Turgay Beşyıldız

Turgay Beşyıldız

Yargısız İnfaz mı?

Trabzon ile Rize'nin tam ortasındaki bir ilçenin civarında, Trabzon merkeze yaklaşık 40 km bir mesafede gerçekleşen bir olay…

Sahil ana karayolu üzerinde Rizespor’u 5-1 yenip Trabzon havalimanına eskortlar eşliğinde dönen, Fenerbahçe kafilesine yapılan bir saldırı var.

Otobüse olan olayı yapan kişi yada kişiler  kim bilmiyoruz. Bilinmiyor.

Niye yaptı veya yaptılar bilmiyoruz ama bunu kalkıp ta Trabzon'a yada Trabzonspor'a yada bordo mavili taraftarlara da mal etmeye kimse kalkmasın.

*

Trabzonspor ile Fenerbahçe daha bu sezon birbirleriyle iki karşılaşma oynadı .

İki karşılaşmada berabere bitti. Trabzon’da ki karşılaşma 0-0 bitmiş maç öncesi, maç anı ve sonrasında en ufak bir hadise yoktu ve de olmadı ortalık süt liman.

Bir ay önce beraberinde iş adamlarıyla  Kazakistan’dan gelirken, özel uçakla Trabzon’a yakıt ikmali için  inen ve havalimanında çalışan Trabzonlular tarafından havalimanı içerisinde işlemler bitene kadar en iyi şekilde misafir edilen ve havalimanından memnun ayrılan bir Fenerbahçe başkanı var Aziz Yıldırım. Teşekkür ederek İstanbul’a hareket etmişti.

*

…Ve iki kulüp arasında hiç bir gerginliğin olmadığı  hafta, Rize’den dönen Fenerbahçe kafilesine taşıyan bir turizm firmasına ait otobüse eski bir av tüfeğiyle atılan mermi var.

Tüfek de boş kovanı da, saçmalarda olay yerine yakın bir yerde bulundu.

Dün gece de iki şahıs da şüpheli olarak  göz altına alındı, sorgulandı ve bırakıldı.

reklam-002-001-001-002.jpg


Olay daha netleşmeden ne olduğu ne bittiği açıklanmadan, Trabzonspor camiasının bile tepki gösterdiği saldırıda, özellikle Fenerbahçe medyasının, başta FB TV olmak üzere Trabzon‘u, Trabzonspor’u ve bordo mavili taraftarlarını sıcak saatlerde hemen ağır ithamlarla suçlaması ve neredeyse dar ağacına doğru sürmeye çalışması, akıl ve mantık işi değil.

*

Farz edelim bunu o civarda yaşayan biri yada birileri,bir Trabzonlu veya bir Trabzonsporlu yaptı. Bunu dünya üzerindeki  milyonlarca Trabzonluya ve Trabzonspor taraftarlarına nasıl mal edebileceksiniz? Bir kişi yüzünden milyonlarca kişiyi mi suçlayacaksınız?

Mesela ; Diyelim ki bu olayın tersi Kadıköy'de çıkışta Trabzonspor kafilesine olsaydı, bunu Kadıköylü, Fenerbahçeli yada İstanbullu biri yada birileri mi  yapmış olacaktı ? Saçmalamayın...

 

Olayın daha ne olduğu belli olmadan, açıklanmadan, Sabiha Gökçen Havalimanında Fenerbahçe takımını beklerken, Trabzon'a, Trabzonspor'a ve taraftarlarına '' Pontus'un piçleri ''

diye ithamda bulunanları da, olayı yapan kişi yada kişiler gibi, futbolun çirkin ve vicdansız yüzleri ve de yargısız infazı olarak görüyorum.

*

Bu takım ve bu Trabzon şehri 1996, 2005 ve 2011 de benzer hadiselere maruz kalmasına rağmen, elinde şampiyonlukları alınmasına rağmen, halen daha bu kenti ve takımını yemekle doymayan, bu durum açıklığa kavuşmadan, Kimse provokatörlük ve terbiyesizlik yapmasın...

Bu konuyla ilgili, Facebook, Tweeter ve İnstgram’daki paylaşım yapanlar, dikkatli yaklaşsın.

Tüm kulüp yöneticileri verdikleri  ve verecekleri demeçlere dikkat etsin.

Bu tip bir saldırılar, her türlü komploya açıktır.

Böyle bir saldırıyı, Trabzonspor kulübü ve camiası gibi bizlerde şiddetle kınıyoruz.

Fenerbahçe takımına ve kulübüne de, çok geçmiş olsun diyorum.

…Ve bu çemberin içerisindeki herkes, önce doğru adaleti sağlayacak ki, bu ülkede ve bu ligde adaleti başkaları sağlamaya kalkmasın.

 

 

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR