

Trabzon’da geçmişten bugüne kanunda açık yazılmasına karşın istenilen maddelerin yerine getirilmeden, yapı kullanım izni umursanmadan binaların hizmete açıldığını söyledi. Derelerin böyle kirletildiğini, dere kenarına yapıların bu anlayışla yapıldığını anlattı. İl Milli Eğitim Müdürü’nün sözlerine de kızarak “Neden tamamlanmamış ayıplı malı alıyorsun? Müteahhitin yapması gereken işi neden TİSKİ’ye yaptırmaya çalışıyorsun ” diye sordu.

Birçok konuda kanunlara göre değil de alışkanlıklara göre davranıldığını anlattı.

Bu konuda haklı mı diye sorarsanız hem de sonuna kadar deriz.

Yıllardır birçok usulsüz işlemi tespit edip haberleştirdiğimizde “Ama geçmişten beri böyle” ya da “Ben yapıyorum ama bakın şu da yapıyor” gibi farklı farklı savunmalarla karşılaştık.

Biz Trabzon’u yakından biliyoruz ama Türkiye genelinde de ne yazık ki durum çok da farklı değil.

Burnunun dikine göre değil, kanunun dediğine göre hareket etmeyi herkes öğrenirse, çok daha yaşanabilir bir çevreye sahip olacağız.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler