Anahtar Deliği - Kemal Kılıçdaroğlu Trabzon'a gelecek! - 06.09.2022

Maraş Caddesi'nin anahtarı kimde? "Neden bir siyasi turistlere çiçek verir?" Oktay Söğüt'ten göndermeli Maraş Caddesi sözleri, Gazetecilerin turnuva heyecanı.

Anahtar Deliği - Kemal Kılıçdaroğlu Trabzon'a gelecek! - 06.09.2022

Kemal Kılıçdaroğlu Trabzon'a gelecek!


CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu bugün Giresun'da olacak. Burada haftalık genel kurul toplantısını yapacak Kılıçdaroğlu'nun şehire gelişi öncesinde Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, Trabzon il Başkanı Ömer Hacısalihoğlu ve il yöneticileri dün itibariyle Giresun'a gittiler.
Giresun il yönetimine destek olmak ve bugünkü toplantıya katılım sağlamak için Giresun'da adeta kamp kurdular.


Bilindiği üzere Kılıçdaroğlu haftalık grup toplantılarını her hafta başka bir ilde yapıyor.
Edindiğimiz bilgilere göre Trabzon, Ekim ayı programına alınmış.
Kemal Kılıçdaroğlu, Ekim ayında bir grup toplantısını Trabzon'da yapacak ve bazı temaslarda bulunacak.
Bu nedenle il başkanlığı şimdiden hazırlıklara başladı bile.
**
Maraş Caddesi'nin anahtarı kimde?


Trabzon'un merkezi ve en önemli caddelerinden biri olan Maraş Caddesi yapılan büyük bir proje ile trafiğe kapandı. Vatandaşın hizmetine açılan cadde büyük beğeni topladı. Vatandaşların trafik keşmekeşliğinden uzak bir şekilde rahatca vakit geçirip yürüyebileceği bir sosyal alana dönüştü.
Ancak sorunlar da yaşanmıyor değil.
Zemin kousundaki eleştiriler neredeyse her gün gündemde.
Şimdi de sağlık ile alakalı bir şikayet dillendirildi.
Tek bir olay da değil en az 3 olay olduğu belirtiliyor.
Maraş Caddesi'nde yaşanan bir sağlık sorununda ambulansın caddeye giremediği belirtiliyor.
En son bir kadının düşüp başını vurduğu ve ambulansın yarım saat caddeye giremediği öğrenildi. Caddeye girişte bulunan otomatik engelleyici bariyerlerin, çöp kamyonunun gelişi sonrasında indiği ve ambulansın caddeye bu vesileyle girdiği anlatıldı.
Peki bu bariyerlerin anahtarı kimde?
O görevli caddeyi kitleyip nereye gidiyor ki yarım saat boyunca ulaşılamıyor?
Çöp kamyonu "Biz geldik, kapıyı aç" diye aramasa kimse bu personele ulaşamayacak mı?
Bu acil çözülüp, bir düzene konulması gereken ciddi bir konu.
Orada ambulansın girememesi nedeniyle bir vatandaş hayatını kaybetse hesabını kimse veremez.
**
"Neden bir siyasi turistlere çiçek verir?"


Ortahisar belediyesi Meclisinin İYİ Parti Grup başkanvekili Berrin Erkuloğlu dün meclis toplantısında bir çok önerisini sıraladı. Önemli gördüğümüz önerilerine ilerleyen günlerde bu sayfalarda yer vereceğiz.
AK Parti Ortahisar İlçe Başkanı Selahaddin Çebi'nin de katıldığı dünkü Ortahisar Belediyesi meclis toplantısında, Erkuloğlu üstü kapalı olacak Çebi'yi eleştirdi.
Arap Turistlere çiçek verilmesi konusunun yanlış olduğunu uzun uzun anlattı?

Turistlere çiçek verilirken, ekonomik şartlar altında ezilen Trabzonluların incineceğini iddia etti.
İşte Erkuloğlu'nun o sözleri "Neden bir siyasi turistlere çiçek verir ? Ben yurtdışında turist olarak gezerken hiçbir siyasi partiden ya da devletin herhangi bir kurumundan çiçek almıyorum. Bu görüntüye şahit olan bir Trabzonlunun bu durum karşısında şaşırmasından , alınmasından daha normal bir durum var mıdır?


Kendisi enflasyonun altında ezilirken, marketten aldığı 3 parça mala ödediği parayı hesaplarken yanı başında bir turiste çiçek verilmesi karşısında bir Trabzonlu ne hissediyor olabilir?
Soruyorum..,
Gelişmiş ülkelerde turistler nasıl yerli halkın uymak zorunda olduğu kurallara uyarak seyahatlerini gerçekleştiriyor ve sırf turist oldukları için çiçek ya da yerli halka göre bir kayırma ile karşılaşmıyorlarsa Trabzon’umuzda da turistlere turist gibi davranmaktan fazlasını yapmamıza gerek var mıdır?"
Ortahisar Ahmet Metin Genç ise cevaben" Bu turist oldukları için değil, Arap bölgesi vatandaşları oldukları için tartışılan turistlerin gönlünü almak için yapılan bir davranıştı." diye açıkladı konuyu. İlçe başkanının yaptığı davranışın doğru olduğunu ve turistlerin şehir ekonomisine katkısnı anlattı.
**
Oktay Söğüt'ten göndermeli Maraş Caddesi sözleri


Trabzon'un Otahisar İlçesinde trafiğe kapanan Maraş Caddesi her ne kadar beğeni toplasa da zemini ile alakalı tartışmalar bitmiyor.
Zeminden kopan parçalar konusunda muhalafet eleştirileri her fırsatta dillendiriyordu.
Ortahisar belediyesinin CHP'li meclis üyesi Oktay Söğüt, geçtiğimiz aylarda Maraş Caddesi'nden bir fotoğraf paylaşmış ve zeminin kopan parçalarını eline alıp göstermişti.
AK Parti'nin Büyükşehir Belediyesi grup başkanvekili Erhan Nadir ise yaptığı açıklamada Söğüt'ün zemini ayaklarıyla söktüğünü söylemişti.
Dün gerçekleşen Ortahisar Belediye meclisinde Oktay Söğüt bu açıklamalara gönderme yaparak" 2 haftadır Trabzon'da yokum. İl dışındaydım. O nedenle Maraş caddesinin zeminini sökme durumum yok. 2 hafta sonra geldim baktımki zemin hala sökülüyor." ifadelerini kullandı.
Epririli bir dil kullanan Söğüt hem Maraş eleştirisini yaptı hem de göndermesini.

**

Gazetecilerin turnuva heyecanı


Trabzon'da hayatın stresini yaşayan gazeteciler düzenledikleri etkinlikler bu stresten uzaklaşmaya çalışıyorlar.
Yılda sabit iki etkinlik var. Birisi Yılın gazetecileri Ödülleri ve töreni. Ödüller açıklandı. Ancak töreni henüz yapılmadı. Araya futbol turnuvası girdi. Turnuva bitince o da yapılır diye düşünüyoruz.
Gelelim turnuvaya.
Kuralar dün itibariyle çekildi. Forma renkleri belli oldu. Takım kaptanları beraber poz verdiler. Kazasız belasız bir turnuva olsun diyelim.
Lig usülüne göre oynanacak turnuvanın fikstürü şu şekilde:

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler