Cenap Serdar

Cenap Serdar

WikiLeaks/ Büyük Operasyon

WikiLeaks adlı İnternet sitesi, ABD Dışişleri Bakanlığı’na ait olan gizli belgeleri açıkladı. Belgelerde, Amerikan diplomatik yazışmalarında, yabancı liderlerle ve dünyadaki nükleer ve terörist tehditlerle ilgili değerlendirmeler bulunuyor.

Belgelerde, Ankara-Bakü gerginliğine ilişkin açık ifadeler ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham ALİYEV’in Amerikalı yetkililere, Türk hükümetinden haz etmediğini söylediği belirtiliyor. Enerji Bakanı Taner Yıldız'ın Azerbaycan petrol şirketi başkanına, "Neden Rusya ile ilişkilerimizi bozuyorsunuz ki? Nabucco'ya gerçekten ihtiyacın var mı dediği aktarılıyor. Türkiye’nin İran konusunda ikili oynadığı  ve Dışişleri Bakanı DAVUTOĞLU’nun olağanüstü tehlikeli olduğu, Türkiye’nin AB’ye üye olamayacağı, Başbakan R.Tayyip ERDOĞAN’ın yurtdışında banka hesaplarının bulunduğu v.s v.s  şeklinde bir dünya belge  ortalığa saçılmış durumda.

Belgelerde yer alan hususlar bir çok devlet yetkilisi tarafından sert dille kınanıp yalanlanırken, bizim ülkemizde maalesef muhalefet çok aceleci davranarak suçlamalara Başbakanın cevap vermesini istiyor. Bu şunu gösteriyor bu belgeler doğrudur bunların hesabını ver ve politikadan çekil, peki Başbakan ne diyor eğer bunlar doğruysa milletvekilliğimde dahil olmak üzere hemen istifa ederim. Ancak bu iddialara sahip çıkan muhalefet bunların yanlış olduğunu anlayınca istifa edecek mi?

Allah’ım ne hallere kaldık, önce şunu söyleyeyim ortaya saçılan belgelere bakılınca Türkiye’yi güç durumda bırakmak için her türlü senaryo uygulamaya konmuş vaziyette, Azerbaycan, İran, AB üyeliğimiz, Dışişleri Bakanımız ve Başbakan hatta alakasız bir yığın suçlama, hiçbir dayanağı olmayan belgelerde yer almış, ortada büyük bir provokasyon olduğu  açıkça görülüyor.

Sözde belgelerin; Ekonomi, iç ve dış siyaset ve Terörün bitirilmesi hususunda atılan cesur adımlar neticesi Türkiye’nin önünü kapamak amacıyla;  Türkiye yanlısı Azerbaycan  ve  İran gibi dost Ülkeleri birbirine düşürmeye ve Türkiye’de bir kaosun yaşanmasına matuf olduğu anlaşılmaktadır. Türkiye’nin  bu Ülkelerle  dostluğu biterse bu en çok kime yarayacak? Türkiye, Azerbaycan ve İran yalnız bırakılacağından ABD (Ermeni diasporasının çok işine gelecek) ve İsrail’in,  O zaman bu işte bir oyun olduğu açıkça ortadadır. Keza, sözde Trabzonspor’a örtülü ödenekten para aktarıldığı hususu hangi istihbarat servisinin işine yarar kararı siz verin!

Bu olay ABD ve İsrail istihbarat servislerinin uygulamaya koyduğu büyük bir operasyondur. Belgeleri ortaya çıkaran site daha önce ABD’nin Afganistan ve Irak’ta yaptığı uygulamaları hakkında  yayınladığı gerçekçi  masum belgelerle bu operasyonu başlatmıştır. ABD ve İsrail istihbarat birimlerinin haberi olmadan bu belgelerin ortaya çıkması söz konusu bile olamaz, kaldı ki her konudan haberdar olan bu servisler acaba 2004-2010 yıllarını kapsadığı  belirtilen bu belgeleri sızdıranları isteseydi Altı yıl gibi uzun bir zaman diliminde tespit edemez miydi? Çok kolaylıkla bunu yapabilirdi çünkü bu Ülkelerin Büyükelçiliklerindeki Diplomatların bir çoğu zaten Ajan olarak görev yapıyor.

Burada Hükümete, özellikle muhalefet ve medyaya düşen görev sabırla bekleyip, gelişmeleri titizlikle takip etmeleridir. Ne olduğu belli olmayan deli saçması belgelere dayanarak aceleci şekilde karşılıklı suçlamalarda ve yorumlarda bulunmak, Ülkemize çok büyük zararlar vereceğinden çok dikkatli olunmalıdır. Allah korusun bu belgeler dünya liderleri tarafından ciddiye alınırsa, Ülkeler arasında bir savaşa neden olabilir.

 

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR