Haber61'in Ajandası 6-1-2015

CHP’DE KADINLAR DAMGASINI VURACAK! CHP’nin 16-17 Ocak 2016 tarihinde Ankara Arena’da yapılacak Büyük Kurultay İçin geri sayım devam ederken parti vitrinine girecek yeni isimler konusunda kulisler hızlandı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun rakipsiz

Haber61'in Ajandası 6-1-2015

CHP’DE KADINLAR DAMGASINI VURACAK!

CHP’nin 16-17 Ocak 2016 tarihinde Ankara Arena’da yapılacak Büyük Kurultay İçin geri sayım devam ederken parti vitrinine girecek yeni isimler konusunda kulisler hızlandı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun rakipsiz göründüğü kurultayda aslı yarış Partisi Meclisi(PM) arasında yaşanacak. Çarşaf liste ile yapılması beklenen PM için yüzlerce aday mücadele edecek.Parti tüzüğüne göre PM seçimlerinde yüzde 10 genç,yüzde 33 cinsiyet kotası uygulanıyor.CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun gençlik ve cinsiyet kotasını kadınlardan yana kullanması bekleniyor.Bu da PM’de her üç kişiden birinin kadın olması bekleniyor.PM’de halen 21 kadın üye bulunuyor.Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Selin Saye Böke ile birlikte Zeynep Altınok,Ayşe Gülsün Bilgehan,Gaye Usluer ve Candar Yüceer’in yerlerini korumasına kesin gözüyle bakılıyor.

CANALİOĞLU GÖREVE DEVAM EDER Mİ?

CANALİOĞLU GÖREVE DEVAM EDER Mİ?

CHP Büyük Kurultayında gözler Partisi Meclisi seçimlerinde olacak.Parti Meclisine Trabzon ve Karadeniz’den hangi isimlerin gireceği merak konusu.

Parti Meclisinde halen görev alan CHP Trabzon eski Milletvekili Volkan Canalioğlu’nun konumu belirsizliğini koruyor.2015 Genel seçimlerinde yaşanan sürecide dikkate alırsak Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun ve Genel Merkezin önünde iki seçenek var.Ya Canalioğlu’na partinin kapısı kapanacak ya da Canalioğlu’nu kaybetmeme adına Parti Meclisinde yada yerel yönetimlerde aktif görev verilecek.Kulislerde Volkan Canalioğlu’nun Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olması bekleniyor.Eski Trabzon belediye Başkanı eski milletvekili ve eski il başkanı Volkan Canalioğlu’nun siyasi geleceği bu kurultaydan sonra şekillenecek.Canaliooğlu bir yol ayrımında bakalım zaman ne gösterecek?

KUMPAS DAVASI BUGÜN BAŞLIYOR

KUMPAS DAVASI BUGÜN BAŞLIYOR

Takipsizlikle sonuçlanan 25 Aralık soruşturmasında usulsüzlük yaparak,kumpas kurdukları iddia edilen aralarında Fethullah Gülen’in de bulunduğu 69 sanığın yargılanmasına bugün başlanacak.İlk duruşma bugün gerçekleşiyor.

13.Ağır Ceza Mahkemesinde görülecek davada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MİT müsteşarı Hakan Fidan’ın da aralarında bulunduğu 8 isim şikayetçi,Başbakan Ahmet Davutoğlu ile 26 isim ise mağdur olarak yer alıyor.Gülen’in de aralarında bulunduğu 6 sanığın “örgüt yöneticiliği”,63 sanığın “örgüt üyeliği” ile suçlanan davada örgütün ismi FETÖ/PDY olarak belirtiliyor.İddianamede Gülen Cemaati ile Opus Dei ve Moon Tarikatları arasındaki benzerliklere dikkat çekilerek,3 tarikatın ortak özelliklerin misyonerlik faaliyeti olduğu ABD’deki NED,CSIS ve CIA gibi istihbarat örgütlerinde desteklendikleri iddia ediliyor.Örgüt lideri olarak gösterilen Gülen’in sistemin kodlarını bozduğu ileri sürülen iddianamede “devletin içine müritleri sızdırmıştır” deniliyor

ESKİ BAŞKANIN ACI GÜNÜ!

ESKİ BAŞKANIN ACI GÜNÜ!

CHP Trabzon eski il başkanı harita-mühendisi Güzide Önsel Uzun’un ağabey acısı yaşadı.Ölüm haberini sosyal medyadan “Sevgili ve çok değerli kuzen abim Neşat Önsel aramızdan ayrıldı.Yine eksildik.

Maçka nın Hacavera köyü bağrına aldı yeniden çok sevdiğimizi,mezarı çocukları ve eşinin yanında İstanbul da olacak ama O bizimle burada yüreklerimizde yaşayacak.Erşen Önsel gibi .Güle güle abim güle güle” şeklinde duyuran Güzide Önsel Uzun başta olmak üzere merhumun yakınlarına bizlerde başsağlığı diliyoruz.

O BELEDİYE BAŞKANLARI PKK'YA REST ÇEKTİ!

O BELEDİYE BAŞKANLARI PKK'YA REST ÇEKTİ!

Cizre, Sur, Nusaybin ve Dargeçit gibi ilçelerde yaşayan halkın yaşamını cehenneme çeviren terör örgütüne en büyük tepki kendi belediye başkanlarından geldi.Yaklaşık bir ay önce bir grup terörist, DTP'li Kızıltepe Belediye Başkanı İsmail Asi'nin yanına giderek hendek kazmak için kepçe istedi.

Teröristlerin talebi üzerine tek başına karar veremeyeceğini belirten Asi, Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk'ü arayarak "kepçe" talebini iletti. Öz yönetim ilan etmediği için örgütün hedefinde olanKızıltepe eş Belediye Başkanı Asi, Türk'ün 'hayır' cevabını PKK'lılara aktarınca tehdit edildi.Ahmet Türk, kepçe talebinde bulunan teröristlere cevaben, "Hendekleri, halkımızın bahçesine kazıyoruz, bomba döşeyip patlatıyoruz, bunun halkımızdan başka kimseye zararı yok" diyerek kepçe vermeyeceklerini söyledi. Bunun üzerine teröristlerin, "biz bir yerde eylem yaptığımızda sizlerden (belediye başkanlarından) izin alıyorduk ama bundan sonra yapacaklarımızı size söylemeyeceğiz" diyerek ayrıldığı öğrenildi. Bunun ardındanPKK'nın baskısıyla Nusaybin Belediyesi devreye girerek, Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk'ten iki kepçe istedi. Ancak Türk, bu talebe de olumsuz yanıt verdi. Hendeklerden rahatsız olan Türk'ün çevresine, "Savaşı, yaşam alanına taşıyarak, halkı evlerinden çıkararak, eğitim, sağlık, ulaşım ve iletişim kanallarından mahrum ederek öz yönetim olmaz. Böyle öz yönetim mi olur? Yaşam alanını ortadan kaldırarak mücadele olmaz. Yapılanlar yanlıştır" şeklinde konuştuğu öğrenildi. Hendeklerin kazılmadığı bir diğer kent olan Ağrı'da da belediyenin hendekler için PKK'ya kepçe vermediği öğrenildi. Örgütün vesayetine Ağrı Belediye Başkanı Sırrı Sakık'ın da boyun eğmediği ve hendekli öz yönetim ilanlarını doğru bulmadığı belirtildi

CUMA NAMAZINA NASIL BİR DÜZENLEME GELDİ?

CUMA NAMAZINA NASIL BİR DÜZENLEME GELDİ?

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun partisinin grup toplantısında açıkladığı “mesai saatlerine cuma namazı düzenlemesi”  çalışanların gündemine bomba gibi düştü.

Davutoğlu’nun “Cuma günleri ile öğle tatilinin ibadet hürriyetini engellemeyecek şekilde kullanılabilmesi için Başbakanlık Genelgesi Taslağı hazırladık” sözleriyle duyurduğu uygulama, kamu çalışanları gibi özel sektör çalışanları içerisinde de geniş yankı buldu. Ancak taslağın detayının tam olarak açıklanmaması kafalarda onlarca soru işaretlerine neden oldu. Örneğin, uygulamanın “sadece erkekleri mi yoksa tüm çalışanları mı kapsayacağı” en çok merak edilen soruların başında geliyor. İslam dinine göre Cuma namazı kadınlar için farz değil. Bu da kadın çalışanların (dini hükümlere göre) cuma namazına gitmesinin şart olmadığını ortaya koyuyor. Ancak bir kadının Cuma vakti camiye gidip namaz kılmasında yasal olarak bir engel bulunmuyor. Tam tersine din, kadınları da camiye gitmeye yönlendiriyor. Konuyla ilgili soruları yanıtlayan Diyanet İşleri Başkanlığı görevlileri de “Kuran-ı Kerim’de cuma namazı kadın erkek diye ayrılmamıştır. Kadınlar da cumaya gidebilir” dedi. Başbakan’ın sözlerini değerlendiren uzman “Hanımlara da mutlaka camilerde yer gösterilmeli. Tabii ki siz de (kadınlar) mesai saatleri içinde gidebilirsiniz. Başbakan’ın duyurduğu düzenleme sizi de kapsar. Allah düzenlemeyi akıl eden ve uygulayan yetkililerimizden razı olsun” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem