Turgay Beşyıldız

Turgay Beşyıldız

Yıldırım’ların gecesi …

Avni Aker’in üzerinde  çise yağmur var.

Islak bir zemin.

Bu zemin ile bu havayı Trabzonspor sever.

Ev sahibinde Egemen ve Engin sakat,Selçuk da bağırsak enfeksiyonundan 9 adet serum yedi ama düzelemedi, son anda kadro dışı.

Tayfun cezalı.

Yaklaşık 24 bin bordo mavili taraftar bordo ve mavi yağmurlukları sırtında tribünde hazır.

Sadece 15 kadar kayserispor taraftarı da yerinde.

*

Konuk ekip de ise Cangele,Santana ve Eren sakat,Savaş cezalı.

Maç başlamadan hemen önce,tribünlerden Şota’ya alkış,Süleyman Hurma’ya ve Kayserispor’un yedek kalecisi Volkan Babacan’a tepki var.

Tribünler istekli ,bordo mavili oyuncular istekli ,böyle olunca da dakika 1,gol 1.

Golün adı : Jackson Jaja.

Jaja golü attı, ondan sonrada yan gelip yattı.İlk 45 dk. sahada yok desek yeridir...

Trabzonspor da Jaja’nın yalnız bıraktığı orta saha gedik vermeye başlayınca, konuk ekip rakip ceza alanı içerisinde  iyi duvar yaptı ve Abdullah ile beraberliği yakaladığında dakikalar 20’yi gösteriyordu.

*

Trabzonspor’da oyuna çok kötü başlayan bir isimde Burak.

Oyunu kenarlara açması gerekirken devamlı sarı kırmızılılarını libero ve stoperinin yanına giderek orada top bekledi. Niye anlamadım ?

Halbuki, kenarlara çıkıp kendine boş alan yaratmalıydı ama o, oyunu ceza yayının üzerine sıkıştırdı.

İlk yarının 40.dakikasında Trabzonspor’un kaçan bir golü var ki,inanılır gibi değil.

Kornerden gelen topa altı pasın içinden önce Mustafa Yumlu sonra kaptan Umut müsait anda iyi vuramayıp kötü vurunca, pozisyon aut atışı ile ödüllendirildi.

İlk yarı karşılıklı atılan birer golle kapandı.

*

Oyunda dakikalar azaldıkça,konuk ekip de oyuna ağırlığını koyan bir görüntü verdi.Özellikle Abdullah ve Faslı oyuncu Amrabat zaman zaman nefesleri kesti.

İlk 45 dakikada yan top eksikliği çeken Trabzonspor’da, Alanzinho yerini Yatara’ya Umut’un da, Pawel Brozek’e bıraktığı 2.yarıda, gole kadar sahada olmayan Burak,sanırım 54.dakikada attığı golle kendini af ettirdi.

Bir dakika sonra yine Abdullah’ın ayağından gelen beraberlik golünde,bu oyuncu Trabzon defansının bir anlık durgunluğundan yararlandı ve şok golü attı : 2-2

*   

Karşılaşmanın son 30 dakikalık  bölümüne girildiğinde  Kayserispor’un kaçırdığı iki net gol pozisyonunu da unutmamak gerekir. Ayrıca Glowack'nin rakibini ceza alanı içerisinde düşürdüğü pozisyonda Yunus Yıldırım penaltı noktasını da gösterebilirdi.

Dengeler alt üst olabilirdi.

Tabiri yerinde ise bu gece sahada bordo mavili ekip karşısında taş gibi rakip vardı. Kayserispor ekibin de ,genelde Abdullah,Ziani ,Kujoviç ve Amrabat çok üstün bir performans sergilediler.

Özellikle Faslı oyuncu Amrabat çöl tankı gibiydi, aldığı her topla Trabzonspor’un kalesine kenar çizgisini kullanarak,yardı, indi ve durdurulamadı. Bence bu oyuncuyu Cale'den önce önde karşılaması için Piotr Brozek'in oyuna sokulması gerekiyordu, böylelikle Cale destek almış olurdu.

82.dakikada Kayseri takımında yine Amrabat’ın sağdan getirip kestiği topa, kafayı kale çizgisi üzerinde vuran Kujoviç takımını öne geçirmesine şaşırmadık desek yeridir.

Oyunun normal bitimine 5 dakika kala,Burak‘ın kayseri ceza alanı içerisinde düşürülmesindeki net penaltı pozisyonuna, arkada kalıp geç kalan ve devam diyen Yunus Yıldırım,haftaya ve geceye leke düşürdü.Hem de kara bir leke.

*

Şampiyonluk yarışında bir puan almak, yenilgi almaktan daha iyidir felsefesinin ortaya çıktığı dakika, maçın bitimine 3 dakika kala sahne aldı bu gece.

Ayakta zor durabilen Yattara’nın attığı ortaya,istikrarlı Glowacki’nin vurduğu kafa umutların devam ettiği andı bu gece.

Bu sezon senin Avni Aker’de seyrettiğin en zorlu ekip kim ? diye sorarsanız,hiç kuşkusuz Kayserispor derim.

Yunus Yıldırım, iyi başlayıp maçın gidişine göre yönettiği karşılaşmada, Trabzonspor’un yine verilmeyen penaltı pozisyonu geceye damgasını vurdu.

Her geçen hafta ömrü kısalan bu ligde, liderliği paylaşan Trabzonspor ve Fenerbahçe’yi, bu hafta Gençlerbirliği ve Beşiktaş gibi zorlu deplasmanlar bekliyor.Anlayacağınız bu derenin altından kalan 11 haftada daha çok sular akar.

Yeter ki Yunus Yıldırım içeride, Aziz Yıldırım dışarıda karışmasın !...

Averajlar eşit olduğu için, haftalar sonra gol fazlasıyla liderliği Fenerbahçe’ye devir eden Trabzonspor’da,bu geceki Colman’a bir alkış derken, özellikle Yattara, Mustafa ve Ceyhun’un kendisini bir an önce toparlaması lazım diyor ve noktalıyorum.

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR