Arif Çetin

Arif Çetin

Yenilenme Zamanı...

 

 
               
Olmadı, fazlaca üzüldüğümüz sezonun sonunda kazanılacak bir kupa, birçok hüznü hafifletecekti. Son haftalarda alınan başarılı sonuçlarla birlikte oynanan iyi futbol ve yükselen kazanma azmi, bordo mavili renklere gönül verenleri   bu maç için daha da umutlandırmıştı. Kaleci Onur Kıvrak  dışında beklenen kadro sahadaydı.
               
İlk beş dakikada gördüğümüz istekli oyun, Volkan ile gole dönüşmedi. Belki de maçın kırılma noktası buydu. Ardından bir anlık dalgınlık sonucu Musa Sow cezayı kesti. Trabzonspor orta sahası rakibe ağırlığını hissettiremedi. Artık gelenekselleşen Zokora- Emre gerginliğinin sıkıntısını yine Trabzonspor çekti. Hangi alanda olursa olsun stres bordo mavililere yaramıyor.
               
Trabzonspor oyuncularının tamamı, 2012-2013 sezonuyla ilgili istikrarlı (!) performanslarını bu maçta da devam ettirdiler. Kaleci Tolga Zengin'i her zaman olduğu gibi ayrı bir yere koyuyoruz. Volkan, Olcan, Adrian ve Halil'den oluşan öndeki dörtlü, Fenerbahçe savunması arasında ilk yarı boyunca hiçbir varlık gösteremedi.  Zokora, oyunda kaldığı süre içerisinde Trabzonspor için değil, kendi davası için mücadele etti.
               
İkinci yarıya başlarken yapılan Zokora- Aykut değişikliği oyuna olumlu yansıdı. Aykut ile daha fazla ileriyi düşünen bir takım izledik. Henrique'de aynı şekilde olumlu katkı verdi. Volkan'ın oyundan çıkarken sergilediği davranışlar, "Sakın ha, bana gelecek sezon güvenmeyin!" mesajı niteliğindeydi. Son otuz dakikada baskılı bir oyun görsek de, skor üretemeyince bir sezon daha kupasız geride bırakıldı.
               
Bu maçın skoru, hafta sonundaki kongre ve gelecek sezonla doğrudan orantılıdır. Halil, Henrique, Volkan, Yasin ve Zokora gibi oyunculara güvenilerek yola çıkılmayacağının en büyük göstergesi bu maçtır. Trabzonspor kadrosunda bulunan birçok isim, ancak alternatif oyuncu olabileceğini net olarak gösterdi. Bu kadar yüksek fiyatlarla sadece alternatif oyuncu amaçlı oyuncular bu kulüpte ne kadar barındırılabilir? Bu da cevaplandırması gereken önemli sorulardan birisi.
               
İyi ve kötü anılarıyla bir sezon geri de kaldı. Teknik heyet değişti. Yönetim de değişecek. Bir çok oyuncu gelecek sezon aramızda olmayacak. Trabzonspor için zaman harcayan, ter akıtan herkese teşekkür ediyoruz. Teşekkür sıralamasında da Şenol Güneş ve Ünal Karaman'ı da ilk sıraya koyuyoruz.  Artık yenilenme, daha güçlü olma zamanı.

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR