Anahtar Deliği - Sağlık İl Müdürü uyardı! - 06.07.2022

Sesimize kulak veren yok! Sezgin Mumcu kiminle buluştu? Belediye ile diyalog kuramıyoruz! Egemen bebek için Trabzon tek yumruk! Adnan Gül görevi bıraktı mı?

Anahtar Deliği - Sağlık İl Müdürü uyardı! - 06.07.2022

SESİMİZE KULAK VEREN YOK!

Trabzon İhracatçılar Birliği Başkanvekili Ahmet Hamdi Gürdoğan, Trabzon’a en büyük geliri getiren kurum olmalarına karşın, halen daha birçok sorunla boğuştuklarını söyledi. Artvin’in Hopa ilçesinde yaşanan heyelanla alakalı olarak derin üzüntü içinde oldukları ifade eden Gürdoğan, ‘ sayın bakanımız geldiğinde kendisine nakliye ile ilgili olarak sorunlarımızı anlattık. Şoförlerimizin her an tehlike ile karşı karşıya kaldıklarını ifade ettik. Fakat hiçbir önem alınmadı’ dedi. Gürdoğan, “Sarp sınır kapısının rahatlaması için, Borçka’daki Muratlı sınır kapısının faaliyete geçmesi gerekiyor.2013 yılında açılmasına karar verilen kapı, halen daha faaliyete geçmedi. Eğer bu kapı açılırsa tırlar bu yolu kullanacaklardır. Batum turistik bir kent olduğu için, tırların kente girmesine gündüz izin verilmiyor. Bu yüzden de Sarp sınır kapısında kilometrelerce araç kuyrukları oluşuyor. Bu bekleyiş bazen günlerce sürüyor’ dedi.

Anahtar Deliği 06.07.2022

Gümrük kanuna göre yabacı tırların geçiş güzergâhı devletler tarafından belirlenir. Bizde bakan beye yabancı tırların Merzifon’dan sonra Erzurum, Kars ve Ardahan güzergâhından Türkgözü sınır kapısından Gürcistan’a geçiş yapması gerektiği ifade ettik. Kendisi de bizlere konunun takipçisi olacağını ifade etti, fakat değişen bir şey olmadı. Ukrayna-Rus savaşından dolayı Avrupa ülkeleri Gürcistan’a geçişte Türkiye’yi kullandığı için ülkemizin sınır kapılarındaki yoğunluğu katlanarak artmış oluyor” dedi.

SAĞLIK İL MÜDÜRÜ UYARDI!

Trabzon İl Sağlık Müdürü Dr. Hakan Usta, vatandaşları sosyal medya aracılığı ile uyardı. Usta açıklamasında şu görülere yer verdi. Değerli hakkımız; Covid vakalarımızdaki artış yönündeki hareketlenme nedeniyle maske, mesafe ve temizlik konularında sizleri tekrar uyarmak durumundayım! Öyle anlaşılıyor ki; bir kısım vatandaşlarımız şikâyetleri olduğu halde, topluluk ile temastan kendini sakınmıyor. Lütfen hastanelerde, toplu alanlarda maske, mesafe, temizlik kurallarına uymaya özen gösterelim! Şikâyetlerimiz varsa en yakın doktorla iletişime geçelim. Kuralları uygularsak salgınları yeneriz!

Anahtar Deliği 06.07.2022

SEZGİN MUMCU KİMİNLE BULUŞTU?

AK Parti Trabzon İl Başkanı Sezgin Mumcu, Kurban Bayramı dolaysıyla Trabzon’a gelen Maçkalı Bilim Adamı, düşünür, şair, beyin cerrahı ve daha nice ilimde kendini geliştiren Prof. Dr. İsmail Hakkı Aydın’la İmam Hatipliler Derneği’nin düzenlediği söyleşi programında buluştular. Değişik konuların görüşüldüğü sohbet toplantısında, Prof. Dr. İsmail Hakkı Aydın, dinleyenlerine keyif dolu anlar yaşattı.

Anahtar Deliği 06.07.2022

BELEDİYE İLE DİYALOG KURAMIYORUZ!

Sivil toplum örgütleri Trabzon Büyükşehir Belediyesi ile iletişimlerinin zayıf olduğu görüşünü savunuyor. İki aylık dönem içerisinde sohbetler gerçekleştirdiğimiz Trabzon’un önemli sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, Trabzon Büyükşehir Belediyesi ile istişare edememekten yakındılar. Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’nun çalışmalarını genel anlamda başarılı bulduklarını ifade eden STK temsilcileri, belediyenin lider kadrolarındaki birçok ismi tanımadıklarını ve kendileriyle diyaloğa geçemediklerini belirtiyorlar. Murat Zorluoğlu’nun her an herkesle istişare etme şansı olmadığının kendisinin yükünü Belediyenin beyin takımının taşıması gerektiğine vurgu yapan STK’lar, Zorluoğlu’ndan ekibini seçerken Trabzon’u tanıyan diyaloğa açık isimleri tercih etmesini istediler. Sivil toplum kuruluşları olarak önceki belediyelerde çalışan birçok isim, Trabzon’u iyi tanıyan şehirle bir geçmişi olan insanlardı. Kapılarını çaldığımızda derdimizi meramımızı anlatmaya başladığımızda, cümlemizi bitirmemize gerek kalmıyordu. Çünkü meselelere hâkimdiler. Sonuçta bizlerde kamuya hizmet eden kuruluşlarız. Trabzon’da da en yakın diyalogda olmamız gereken yer, Büyükşehir Belediyesi’dir. Bu konuya hassasiyet gösterilmesini rica ediyoruz’ şeklinde görüş bildirdiler.

Anahtar Deliği 06.07.2022

EGEMEN BEBEK İÇİN TRABZON TEK YUMRUK!

Allah göstermesin ama evladınızın amansız bir hastalığa yakalandığını ve onunla mücadele ettiğini düşünün. Ne yapardınız? Neler hissederdiniz? Çok acı değil mi? Bizler de bugün, SMA TİP 1 hastası olan Egemen yavrumuz için bir araya geldik. Bu mesajımı bir belediye başkanından ziyade bir baba olarak söylüyorum. Son üç ayımız kaldı. Sizin desteğinizle Egemen hayata tutunabilir. Lütfen bu çağrımıza kayıtsız kalmayın, desteğinizi esirgemeyin. Bayrama girmeden Öztürk ailesi bayram etsin inşallah. Destek bizlerden, şifa Allah’tan! Bu akşamki yardım gecemize destek veren tüm hayırseverlere şükranlarımı sunuyorum.

Anahtar Deliği 06.07.2022

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, bu samimi ve anlamlı mesajı, SMA TİP 1 hastası olan Egemen’in tedavisi için gereken parayı topladıkları program sonrası verdi. Çay TV’de canlı olarak yayınlanan programda, bir yanına AK Parti Trabzon Merkez İlçe Başkanı Selahaddin Çebi, diğer tarafına da CHP Merkez İlçe Başkanı Fatih Suat Oymanı alarak Egemen bebek için bağış topladı. Trabzonlu iş insanları canlı yayına telefon ile katılarak, hatırı sayılır bağışlarda bulundular. Trabzonspor takım kaptanı Uğurcan Çakır’da canlı yayına bağlanarak, “takım olarak üstümüze düşen ne varsa yapmaya hazırız” dedi. Ahmet Metin Genç, hem Egemen bebek için bağış topladı hemde toplumda bu kadar ayrışmanın yaşandığı bu dönemde, insanların bir araya gelmesinin hiçte zor olmadığını bir kez daha ıspat etmiş oldu.

ADNAN GÜL GÖREVİ BIRAKTI MI?

Son günlerde kamuoyunda, Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nde bazı huzursuzlukların yaşandığı konuşuluyor. Kime sorsak, kimsenin ağzını bıçak açmıyor! Söylenen tek bir şey var, “bizimde kulağımıza gelen duyumlar var”. Ateş olmayan yerden duman çıkmaz misali, küçük bir araştırma yapalım dedik. Doğrusu işin içinden de çıkamadık! Bize anlatılan göre, “ Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, son dönemlerde TRABiTAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Gül’ün işlerine oldukça fazla karışmaya başlamış. Son olarak TRABİTAŞ Genel Müdürü Şerif Özgür’ün görevden ayrılması, bardağı taşıran son damla olmuş. Özgür’den boşalan bu göreve genel sekreter yardımcısı Mehmet Yanık, atandı. Hatta şu günlerde yıllık iznini kullanan TRABİTAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Gül’ün yerine vekâleten Mehmet Yanık bakıyormuş. Zorluoğlu’nun Adnan Gül ile arasının herkes tarafından iyi olduğu biliniyor. İkisi de Çaykaralı. Fakat Mehmet Yanık’ta yine Zorluğolu’nun Çaykara’dan köylüsü. Mehmet Yanık’ında Belediyede üst düzey bir görev beklediği, bu süreçte en çok dillendirilen konuların başında geliyor. Hatta bazılarına göre Murat Zorluoğlu’nun, Gül ve Yanık arasında bir tercih yapmak zorunda kalacağını da konuşuluyor! Konuyla ilgili olarak, kamuoyunda müthiş bir bilgi kirliliği var. Bu anlattıklarımız sadece sokakta konuşulanlar. Aslı astarı var mıdır, bilmiyoruz! Bu dedikodulara son noktayı koyacak olan da bellidir. Konunun her gün gündemi meşgul etmemesi için Murat Zorluoğlu’nun açıklama yapması zorunlu hale gelmiştir.

Anahtar Deliği 06.07.2022

Hazırlayan: Atakan Kadıoğlu

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler