Anahtar Deliği - Faruk Can Genç’in durumu ne olacak? - 01.08.2022

Esiroğlu’nda fındık üreticisi mağdur! Çelebi TTSO yönetimini eleştirdi, Aydın, Özbekistan’a gitti, Trabzon’da en çok çalışan parti biziz! Siyasette üsluplar sertleşiyor!

Anahtar Deliği - Faruk Can Genç’in durumu ne olacak? - 01.08.2022

ESİROĞLU’NDA FINDIK ÜRETİCİSİ MAĞDUR!

Maçka’nın Esiroğlu mevkisinde bulunan 9 mahallede yaşanan turunçgil böceği sorunu, bir türlü aşılamıyor. Turunçgil böceği fındık köklerine larvalarını bırakarak, fındık ağacının kurumasına neden oluyor. Esirğoğlu bölgesinde 5 hektar alanda gerçekleşen böcek salgını ile olan mücadele başarısız oldu. Bu böcekten kurtulmak için ya bulunduğu yerde tamamen yakılacak ya da ağaç yerinden sökülerek 2 metre derinliğe gömülecek. Tarım Bakanlığı, Trabzon’da bu işi müteahhitlere verdi. Müteahhitler dozerlerle beraber fındık ağaçlarını 2 metreye gömmeyip sadece üstlerini kapatınca, fındık ağaçları yeniden büyüdü. Müteahhit firma para kazandı, vatandaş mağdur oldu. Yılda 4 kez ilaçlama yapılması gerekirken bakanlık 1 kez ilaçlama yaptı. Vatandaşın mağduriyetini gidermek isteyen devlet, fındık bahçesindeki ortalama geliri baz alarak mağdur olan üreticiye kg başına 11 TL vermişti. Bugün ise fındık fiyatı 54 TL oldu. Hal böyleyken Devletin Esiroğlu bölgesindeki vatandaşların mağduriyeti için neler yapacağı merak konusu.

Anahtar Deliği 01.08.2022

Anahtar Deliği 01.08.2022

Anahtar Deliği 01.08.2022

FARUK CAN GENÇ’İN DURUMU NE OLACAK?

Trabzonspor, yetenekli solbek oyuncusu Faruk Can Genç’i kiralık olarak vermeyi planlıyor. Keçiörengücü’nün ısrarla istediği genç oyuncu karar aşamasında. Geçtiğimi sezon devre arasında Ümraniyespor’a kiralık olarak verilen ve bu arada şampiyonluk yaşayarak tekrar Trabzonspor’a geri dönen Faruk Can Genç, bordo mavili kulübün Slovenya kampına katılmıştı. Kasımpaşaspor’dan alınan Eren Elmalı’nın performansından memnun kalan Teknik Direktör Abdullah Avcı, Faruk Can’ın kiralık olarak gönderilmesi şeklinde yönetim kuruluna rapor verdi. Faruk Can Genç’in Trabzonspor’da kalmak istediği gelen tekliflere sıcak bakmadığı belirtiliyor.

Anahtar Deliği 01.08.2022

ÇELEBİ TTSO YÖNETİMİNİ ELEŞTİRDİ

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Üyesi Mehmet Çelebi, TTSO’nun yönetim kurulunu eleştirdi.

Mehmet Çelebi, “29 Temmuz Cuma günü yapılan TTSO Meclis Toplantısı’nda 19’uncu grup Meclis üyesi olarak, daha önce yaşadığımız sorunları defaatle yaşamaya devam ediyoruz. Meclis üyesi bir arkadaşımızın bundan bir yıl önce yazılı olarak vermiş olduğu, evraklarının onay ve takibi ile alakalı sorduğu soruya, yönetim kurulu adına TTSO Genel Sekreterinin, “evrakları değerlendirmeye devam ediyoruz” şeklinde verdiği cevap çok manidardır. Dijital çağı yaşadığımız bu dönemde, bir yıl önce sorulan bir soruya bile yanıt bulamıyoruz. Düşünebiliyor musunuz mecliste bulunan bir üyenin sorusuna cevap veremeyen bir anlayış yarınlarda, üyesini, esnafını, iş insanını, girişimcisini, mahiyetini nasıl idare edecek. Bu nasıl bir iş bilmezlik, bu nasıl bir samimiyetsizliktir, anlamakta güçlük çekiyorum. Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’nın öncelikli görevi muhataplarının sorunlarını çözmek ve sorulan sorulara ivedilikle cevap vermektir. Sorun çıkarıp, engel oluşturmak değil” şeklinde konuştu.

Anahtar Deliği 01.08.2022

AYDIN, ÖZBEKİSTAN’A GİTTİ

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektör Yardımcısı hemşehrimiz Prof. Dr. Kemalettin Aydın, bilim insanlarından oluşan bir heyetle Özbekistan’a gitti. Özbekistan askeri hastanesinde bir ay süreyle görev yapacak olan 11 kişilik heyet, bilgi ve tecrübelerini askeri hastanede görev yapan personelle paylaşacaklar. Bilim insanlarından oluşan Türk heyetine, Türkiye’nin Taşkent büyükelçisi Olgan Bekar eşlik edecek.

Anahtar Deliği 01.08.2022

TRABZON’DA EN ÇOK ÇALIŞAN PARTİ BİZİZ!

İYİ Parti Trabzon Ortahisar İlçe Başkanı Erdal Uzun, seçim çalışmalarını sürdürdüklerini açıkladı. Uzun, yaptığı açıklamada “İlçe yönetimi olarak belli bir plan ve program çerçevesinde disiplinli bir çalışma yürütüyoruz. Çalışmalarımız medyada fazla yer bulmayınca, zaman zaman eleştiri alıyoruz. Fakat bizim anlatamadığımız, bazıları medyada birkaç ziyaretini fotoğraflandırıyor, biz ise bu paylaşımları okuyan insanlarla birlikte oluyoruz. Merkez ilçede 72 mahallede mahalle başkanlıklarını 10’ar kişilik yönetim kurullarıyla birlikte kurduk. Gürbulak ve Karakaya’da irtibat büroları açtık. Allah’ın izniyle bu sayıyı katlayarak arttıracağız. Bizlerin çalışmasının ürünü genel seçimlerde ortaya çıkacaktır. İYİ Parti’yi hem Trabzon’da hem de Türkiye’de birinci parti yapabilmek için var gücümüzle çalışıyoruz” dedi.

Anahtar Deliği 01.08.2022

SİYASETTE USLÜPLER SERTLEŞİYOR!

Trabzon’da seçim tarihi yaklaştıkça üsluplar sertleşiyor! AK Parti ve Cumhuriyet Halk Partisi’nin Trabzon’daki aktörleri, genel merkez yöneticilerinin ağır sözlerini yerele de indirgemeye başladılar. Geçtiğimiz günlerde AK Parti Ortahisar Merkez İlçe Başkanı Selahaddin Çebi ile Cumhuriyet Halk Partisi Ortahisar Merkez İlçe Başkanı Fatih Suat Oyman arasında sert polemik yaşanmış, ikili ağır ifadeleriyle gündeme gelmişti. Geçtiğimiz hafta da Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Erhan Nadir ile CHP’li Meclis Üyesi Oktay Söğüt arasında karşılıklı atışmalar yaşandı. Konuya bağımsız meclis üyesi Davut Çakıroğlu da dahil oldu. Ardından Fatih Suat Oyman ve Cüneyt Zorlu da katıldı. Kısacası seçim yaklaştıkça tansiyon da artmaya başladı. Şimdi merak ettiğimiz eğer seçime iki ay kadar bir zaman kalsa iktidar ve muhalefet nasıl bir tavır içine girecek!

Anahtar Deliği 01.08.2022

ERHAN NADİR

Anahtar Deliği 01.08.2022

OKTAY SÖĞÜT

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar