Anahtar Deliği - Yaprak Bile Kıpırdamadı 05.09.2014

YAPRAK BİLE KAMILDAMADI: Trabzon RP eski milletvekili Şeref Malkoç, merhum Erbakan Hoca’nın en zor dönemlerinde onun yanında ye aldı.

Anahtar Deliği - Yaprak Bile Kıpırdamadı 05.09.2014

YAPRAK BİLE KAMILDAMADI

Trabzon RP eski milletvekili Şeref Malkoç, merhum Erbakan Hoca’nın en zor dönemlerinde onun yanında yer alıp baş hukuk müşavirliğini yapmasıyla popüler oldu.

Erbakan rahmetli olduktan sonra SP’de kalmayıp, Numan Kurtulmuş’la birlikte ayrılıp HAS partiyi kurdular, ardından da önceki yıl AK Parti’ye katıldılar.

Numan Kurtulmuş AK Parti’de önce genel başkan yardımcısı oldu, 62. Hükümette de Başbakan Yardımcısı koltuğuna oturdu.

Kurtulmuş’un iktidar partisi içindeki yükselişi elbette ki Şeref Malkoç’a da yarayacak.

2015 haziran ayında yapılacak genel seçimde milletvekili gözüyle bakılıyor.

Ancak aynı Malkoç milletvekili olabilmekten daha önce, Türk siyasetinde yaşanan süreçle ilgileniyor.

Aynı anda Cumhurbaşkanı, Başbakan, AK Parti genel başkanı ve başbakan yardımcıları değişmesine rağmen, Türkiye’de yaprak kımıldamadı, demek ki bu iktidar döneminde ülke rayına girmiş, koalisyon dönemlerinde olduğu gibi siyasetin ve devletin en üst düzeyindeki bunca değişim, dövizi, borsayı bile etkilemiyor. Türkiye’nin rayına oturduğunun göstergesi.

MİLLİ EĞİTİMDE BAŞARIYA PRİM YOK MU?

MİLLİ EĞİTİMDE BAŞARIYA PRİM YOK MU?

Güzel Sanatlar Lisesi Trabzon’da önemli çalışmalar yapıyor, barındırdığı süper beyin öğrencilerle birlikte başarıdan başarıya koşuyor.

Bu başarıda hiç kuşkusuz süper beyin öğrencilerin payı olduğu kadar, bu okulda görev yapan öğretmenlerin ve okulu yöneten Müdür Adnan Yıldız’ın da payı büyük.

Son olarak geniş kapsamlı yapılan okul müdürleri tayin furyasında Güzel Sanatlar Lisesi’nin başarılı Müdürü Adnan Yıldız’da tayin furyasına kapılarak savrulmuş.

Ancak, kendisini yakından tanıyan ve Güzel Sanatlar Lisesi Müdürlüğü döneminde yaptığı başarılı çalışmaları bilen şehrin ileri gelen insanları da Yıldız’ın görevden alınmasını içlerine sindirmiş değiller.

Aynı zamanda Trabzon’un duayen isimlerinden olan Milletvekili Faruk Özak’ın da tuttuğu müdürlerin başında gelen Yıldız’ın okul puanının düşük olması nedeniyle Özak’ın da bir şey yapamadığı konuşuluyor.

Yıldız’a haksızlık yapıldığına inanan hatırı sayılır kişilerin tekrar kendisinin önemli bir okula müdür olarak atanmasının milli eğitim camiasının avantajı olacağını düşünüyorlar.

DÜŞÜK SİKLETTEN BAKAN OLMAZ

DÜŞÜK SİKLETTEN BAKAN OLMAZ

Trabzon Milletvekili Erdoğan Bayraktar, paralel yapının hışmına uğrayıp bakanlık koltuğundan olduktan sonra, şehirde yatırımlar durma noktasına geldi.

Bu gerçeği seslendiren biz değiliz, iktidar partisi mensupları da bu gerçeği seslendiriyor, yeri geldiğinde Bayraktar’ın hakkını teslim ediyorlar.

Bayraktar’ın TOKİ Başkanlığı ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı dönemi Trabzon önemli yatırımlarla donatıldığı gibi yerel yönetimler ve özellikle belediyeler ihya edilmişti,

61. hükümet kabinesinde yer alan Bayraktar görevden alındıktan sonra Ahmet Davutoğlu’nun Başbakanlığı ile kurulan 62. Hükümette de Trabzon’a bakanlık verilmeyişi, yatırımları durma noktasına getirdi.

Her dönem bakanlığa almış olan Trabzon bu dönemi bakansız geçirecek de bundan sonra kurulacak hükümetlerde bir bakanın kabinede yer alması için bu şehrin milletvekili adaylarını gösterirken seçici olması gerekiyor.

Çünkü, herkesten milletvekili olur ama bakan olmaz, bakan olabilmek için farklı meziyetler ve yetenek gerektirir.

62. hükümet kurulurken, kime bakanlık verilecekti?

Üçüncü dönemini doldurmak üzere olan Özak’a mı, 61. Dönem hükümette yer alan bakanımız Bayraktar’a mı?

Sikletleri düşük olan Aydın Bıyıklıoğlu ile Safiye Seymenoğlu’na mı?

KIZILAY BİNASI KABAK TADI VERDİ!

KIZILAY BİNASI KABAK TADI VERDİ!

Uzun Sokak’ta Kızılay’a ait pasaj yıkılalı yaklaşık altı ay oldu.

O tarihten beri yeni binayı yapmakla yükümlü olan müteahhit firmanın inşaat adına yaptığı hiçbir çalışma yok.

Bu durum Kızılay aralığı olarak bilen yerdeki işyeri sahiplerinin canını sıktığı gibi Uzunsokak’taki yaya trafiği de inşaat alanı kaplamalarından ötürü rahatsızlık yaşıyor.

Müteahhit firma Ankaralı imiş, nereli olursa olsun, bir taahhüt altına girdiğine göre işini çabuk yapması, şehrin en işlek ve hareketli sokağında vatandaşlara engel çıkarmaması lazım.

Kızılay yönetimi mi hak ediş vermiyor, yoksa müteahhit firma mı ağırdan alıyor bilemiyoruz.

Şehrin göbeğindeki inşaatın çevreye daha fazla zarar vermeden, inşaatı bir an önce yaparak, çevre v e görüntü kirliliğine verdiği zararı ortadan kaldırmalıdır.

Teknoloji gelişti, kocaman binalar 6 ayda 8 ayda tamamlanıp, kullanılır hale gelirken, Kızılay binasına altı aydır çivi çakılmaması, hem Uzunsokak’taki insan yoğunluğunu hem de Kızılay aralığı esnafını çileden çıkarıyor.

BABANIN SAĞLIĞI İYİYE GİDİYOR

BABANIN SAĞLIĞI İYİYE GİDİYOR

İş dünyasının önde gelen isimlerinden Ali Osman Ulusoy, zatüre hastalığı teşhisiyle önceki gün İstanbul’da Acıbadem Hastanesi’ne kaldırılmıştı.

İlerlemiş yaşı dikkate alınarak hastane doktorları tarafından yoğun bakım ünitesine alınarak tedavisine yoğun bakımda dev am ediliyor.

Trabzon’daki şirket yöneticileri arasında sağ kolu olarak bilinen Ufuk Dereli ile yaptığımız görüşmede, babanın sağlık durumu iyiye gidiyor ama yaşının ilerlemiş olması tedaviyi geciktiriyor. Baba bir hafta on gün aynı hastanede tedav i gördükten sonra taburcu edilmesi beklendiğini söyledi.

Duayen işadamı ağabeyimiz Ali Osman Ulusoy’a Allah’tan şifa diliyoruz.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler