Anahtar Deliği 06.04.2021

Anahtar Deliğinden bakmaya devam edeceğiz.

Anahtar Deliği 06.04.2021

Başkan Ağaoğlu transfer haberlerine böyle tepki gösterdi

Hemen her sezon yaşadığımız senaryoyu bu yıl da yaşıyoruz. Daha sezon bitmeden onlarca futbolcu basında Trabzonspor’a transfer ediliyor, pazarlıklar yazılıyor, rakamlar ortaya atılıyor.

Bu haberlerin kaynağının bazı basın mensuplarının ve basın yayın organlarının menajerlerle olan bağlantısı olduğunu bu köşeden daha öne yazmıştık.

Son günlerde yine artan transfer dedikodularına bu kez Haber61 aracılığıyla Başkan Ahmet Ağaoğlu yanıt vererek bu gerçeği gözler önüne serdi.

Daha öne yazılan bu haberlerin Trabzonspor’a zarar verdiğini defalarca söyleyen Ağaoğlu, öncelikle FIFA’ya yapılan başvuru sürecinin yapıldığı ortamda transfer haberlerinin öne çıkarılmasına tepkiyle karşıladı.

Arından da transfer iddialarına şöyle yanıt verdi; 15 gün boyunca bir futbolcuların ismini çıkarıyorlar yazıyorlar, sonra da oyuncuların menajerleri beni arıyor “Başkanım ilgileniyormuşsunuz, görüşelim” diyor. Ben de “Kim yazmışsa gidin onla görüşün, ona sorun” diye cevaplıyorum.

Öte yandan Ağaoğlu transfer çalışmalarının yine gizli ve titizlikle sürdürdüklerini söyledi.

Anahtar Deliği 06.04.2021
TFF – Kulüpler Birliği toplantısı gergin geçecek!

Trabzonspor’u FIFA’ya giderek TFF ve kurullarının bağımsız ve tarafsız olması gerektiği yönündeki şikayet Türk spor kamuoyundaki sıcaklığını koruyor.
Bu başvuru sonrası TFF’nin Trabzonspor’a karşı takındığı tavır ve tescil etmeme tehdidi gündeme bomba gibi düştü.
Her kesimden tepki çeken bu tavır sonrasında gözler Çarşamba günü saat 14.00’te gerçekleşecek TFF – Kulüpler Birliği toplantısına çevrildi.
Kulüpler Birliği’nin Trabzonspor’un başvurusunu haklı bularak yanında yer alması sonrası bu toplantının oldukça gergin geçmesi bekleniyor.


Altyapıda Özkan Sümer düzenlemesi

Trabzonspor’un efsane ismi Özkan Sümer hayatını kaybetse de onun felsefesi yaşatılmaya devam edilecek.
Bu noktada altyapıda önemli düzenlemelere gidilecek.
Teknik direktör Abdullah Avcı’nın da isteği doğrultusunda A takımın çalışma koşullarının aynısı altyapıda da uygulanmaya çalışılacak. Bu konuda Avcı’nın isteği sonrası yönetiminde bir dizi çalışma başlattığını öğrendik.
Trabzonspor’da profesyonel takımın gördüğü değeri alt yapının da görmesini isteyen Avcı’nın altyapıdaki futbolcuların en iyi koşullarda yetişmesini istediği belirtildi.


Kuvvetli bildiri sessizliğini bozdu

Emekli amirallerin yayınladığı bildiri Pazar günü siyasetin bir numaralı gündemi olmuştu.
İYİ Parti Trabzon cephesi ilk gün sıcağı sıcağına bu polemiğe girmeyi tercih etmezken İl Başkanı Azmi Kuvvetli dün bir açıklama yayınladı. Genel Başkan Meral Akşener ile aynı doğrultuda bir açıklama yapan Kuvvetli, bildirinin içeriğinin amirallerin görüşleri olduğunu ancak iktdara can suyu olduğunu vurguladı.
Kuvvetli şu ifadeleri kullandı;
Türk milletine hitaben emekli amirallerimiz tarafından kaleme alınan bildiri içerik bakımından doğru olmasına rağmen amirallerin ortak imzasi ve gece yarısı paylaşılması doğru olmadığı gibi birçok kişi ve özellikle iktidar çevreleri tarafından muhtıra olarak algılanmasına sebep olmuştur.
Ancak bu bildiri ile amirallerin hükümete yönelik bir gözdağı verme amaçlarının olmadığını düşünüyorum. Amiraller Anayasanın ilk dört maddesine sıkı sıkıya bağlı kalınmasını,laiklik vurgusu ile Möntrö boğazlar sözleşmesinin tartışılmaya açılmaması noktasında düşüncelerini ifade etmişlerdir.
Sonuçları bakımından bu bildiri İktidarın seçmeni konsolide etmesi ve toplumun gerçek gündemi gizlemesi bakımından can suyu olmuştur.
Unutulmamalıdır ki Türkiyenin gündemi; ekonomi, pandemi ve iktidarin yönetemediği ülkemiz.
Genel Başkanımız Sayın Meral Akşenerin dediği gibi bu bildiri iktidara mağduriyet yaratma ve üzerine tepinme imkanı vermiştir.
Muhalefet partileri bildirinin içeriğini möntrö Boğazlar sözleşmesinin tartışmaya açıldığı günden beri fazlası ile dile getirmiş ve tartışmayı açan meclis Başkanı Sn.Mustafa Şentop düşüncelerinin yanlış anlaşıldığını ifade ederek geri adım atmıştır.
Muvazzaf oldukları dönemlerde büyük başarılara imza atmış amirallerimiz siyasette atılarak bilgi, birikim ve tecrübelerini bundan sonra siyasetçi kimlikleriyle toplumla paylaşımları hem kendileri hemde milletimiz için faydalı olacaktır.

Mumcu’dan Hayrat ve Of çıkarması

AK Parti Trabzon İl Başkanı Sezgin Mumcu başkanlığa seçilmesinin ardından başlattığı saha çalışmalarını sürdürüyor.
Mumcu haftanın ilk gününe Hayrat ve Of ziyaretleriyle başladı
Hayrat’ta ilçe teşkilatlarıyla bir araya gelen Mumcu ve ekibi değerlendirme toplantısı gerçekleştirdi. Daha sonra esnaf ve vatandaşlarla selamlaşan Mumcu, ilçedeki Toplum Sağlığı Merkezi’ni de ziyaret ederek pandemi dönemindeki çalışma koşullarıyla ilgili iştişarede bulundu. 
Hayrat’taki Çaykur Çay Fabrikası’nın müdürü Bülent Reisooğlu’nu da ziyaret eden Mumcu ardından ilçede yapımı son aşamaya gelen belediye binası ile kapalı spor salonunda incelemeler yaptı.
Hayrat Kaymakamı Orçun Cüneyt Zor’u da ziyaret ettikten sonra Of ilçesine geçen Mumcu ve ekibi burada ilçe teşkilatı ile bir araya gelerek çalışmaları değerlendirdi. Burada da esnaf ve vatandaşlarla görüşen Sezgin Mumcu Belediye Başkanı Salim Salih Sarıoğlu ve Kaymakam Hayrettin Çiçek’i ziyaret etti. Mumcu son olarak bir nikah törenine katılarak nikah şahitliği yaparak günü sonlandırdı.

Anahtar Deliği 06.04.2021


Şahin’den Zorluoğlu’na gönderme

Ortahisar Belediyesinde meclis toplantıları dün itibariyle başladı.
Toplantıda bir çok önemli konuya değinilirken özellikle CHP grubu, Turgay Şahin, Cüneyt Zorlu ve Ömer Dayı eleştirilerini sıraladı.
Vaatler, yapılanlar ve yapılmayanlar çerçevesinde eleştiriler yapılırken Turgay Şahin, Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’na gönderme yaptı.
Geçtiğimiz haftalarda gündem olan belediyeye mobilya alımı konusuna atıfta bulunan Şahin “Cumhurbaşkanı tasarruf yapın derken bakıyoruz makam odaları,  makam araçları değiştiriliyor. Ortahisar Belediyesi olarak ne kadar para ve gıda yardımı yaptınız. Bizden yetki istediniz öğrencilere tablet konusunda biz de verdik. Bu tabletler verildi mi ne kadar verildi. Tableti verdiğiniz her yerde internet var mı ya da olmayan yerlerde çalışma yaptınız mı.” dedi.


Mecliste havalimanı gündemi

Trabzon’un en önde gelen gündemlerinden biri olan havalimanı konusu dün gerçekleştiilen Ortahisar Belediye Meclisi’nde tekrar konuşuldu.
Konuyu CHP’li Cüneyt Zorlu gündeme getirdi.
Trabzon havalimanı için verilen sözlerin tutulmadığına dikkat çeken Zorlu 2500 metre olan pist 3000 metreye çıkarılacaktı yapılmadı. 2. Pist yapılacak denildi, yapılmadı. Yeni havaalanı yapılacak dendi, yapılmadı. İkinci havalimanı, pist derken Rize ve Giresun- Ordu’ya yapıldı galiba konuyu biz yanlış anladık” dedi.
Zorlu büyük uçakların piste iniş yapabilmesi için pist uzunluğunun 3000 metre olması gerektiğini bu nedenle önemli olduğunu vurgulayarak “ Rize ve Ordu’da bu mesafeler var. Trabzon ise 2650 metrede kaldı” şeklinde konuştu.
Başkan Ahmet Metin Genç ise Zorlu’nun bu sözlerine yanıt vererek şöyle konuştu;
2. pist ve yeni havaalanı ile ilgili çalışmalar sürdürülüyor. Rize de Giresun da bizim bölgenin zenginliğidir. 2700 metre büyük uçaklar için engel katılıyorum size. 3000 metre olmalı bu da takip ettiğimiz projedir.


Volkan Canalioğlu’nun Erzurumspor üzüntüsü

Trabzon’un eski belediye başkanı ve CHP Trabzon eski milletvekili Volkan Canalioğlu uzun süredir ne sosyal medyada ne de basında çok fazla görüş belirtmiyordu.
Canalioğlu dün sessizliğini Erzurumspor için bozdu.
Kendisinin de yer aldığı kadroyla namağlup şampiyon olan Erzurumspor’u hatırlatarak kulübün şimdiki hali nedeniyle üzüntüsünü dile getiren Canalioğlu şu ifadeleri kullandı;
"Erzurumspor, Alt sıralardan kurtulamıyor ve düşme hattında. Biz Erzurumspor'da Namağlup şampiyonluğumuzu, Deplasmanlara otobüslerle giderek vasıfsız otellerde kamp yaparak ama Birlik-Beraberlik, arkadaşlık ve taraftarlarımızın inancı ile kazandık."

Anahtar Deliği 06.04.2021

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler