Osman Kanber

Osman Kanber

Yakışmayan İşler

Puan cetveli Trabzonspor’a yakışmıyor.

Trabzonspor ligin 15. Haftasında 21 puanla 10. Sırada, averajı ise sadece 1.

Liderle puan farkı 10 düşme hattı ile 9.

Trabzonspor geçen yıl 15. Hafta sonunda 36 puan ve 25 averaj ile liderdi.  Geçen yıl 15 haftada 34 gol atıp 9 gol yiyen Trabzonspor bu yıl 20 atıp 19 yemiş.

Bu tablonun nedenleri sadece Şampiyonlar ligi ile açıklanabilir mi?

Takip edenler hatırlar Trabzonspor’un resmi internet sitesi geçen yıl her haftanın sonunda Trabzonspor’un ligdeki durumunu bir önceki yılla karşılaştırır ve ne kadar başarılı olduklarını gözümüze sokarlardı.

Trabzonspor yönetiminin esas şimdi her hafta sonu puan durumunu geçen yılla karşılaştırıp nerde hata yaptıklarını düşünmeleri gerekmez mi?

10.02.2008 tarihinde yapılan 56. Olağan Genel Kurul'da Nuri Albayrak'tan başkanlığı devralan Sadri Şener maalesef geçen yıl şampiyonluğun kaybı ve Şike olayları ile ilgili süreçte başarılı olamadı.

Şampiyonluğu para ile elinden alınan ve aslında şike olaylarının tek mağduru olan Trabzonspor, bir de yönetiminin anlaşılmaz pasifliği nedeniyle nerede ise spor kamuoyunun gözünde en antipatik takım haline geldi.

Hakemler, Federasyon, medya Trabzonspor’a karşı her zamankinden daha acımasız.

Ama Trabzonspor başkanının başka derdi yok, medyaya Aziz yıldırım’ın cezasının ne kadar ağır olduğunu anlatıyor. Üstelik bunu yaparken de rakamlarla oynuyor. Trabzonspor başkanına Aziz Yıldırım’ı savunma gayreti yakışmıyor.

Şener diyor ki “adam öldüren 24 yıl alıyor Aziz Yıldırım 50 yılla yargılanıyor.” Sayın Şener İnşaat mühendisi, rakamları iyi bilir. Ama nedense Aziz Yıldıırım’ı savunurken 14 ayrı suçtan alma ihtimali olan toplam cezayı 1 suç işleyenin alacağı cezayla oranlıyor.

Sayın  Şener;  Aziz Yıldırım'ın 14 suçtan toplam cezasını cinayetle kıyaslayacaksan 14 cinayetle kıyasla. Şener’e göre söz konusu Aziz Yıldırım’ savunmak olunca 14=1 oluveriyor.

Herhalde transfer facialarının sebebi de bu hesap metodu olsa gerek.

Trabzonspor bu yıl tam 13 oyuncu transfer etti. Gençlerbirliği maçında bu oyunculardan beşi sahada. İçlerinde bu oyuncu Trabzonspor’a yakıştı diyebileceğiniz var mı?

Bu transferler Trabzonspor’a yakışıyor mu? Şenol Güneş’e yakışıyor mu?

Diğer yandan transferler ne kadar başarısız olursa olsun en kötü Trabzonspor bile Gençlerbirliği’ni yenmelidir.

 Yetenekleri ne kadar olursa olsun Trabzonsporlu oyuncu sahaya çıkar mücadele eder. Mağlubiyetleri bırakalım son üç haftadaki mücadele Trabzonsporlu oyunculara yakıştı mı?

Sizler de biliyorsunuz ki başarısızlığın sebebi olan yanlışların sadece bir bölümünü yazdık.  

Maalesef bu yıl Trabzonspor Avrupa maçları dışında taraftarının başını hep öne eğdi.

Şimdi ne olacak.

Yeter artık.

Lig, puan, play-off, şike, mağlubiyetler hepsini bir kenara koyalım.

Taraftarın bu efkarının ilacı yalnız ve ancak bir Fenerbahçe galibiyeti olabilir.

Şimdi önümüzde 15 haftadır taraftara çektirdiğiniz üzüntüyü telafi edebileceğiniz fırsatınız var.

Yenin Fener’i çıkın düzlüğe, Yenilin Fener’e kapatın dükkanı.

Trabzonspor bu kafayla bu fırsatı kullanabilir mi?

Sizin ümidiniz var mı?

 

twitter adresim: www.twitter.com/osmankanber

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR