Anahtar Deliği - Artık seyahat edemeyecekler! - 04.07.2022

Trabzon Büyükşehir Belediyesi pandemi sürecinde sağlık çalışanlarına tanıdığı toplu taşıma araçlarına ücretsiz seyahat hakkını 1 Temmuz 2022 itibariyle sonlandırdı.

Anahtar Deliği - Artık seyahat edemeyecekler! - 04.07.2022

ARTIK SEYAHAT EDEMEYECEKLER!

Trabzon Büyükşehir Belediyesi pandemi sürecinde sağlık çalışanlarına tanıdığı toplu taşıma araçlarına ücretsiz seyahat hakkını 1 Temmuz 2022 itibariyle sonlandırdı. Trabzon Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı, 65 yaş üstü vatandaşların ulaşım kartlarının başka şahıslar tarafından kullanılmasını engellemek amacıyla, fotoğraf tarayıcıyı sistemini uygulamaya koyuyor. Yeni otobüslerde var olan bu sistemin, eski otobüslere monte edilmeye başlandığı öğrenildi. Böylelikle 65 yaş üstü vatandaşlar, fotoğraflı olan ulaşım kartlarını tarayıcıdan geçirerek belediye otobüslerine binebilecekler! Başkasının kartını kullanarak otobüslere binmeye çalışan art niyetlilere, yeni bir yol buluncaya kadar parasını ödeyerek seyahat edecekler!

URALOĞLU SESSİZ SEDASIZ GELDİ VE GİTTİ!

Cumartesi günü, Artvin’in Hopa ilçesi Karadeniz Sahilyolu Esenkıyı mevkisinde sabaha karşı Gürcistan’a gitmek üzere yol kenarında park halinde bekleyen 2 TIR, yamaçtan kopan dev kayaların altında kalmıştı. Heyelan sonrasına Özbek uyruklu TIR şoförü hayatını kaybetmişti. Bugün Karayolları Genel Müdürü Abdulkadir Uraloğlu sessiz sedasız olay yerine giderek, incelemelerde bulundu. Uraloğlu, gerekli talimatları verdikten sonra tekrar Ankara’ya geri döndü.

GENÇ VE HACIKERİMOĞLU NE KONUŞTU?

Trabzon Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç ile Türkiye Futbol Federasyonu eski Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Hacıkerimoğlu Sürmene’de buluştu. Sürmene Belediye Başkanı Rahmi Üstün’ün vefat eden halasının cenazesi için Sürmene’ye giden ikili, cenaze namazının ardından Sürmene Yeniay’da bulunan bir restorantta buluşarak sohbet ettiler. Hacıkerimoğlu, TFF yaşananlarla alakalı olarak Ahmet Metin Genç ile sohbet etti. Genç’in Hacıkerimoğlu’na Trabzonspor’un şampiyonluk sürecindeki dik duruşundan dolayı teşekkür etti. Genç ve Hacıkerimoğlu ,sohbet sonrası bir hatıra fotoğrafı çektirdi.

EKMEĞİMİZE GÖZ DİKTİLER!

CHP Ortahisar Merkez İlçe Başkanı Fatih Suat Oyman, Trabzon’da yapılan son ekmek zamlarına tepki gösterdi. Oyman, “Fırıncılarımızın temel ürünü ‘unun’ çuvalı ve tüm gider kalemlerine gelen artış nedeniyle ekmeğe gelen zam kaçınılmazdı. Kontrol edilemeyen ve iktidarın artık çözüm bulmadığı ekonomik durumun sonuçlarını vatandaş, ekmek dilimine kadar yaşıyor. Aşağıdaki hesap için ekonomi uzmanı olmaya gerek yok; Ocak 2022 asgari ücretle; 4253 TL / 2,5 TL = 1701 adet 210 gr ekmek alırken Temmuz 2022 asgari ücretle; 5500 TL / 4 TL = 1376 adet 200 gr ekmek alabiliyorsunuz. Aynı durum emeklilerimizin maaşı için geçerli. İşin özeti; yönetenler ekmeğinize göz diktiler. Dolayısıyla uzun uzun sözlere gerek yok, son söz milletindir” dedi.

MECLİS EK BÜTÇE İÇİN TOPLANIYOR!

Ortahisar Belediyesi, bugün saat 14.00’da yapılacak olan Temmuz ayı ilk toplantısında meclisten ek bütçe onayı isteyecek. Belediye’ye bağlı 20 müdürlük, yaşanan zamlar ve yüksek enflasyondan ötürü, ödemelerde zorluk çekiyor! Müdürlüklerin, Belediye Başkanı’ından istekleri para için konu önce meclise gelecek. Meclis, bir sonraki toplantıda konunun gündeme alınıp alamayacağına, oylama sonrası karar verecek! Meclis çoğunluğunu elinde bulunduran AK Parti, ek bütçeyi Çarşamba günü yapılacak meclis toplantısında herhangi bir aksilik olmaz ise meclisten geçirecek.

TOKİ BAŞKAN’INDAN İTİRAF!

TOKİ Başkanı hemşehrimiz Ömer Bulut, Türkiye’de kendilerini en çok yoran iki İlin olduğunu söyldi. Trabzon ve Rize’nin coğrafi şartları nedeniyle yatırım alanı bulmakta zorluk çektiklerini dile getiren Bulut, ‘ Türkiye’nin her ilinde yatırımlarımız var. Hazine arazileri bulduğumuzda öncelikli olarak tarım arazisi değilse, hemen projelerimize start veriyor, ilk kazmayı vuruyoruz. Fakat, Trabzon ve Rize’de hayata geçirmek istediğiz projeler olduğunda arazi sıkıntısı yaşıyoruz. Uygun araziler bulup, inşaatlara başlamak hayli zamanımız alıyor’ dedi. Ömer Bulut, ‘Türkiye’de birçok ilde projelerimiz devam etmekte. Her ilimize, her ilçemize hizmet götürmeye çalışıyoruz. Bir Trabzonlu olarak, memleketime hizmet etmekten, yeni projelere katkı sunmaktan son derece mutlu oluyorum’ ifadelerini kullandı.

KOÇ YİNE SAHALARDA

Geçtiğimiz dönem AK Parti Trabzon Milletvekili 5. sıra adayı iş insan Vehbi Koç, çalışmalarını ara vermeden devam sürdürüyor. Şehirle irtibatını koparmayan Koç, yoğun bir tempoyla çalışıyor. Sivil toplum örgütlerini, iş insanlarını, medya kuruluşlarını ziyaret ediyor, teşkilat mensuplarının mutlu ve hüzünlü günlerinde yanlarında olmaya çalışıyor. Kısacası Vehbi Koç, 'bende varım' diyor.

HAZIRLAYAN: Atakan KADIOĞLU

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler