Haber61

Haber61

Yönetim yanlış yolda

Trabzonspor"un kongresinden sonra göreve kim geliyorsa önce teknik heyetten başlıyor.

Yönetiminin hoca konusunda basına sağlıklı bilgi verdiğine inanmıyorum. Çünkü iki aydan bu yana Teknik Direktör Ersun Yanal konusunda yaşanan sipekilasyonları yönetimin yetkili kişileri kestirip atamıyor. Bunlar yetmiyormuş gibi Şener ve yönetimi geldiği günden beri Belçikalı Leekens"in ismi hiç gündemden düşmedi.

Başkan ve bazı yöneticiler Ersun Yanal"ın görevinin başında olduğunu söylerken, öte yandan ortalıkta dolaşan sözler yenilir yutulur cinsten değil.

Yok, “Ersun hoca aldığı transfer ücretini aşağıya çekerse onunla yolumuza devam ederiz. Çekmezse yollarımızı ayırırız” gibi dedikoduların ayyuka çıkmasına yönetimin sessiz kalmasının son derece yanlış olduğunu söylemekte fayda var.

Çünkü Leekens"in Trabzonspor"u çalıştırdığı yıllarda yaptığı yanlışları herkesin hafızalarında irdelemesi lazım. Onun için yönetim böyle bir yol düşünüyorsa yanlış yolda olduğunu bilmeli. İşin ilginç yanı ise aynı Leekens"i üst üste maç kaybetti diye gönderen de bu günün Asbaşkanı Hayrettin Hacısalihoğlu. İşi biraz daha irdelersek Başkan Şener"in getirdiği Leekens gönderildi diye o dönem iç huzursuzlukta ayyuka çıkmıştı ve sonunda da işlerini mazeret eden Şener, istifa etmişti.

 

ŞENER FUTBOLCULARI SEVER

Bugün o ülke senin bu ülke benim diye gezen Başkan Sadri Şener"in geçmişte de bire bir futbolcu markajlarını hatırlayanlardanız. Bugün gelinen noktanın on beş yıl öncede aynı paralelde örneklerini görmüştük. Trabzonspor, Bursaspor"u 5-1 mağlup edip Türkiye kupasını kazandığı dönem sonunda transfer için masaya oturuldu. Sözleşmesi sona eren Ünal, Şeyhmuz ve Mehmet Soykök ile pazarlık yapıldı. Pazarlığı yapanda dönemin futbol Şube Sorumlusu Kenan İskender. Üç futbolcu ile ilk toplantıyı yapan İskender, anlaşma sağlayamadı. İkinci çağrıya ise futbolcular gitmedi. Aynı zaman dilimi içinde Ünal, başkan Şener"in isteği ile İstanbul"a gitti. Başkan Şener, yönetim kuruluna bilgi vermeden Ünal"ın istediği rakamda anlaştı. Yönetim kurulunun bilgisi dışında yaşanan bu gelişmeden sonra yaşanan iç sorun ayyuka çıktı ve çağrıya uymayan Mehmet Soykök satıldı. Şeyhmuz ise Bursasspor"a attığı golün hatırına kadroda kaldı.

Bu örneği neden verdim. Başkan Şener"in transfer yapma hevesinin yeni olmadığını hatırlatmak için…

 

ÖZKAN SÜMER"İ KOVAMIYORLAR

Trabzonspor yönetim kurulu göreve geldikten sonra ne kadar huzursuzluk malzemesi varsa kullanıyor. İzleme komitesi sıcağı sıcağına lav edildikten sonra bu komiteden isimler geri çağırılmış. El altından Alt yapı koordinatörü Özkan Sümer"i göndermenin hesapları yapılıyor. Sümer"in sözleşmesi basına dağıtılıyor. Ama bir Allah"ın kulu çıkıp ta Sümer ile ilgili tek kelam konuşmuyor.

 

Bana göre yönetim kurulunu düşündüren ve ürküten Sümer"in ne tepkisi, ne de tazminatı. Düşündüren Sümer ile geçmişte oynanan senaryolar ve iş birliktelik. Hani İskender Önal"ın karşısına Nuri Albayrak çıktığında Özkan Sümer"in apar topar aday olması vardı ya işte biri o. Bir başka iddiada Eski Başkan, Teknik adam Sümer"in yine bu günkü mevcut yönetim de yer alan bazı isimler tarafından Albayrak yönetimine önerilmesi…

Trabzonspor"un geçmişinin her kilometresinde yer alan Özkan Sümer bunları hak etmiyor. Futbolcu, Teknik adam ve Başkan olarak bu kulübe hizmet etmiş bir insana bu şekilde yaklaşmak, değerlere ihanettir.

Bu kadar komedinin yaşandığı bir oluşum bu zamana kadar hiçbir yerde görülmemiştir. Levent Kırca veya Cem Yılmaz, bir ay Trabzonspor"u takip etse bir yıl malzeme sıkıntısı çekmez.

 

 

AYIKLA PİRİNCİN TAŞINI

Bir dönem Trabzonspor"un formasını da giymişti.

Fenerbahçe"de Başkan Ali Şen onu kovduğunda Trabzonspor ona kucak açmıştı.

Trabzon onlar için sığınma limanı olan bir şehirdi.

"Kimden bahsediyorsun?" derseniz; Sivasspor Teknik Direktörü Bülent Uygun"dan.

Çünkü bugün Sivasspor Trabzonspor"un üzerinde bulunuyorsa bunun müsebbibi geçmiş yönetimdir.

İlk yarıda Trabzon"da yaşanan olaylarda masaya yumruğunu vuramadı.

Sivasspor yönetimi karşısında sessiz kalandı.

Sivasspor Başkanı Mecnun Okyatmaz, Avni Aker Stadı"nın koridorlarında yaptığı, sert açıklamalarına karşılık veremeyen ve en ağır sözü ise  "Karşımda delikanlı yönetici arıyorum" naraları atarken geçmiş yönetim ne yaptı?

Yanına bile gidemediler.

Ona bunun hesabını bile soramadılar.

Her konuda pasif kalan geçmiş yönetimin sayesinde Sivasspor Teknik Direktörü Bülent Uygun konuşuyor.

Bakın ne diyor Bülent Uygun, Kasımpaşaspor maçından sonra Trabzon için neler söylüyor; “Trabzon'da sezon başında yaşadığımız olaydan sonra bize beddua yerine dualarıyla destek olan Trabzon camiasına teşekkür ediyoruz"

Bülent Uygun bu desteği nerden aldı.

Eski yönetimde görev yapan Basın Sözcüsü Zeyyat Kafkas ne demişti açıklamasında “Trabzonspor şampiyon olmuyorsa, Fenerbahçe olana kadar Sivasspor olsun”

Tabiî ki Bülent Uygun çıkıp bunları söyleyecek.

Şimdi dur da ayıkla pirincin taşını.

 

Erdem kimi cezalandırıyor

 

Fikret Ataoğlu"nu tanımayan yoktur.

Lafını kimseden esirgemez.

Ayaklarının üzerine basan bir kişidir.

Diğer başkanlar gibi takımını bırakıp kaçmıyor.

Zorluklara göğüs gererek Arsinspor"un başarılı olabilmesi için mücadele veriyor.

Ama yanında kimse yok.

Tek başına savaşın içerisinde olan başkan Fikret Ataoğlu"na Arsin Belediye Başkanı Dr. Erdem Şen destek olmuyor.

Diğer illerin veya ilçelerin belediye başkanları kendi kulüplerine her konuda destek veriyor,

ama Trabzon"un küçük bir ilçesi olan Arsin"in ismini Türkiye"ye Belediye Başkanı Erdem Şen yaptığı icraatlarla duyurmuyor.

Arsinspor sayesinde Arsin"in ismi duyuruluyor.

Gelin görün ki bir ilçenin belediye başkanı maça gitmiyor.

Arsinspor için yapılacak olan sentetik sahanın parasının çıkmasını ve saha projesi engelleniyorsa demek ki Fikret Ataoğlu isyan etmekte haklı.

Bu takım Fikret Ataoğlu veya yönetimin değil, Arsin"in takımı.

Belediye başkanı, iş adamları bu takıma sahip çıkması gerekir.

Ancak görülen kimse bu takıma zerre kadar destek olmuyor.

Bir belediye başkanı hem ilçesinin hemde takımının kalkınması için mücadele etmelidir.

Belediye başkanı Arsinspor sahasının projesini değiştiriyorsa veya ödeneği çıkmasına rağmen 3 aydan beri sentetik çim saha yapılmıyorsa, demek ki bunun altında bir art niyet var.

Belediye başkanı bu yaptığı icraatla Arsinspor Başkanı Fikret Ataoğlu"nu değil, Arsinspor"u cezalandırıyor.

Biz başkanın yanlış politika izlediğini hatırlatmak istedik.

Çünkü bu koltukları gelip geçicidir.

Bugün bu koltukta siz varsınız, yarın başkası olacaktır.

Sevgili başkan bırak sürtüşmeyi Arsinspor"un kalkınması için gereken desteği ve hassasiyeti göster.

Göster ki Arsinspor ayağa kalksın.

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.