Anahtar Deliği- Maçın hakeminin atamasında kasıt var 07.02.2015

Trabzonspor, ezeli rakibi Fenerbahçe ile bugün İstanbul’da Saraçoğlu Stadyumu’nda önemli bir karşılaşmaya çıkıyor.

Anahtar Deliği- Maçın hakeminin atamasında kasıt var  07.02.2015

Maçın hakeminin atamasında kasıt var

Trabzonspor, ezeli rakibi Fenerbahçe ile bugün İstanbul’da Saraçoğlu Stadyumu’nda önemli bir karşılaşmaya çıkıyor.

Son yıllarda Fenerbahçe karşısında galibiyet bulamayan bordo mavililerin bugün ki hedefi, son yıllardaki karşılaşmaların tersine bu karşılaşmayı kazanıp camiasına bayram yaşatmak.

Maç öncesi gelişmelerin Trabzonspor’un lehine olmadığı bir gerçek.

Geçen yıl iki takım arasında Avni Aker’de oynanan lig maçını, Fenerli futbolcuların isteği doğrultusunda tatil ederek, rakibin hükmen galibiyetine yol açan hakem Bülent Yıldırım’ın bugün ki karşılaşmanın hakemi olarak atayan Merkez Hakem Komitesi’ne yuh olsun.

Fenerbahçe’ye bu kadar açıktan çanak tutmak, Türk futboluna ihanetten başka bir şey değil.

Bu gelişmelerin ardından Trabzonspor Başkanı Haciosmanoğlu’nun bugün ki karşılaşmaya atanan hakem Bülent Yıldırım’ı arayıp adalet istemesi de tartışmaya açık.

Haciosmanoğlu Yıldırım’la konuştuğunu keşke kamuoyuyla paylaşmasaydı.

AK PARTİ’DE ÜÇLÜ İTTİFAK

İl kongresinin ardından AK Parti’de gençlik ve kadın kollarının yeni yönetimlerinin belirlenmesi için seçim süreci başladı.

Görüntüye bakılırsa gençlik ve kadın kolları il başkan adaylarını da genel merkez belirliyor.

Teşkilattan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu döneminde başlayan, tüm adayları genel merkezin belirleme uygulaması Soylu’nun DP döneminden gelen bir alışkanlığı olsa gerek.

İktidar partisinin halı hazırda Trabzon Gençlik Kolları İl Başkanı Mehmet Karaoğlu, görev süresi dolduğu için yerine yenisi gelecek.

Seçim yapıldığında Karaoğlu’nun yerine geçecek isim Halim Yılmaz olacak.

6 aday adayı orasından genel merkez Gençlik Kolları’nın yeni başkanı olarak Yılmaz’ı belirledi.

Bu ismin belirlenmesinde Eski il başkanı Adnan Günnar, Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Muhammet Balta ve mevcut Gençlik Kolları Başkanı Mehmet Kara’nın birlikteliği ve ortak desteğiyle, Halim Yılmaz diğer aday adayı isimleri solladı.

Trabzon AK Parti’nin diğer ağır topları, buna İl Başkanı Revi ve Büyükşehir Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu’da dahil, Halim Yılmaz’ın adaylığına karşı çıkmalarına rağmen Günnar, Balta ve Karaoğlu ittifakının gücünü genel merkezde aşmaya güçleri yetmedi.

UMRE’DEKİ BAŞKANLARIN DESTEĞİ MALKOÇ’A

Son dönemde yapmış olduğu atakla, milletvekili adaylık yarışında öne geçen ve AK Parti’de adaylığı kabul gören Şeref Malkoç’un yerelde de güçlü desteği var.

Halen Umre yolculuğunda bulunan Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç ile Büyükşehir Belediye Başkanı O. Fevzi Gümrükçüoğlu’nun desteği de Malkoç’un milletvekili listesinde iyi bir sıraya yerleştirilmesi yönünde olduğu söyleniyor.

Bu bilgiyi belediye ziyaretinde öğrendik, hiç garipsemedik.

Malkoç deneyimli bir siyasetçidir.

Mücadeleci kişiliğiyle tanınır.

Genel merkezden aldığı desteği, belediye başkanları Genç ve Gümrükçüoğlu’nun destekleriyle pekiştirmesi, milletvekili sıralamasında iyi bir yerde olmasını güçlendiriyor.

AK PARTİ’YE ÜYE KAYDINI BUGÜN YAPTIRACAK

Sağlık Bakanlığı’nda Müsteşarlık görevi yürüten Maçkalı hemşerimiz Nihat Tosun bu görevinden alındıktan sonra Ankara’da bir hastaneye başhekim atandı.

Yıllardır ismi milletvekili adayı olarak lanse edilen Tosun’un önümüzdeki genel seçim için adaylıkta kararlı.

Yola girdiğini tescillendirmek için bugün Trabzon İl Başkanı Haydar Revi’yi ziyaret ederek partiye üye kaydını yaptıracak.

İl başkanlığındaki buluşma dün için programlanmış olmasına rağmen, Sağlık Bakan Yardımcısı’nın Trabzon ve Rize’de bulunması vesilesiyle, Tosun’un AK Parti’ye kaydı bugüne ertelendi.

MHP KONGRESİNE GENEL MERKEZ İLGİSİ

MHP Genel Merkezi Trabzon teşkilatını gözden çıkardı eleştirilerine en iyi yanıt, bugün yapılacak il kongresine en üst düzeyde katılımla verilmiş olacak.

Tüm ilçe başkanlarının desteğini alarak üçüncü kez il başkanlığı koltuğuna oturmak için seçime tek listeyle girecek olan Muammer Demeli, yönetim kurulu listesini hazırlarken, ince eleyip sık dokudu ve 7 Haziran seçiminde koşturup başarıyla çıkacak bir ekip ortaya çıkardı.

Aylar önce atamayla geldiğinde yaptığı 45 kişilik yönetim listesinden partisi için çalışmayıp üretmeyen isimleri devre dışı bıraktı, gönlüne göre bir liste ile bugün seçime giriyor.

Demeli ve ekibine hayırlı olsun diyoruz.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler