15. Paten Futbolu dünya kupası Trabzon'da gerçekleştirilecek

15. Paten Futbolu Dünya Kupası tanıtım toplantısı Trabzon'da yapıldı.

15. Paten Futbolu dünya kupası Trabzon'da gerçekleştirilecek

15. Paten Futbolu dünya kupası Trabzon'da gerçekleştirilecek. 

Etkinliğin tanıtım toplantısı bugün saat 13:30'da Trabzon Büyükşehir Belediyesi'nde gerçekleşti.

Basın Toplantısına Trabzon Büyükşehir belediye başkanı Murat Zorluoğlu, Ortahisar Belediye başkanı Ahmet Metin Genç ve Dünya Futbol Pateni Federasyon başkanı Mehdi Salman Pour da katıldı.

8 - 18 ralık tarihleri arasında gerçekleştirilecek organizasyonun müsabakalarının  Karadeniz teknik Üniversitesi Spor Salonu, Hayri Gür Spor Salonu ve Yomra’daki kapalı spor salonlarında yapılacağı bilgisi paylaşıldı.

Toplantıda konuşan Dünya Paten Futbolu Federasyonu Türkiye Temsilcisi Saim Adanur "Tekerlekli paten futbolu dünyada çok eskiye dayanmaktadır ve ilk defa 1852 yılında İngiltere’de Paten Futbolu Bayan Dünya Şampiyonası ile kayıt altına alınmıştır. 141 yıldır dünyanın birçok ülkesinde oynanmakta olan paten futbolu ülkemizde 15’nci Paten Dünya Futbolu ile tanınacaktır. Türkiye’de paten futbolunun temellerinin Trabzon’da atılmakta olmasından şehir olarak gururlanmaktayız. 8-18 Aralık 2022 tarihinde yapılacak olan Dünya Kupası turizm ve spor şehri Trabzon’umuza çok ciddi katkılar, hareketlilik ve tanıtım sağlayacaktır. Dünya Paten Futbolu Federasyonu Başkanı Mehdi Salman Pour ile Türkiye Temsilcisi Saim Adanur olarak dünya kupasını önce Türkiye’ye sonra Trabzon’a almayı başardık. Yerel dinamiklerimiz Trabzon Büyükşehir Belediyesi, Ortahisar Belediyesi, Valiliğimiz ve KTÜ gibi paydaşlarımızla Dünya Kupası'nın örnek olacağına inanıyorum. Şampiyon şehir Trabzon’un bir kez daha dünyaya kendisini göstereceğini düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

Toplantıda konuşan Trabzon Büyükşehir belediye başkanı Murat Zorluoğlu “Böyle bir organizasyonun arifesinde sizleri bilgilendirmek için bu basın toplantısını düzenledik. Dünya Paten Futbolu Federasyonu başkanımız misafirimiz. Türkiye’de henüz federasyon şeklinde değil ama dünyada 15. Dünya Kupasını Trabzon’da yapacak kadar önemli bir federasyon. 15. Organizasyonunu da Türkiye’de yapmak kararı aldılar. Bizimle irtibata geçtiler. Trabzon’da gerçekleştirmek üzere mutabık kaldık. Elbette bizim ve Türkiye için de bir ilk olacak ama bir futbol şehri olan Trabzon’da futbolun her türü mutlaka ilgi çekecektir. Patenle nasıl olacak hep beraber göreceğiz. Bazı video görüntülerinden ben izledim. İlgi çekici heyecanlı anlara sahne olan bir spor türü.

Bu organizasyonu şehrimizin paydaşları ile gerçekleştiriyoruz. Trabzon Valiliği, Büyükşehir belediye başkanlığımız, Karadeniz teknik üniversitesi, Ortahisar belediye başkanlığımız ile bu organizasyonu gerçekleştireceğiz.

Karşılaşmalar, Karadeniz teknik Üniversitesi Spor Salonu, Hayri Gür Spor Salonu ve Yomra’daki kapalı spor salonlarında yapılacak. 8-18 Aralık tarihleri arasında gerçekleşecek” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Trabzon Haber