Anahtar Deliği - Trabzonlu isim YÖK üyeliğine seçildi ilk kutlama Şalpazarı’ndan geldi - 08.06.2022

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi’nin Trabzonlu Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) üyeliğine seçildi.

Anahtar Deliği - Trabzonlu isim YÖK üyeliğine seçildi ilk kutlama Şalpazarı’ndan geldi - 08.06.2022

PİKNİK ALANI SAHPSİZ KALDI!

İnsanların yaz aylarında serinlemek ve piknik yapmak için kullandıkları Boztepe’de bulunan çamlık alan kaderine terk edilmiş durumda.Yerli ve yabacı turistlerin uğrak yeri olan ve her yıl yüzlerce insanın piknik yapıp stres attığı mekânın bugünkü görüntüsü içler acısı! Yabani otlar ve dikenlerin boy gösterdiği bu müstesna alanın bir an önce temizlenerek vatandaşların hizmetine sunulmasın arzu ediyoruz.

CHP’Lİ ÇAVUŞOĞLU GÖZ DOLDURUYOR!

Cumhuriyet Halk Partisi Trabzon Gençlik Kolları Başkanı Oğulcan Çavuşlu gecesini gündüzüne katarak çalışıyor. Trabzon’daki ilçe teşkilatlarını koordinasyonunu disiplinli bir şekilde elinde bulunduran Çavuşoğlu, özellikle önümüzdeki seçimlerde Z kuşağı diye adlandırılan ve ilk kez oy kullanacak genç seçmenleri ikna etmeye çalışıyor. CHP Teşkilatlarında yaptığı çalışmalarla parmak ile gösterilen Çavuşoğlu, bilgi, birikimi ve hitabet şekliyle dikkatleri üzerine toplamayı başarıyor. 2018 yılında vefat eden CHP Trabzon İl Başkanı Yavuz Karan’ın yeğeni olan Çavuşoğlu, daysından aldığı bayrağı daha yukarı taşımayı hedefliyor!

DEMOKRAT PARTİ HEYECANI!

Türkiye’nin en siyasi tarihine damgasını vuran Demokrat Parti’de son günlerde büyük bir hareketlilik yaşanıyor. Türkiye’deki teşkilatlarında kongrelerine hız veren Demokrat Parti’de, Trabzon Gümüşhane ve Bayburt illerinde de kongreler yapılacağı, teşkilatların yenileneceği öğrenildi. Demokrat Parti Trabzon İl Başkanı Ali Akar’ında yeni kongrede aday gösterilmeyeceği, partinin genç ve dinamik bir isimle yola devam edeceği konuşuluyor.

MARAŞ CADDESİ İÇİN PAYLAŞIM YARIŞI

Trabzon’un en işlek caddelerinden olan Maraş Caddesi trafiğe kapandı ve düzenleme çalışmalarında sona gelindi.

Dün akşam da Trabzon Büyükşehir Belediyesi eski ve yeni hallerini sosyal medyadan paylaştı.

İl fotoğrafta çok değil birkaç ay önceki trafik keşmekeşliği görülürken yeni halinin fotoğrafı ise beğeni topladı.

Bu paylaşım sadece Büyükşehir belediyesi hesabında kalmadı tabi. Trabzon Milletvekilleri, Trabzon il başkanlığı, Ortahisar ilçe başkanlığı ve partililer tarafından gece boyunca paylaşıldı.

İşte o paylaşımdaki fotoğraflar:

Trabzonlu isim yök üyeliğine seçildi ilk kutlama şalpazarı’ndan geldi

Trabzonlu isim YÖK üyeliğine seçildi! İlk kutlama Şalpazarı’ndan geldi

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi’nin Trabzonlu Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) üyeliğine seçildi.

13 Haziran’da Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ) Rektörlük görev süresi sona erecek olan Rektör Prof. Dr. Hüseyin Karaman, Üniversitelerarası Kurul tarafından Yükseköğretim Kurulu (YÖK) üyeliğine seçildi.

Karaman’a ilk tebrik Şalpazarı belediye başkanı Refik Kurukız’dan geldi.

Kurukız, Şalpazarılı hemşerisini yaptığı “Üniversitelerarası Genel Kurulu tarafından Yükseköğretim Kurulu (YÖK) üyeliğine seçilen Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü, hemşehrimiz Prof. Dr. Hüseyin KARAMAN beyi tebrik ederim. Kıymetli hocamıza yeni görevinde üstün başarılar dilerim.” İfadelerini kullandı.

Prof. Dr. Hüseyin Karaman kimdir?

1972 yılında Trabzon ilinin Şalpazarı İlçesi’nin Dorukkiriş Köyü’nde doğdu. İlköğrenimini Dorukkiriş Köyü’nde, ortaokul ve liseyi Vakfıkebir İmam Hatip Lisesi’nde (1989), üniversiteyi Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nde okudu (1994). 1995 yılında Karadeniz Teknik Üniversitesi Rize İlahiyat Fakültesi İslâm Felsefesi Anabilim Dalı’nda Araştırma Görevlisi oldu. 1994 yılında başladığı Yüksek Lisansını, Nurettin Topçu’da Ahlâkî Düşünce isimli çalışmayla 1996 yılında tamamladı. 1996 yılında Atatürk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Felsefe ve Din Bilimleri Anabilim Dalı İslam Felsefesi Bilim Dalı’nda başladığı Doktora öğrenimini Muhammet b. Zekeriya er-Razi’de Ahlâk Felsefesi isimli teziyle 07.01.2002 tarihinde bitirdi.

2004 yılında Yardımcı Doçent, 2008’de Doçent ve 2013 yılında Profesör olan KARAMAN, Ağustos 2013’te Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörlüğü’ne vekaleten atandı. 9 ay vekaleten yürüttüğü Rektörlük görevine Mayıs 2014’de asaleten atandı. Rektör KARAMAN, 15 Aralık 2017 tarihinde toplanan Kredi Yurtlar Kurumu 79. Genel Kurulu’nda Kredi Yurtlar Kurumu Yönetim Kurulu Üyeliği ve Başkanlığına seçildi. 22 Mart 2018 tarihinde toplanan Üniversitelerarası Kurul’un 243.cü toplantısında Üniversitelerarası Kurul Yönetim Kurulu üyeliğine seçildi. Prof. Dr. Hüseyin KARAMAN, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından 13 Haziran 2018 tarihinde Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörlüğüne yeniden atandı.

Anabilim Dalı Başkanlığı, Dekan Yardımcılığı, Rektör Danışmanlığı, Fakülte Yönetim Kurulu Üyeliği, Senato Üyeliği ile Kredi ve Yurtlar Kurumu Yönetim Kurulu Başkanlığı görevlerinde bulundu. Halen Üniversitelerarası Kurul Yönetim Kurulu Üyeliği ve Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörlüğü yapmakta olan KARAMAN Arapça, Fransızca ve İngilizce bilmektedir. Prof. Dr. Hüseyin KARAMAN’ın çeşitli yayınevleri tarafından basılmış kitapları, farklı dergilerde yayınlanmış makaleleri ve gerek ulusal, gerekse uluslararası sempozyumlarda sunulmuş bildirileri bulunmaktadır. Evli ve dört çocuk babasıdır.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler