Gürol Ustaömeroğlu

Gürol Ustaömeroğlu

Zavallı Siyaset

Demokrat Parti Eski Genel Başkanı Hüsamettin CİNDORUK görev başından çekilene kadar ne Demokrat Parti ne de kendisi hakkında görüş beyan etmeyeceğimi daha önceki yazılarımda dile getirmiştim. CİNDORUK son genel kurulda aday olmadı. Parti, Yeni Genel Başkan Namık Kemal ZEYBEK ile yoluna devam etmeye çalışıyor. Başarı ölçüsünü zaman gösterecektir.

 

            Hüsamettin CİNDORUK ve DP ile ilgili yazı yazmama ve görüş beyan etmeme kararım daha önce de belirttiğim gibi CİNDORUK’un parti geleneğine, parti politikasına kısaca merkez sağ anlayışa uygun olmayan demeçleri idi. Demokrat Parti ile başlayıp Adalet Partisi, Doğru Yol Partisi ve sonuçta yine Demokrat Parti ile devam eden bir merkez sağ politikanın CİNDORUK’un ağzından terk ve inkar edilmesinin bedeli çok ağır olmuştur.

 

            Halkın gözünün içine baka baka beyan edilen bir düşünce gerçek merkez sağ gönüllülerini derinden yaralamıştır. Hatırlayalım; CİNDORUK, genel başkan iken sırf Ak Parti’yi devirme psikolojisi ve sol oylara da hakim olma stratejisi ile Demokrat Parti merkez sağ değil merkezin ta kendisidir. diyebilme cüretinde bulunmuştur. Ayrıca 12 Eylül darbesinin resmen ve doğrudan hedef aldığı bir partinin temsilcisi olarak böyle bir darbe anayasasına olan desteği de akıllara ziyan bir hareket idi. Bir yerden başlamak gerekir diyeceğine kafa karıştıran beyanatlarla parti kararı aldırması ise tam olarak evlere şenlik idi. Bu kararı dinlemeyeceğini deklare edip evet oyu kullanan Eski Genel Başkan Süleyman SOYLU’yu partiden ihraç ettirmesi ise işin tuzu biberi oldu. Bütün bunların üstüne televizyon konuşmalarında, siyaset programlarında hukukçu ve acemi siyasetçi Süheyl BATUM ile olan fikir işbirliği, birbirlerine olan methiyeleri ve darbe çağrıştıran katı hukukçu beyanatları henüz belleklerimizdeki tazeliğini korurken son aldığımız bir haber bizi şaşırtmamış ama ziyadesi ile üzmüştür; Hüsamettin CİNDORUK CHP Genel Başkanı Kemal KILIÇDAROĞLU’nu ziyaret etmiş ve CHP için gönüllü çalışma önerisi götürmüş. Üstelik partisinden gelen ısrarlara rağmen. Şimdi bu işe ne diyebiliriz ki? Nasıl bir yorum yapabiliriz ki? Nereden, nasıl başlayıp fikrimizi ortaya koyabiliriz ki? Zamanında CİNDORUK’un gittiği yolun yol olmadığını, yanlış yaptığını dillendiren bir insan, bir partili olarak bana tepki gösteren siyaset arkadaşlarım bugün yeni genel başkanla görev başındalar. Onların bu son gelişme karşısındaki duygu ve düşüncelerini çok merak ediyorum doğrusu.

 

Ak Parti karşısında alternatif arayan merkez sağ gönüllüsü milyonlarca insanın hakkını kim ödeyecektir şimdi? Bırakalım bunları bir kenara böylesi bir yanlış yolun travması nasıl geçecektir? Demokrat Parti genç siyasetçileri ne zaman kucaklayacak ve ne zaman onların fikirlerine önem verecektir. Demokrat parti her yanılgı sonrasında bunu zamanında dillendiren gençlere haklıymışsınız, sizi anlamamışız özründen artık ne zaman kurtulacaktır?

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR