Erol Önsel

Erol Önsel

Uzun performansı

Türkiye Basketbol Ligi’nin 27. haftasında ligden düşme korkusu yaşayan Rönesans TED Ankara Kolejliler ile play-off mücadelesi veren Trabzonspor Medicalpark önemli bir karşılaşmaya çıktı. Artık basketbolda uzun ve kısa oyuncular arasındaki üretkenlik farkının  gitigide azaldığı bir dönemdeyiz. Dolayısıyla eğer elinizde bu üretkenliğe sahip oyuncularınız varsa ve onlara birlikte oynama keyfi kazandırabilmişseniz, sonuç anlamında da işinizi kolaylaştırıyorsunuz.

Trabzonspor Medicalpark özelikle uzun performansı açısından bu anlamda avantaja sahip bir takım.

Trabzonspor Medicalpark, baştan sona üstün olduğu karşılaşmada, rakibin savunma direncinin düşük olması ve uzun oyuncuların son derece yürekten oynamaları sonucunda  maçın kazanmasını bildi.  Pota altını özelikle Stipanovic’in üstün oyunuyla domine eden takımımız, özelikle Velickovic’in performansı ile rakibine bariz üstünlük sağladı. Stipanovic sadece attığı 23 sayıyla değil, bir uzuna göre önemli bir yüzde olan 7 asist ve 6 rebound ile de maçın kazanılmasında en önemli oyuncuydu. Yine 19 sayı,  6 asistle oynayan Dwight Hardy de karşılaşmada üst düzey performans sergiledi. Sahada, savunmada yardımlaşmayı son derece iyi yapan bir Trabzonspor Medicalpark seyrettik. Özelikle bire birlerde sürekli oyuncunu karşısında kalarak ve zor geçilerek, rakibin savunma dengemizi bozmasını da önlemiş olduk. Rebound performansının çok iyi olmadığı bir gününde olmasına rağmen, Trabzonspor Medicalpark rakibin aldığı reboundlara yaptığı baskıyla hem hücum reboundlarını verimli kullanmasını önledi hem de alınan savunma rebondlarında   geriye koşarak savunmaya yerleşmeyi sağladı. Böylece rakibin hızlı hücumlardan bulacakları kolay sayılarla dirençli olmasını engelleyerek, sete set hücuma zorladı. Savunma direncinin üstün olması nedeniyle de rakibe kolay sayı imkanı  vermedi. Fakat Markovic’in rakibin alan savunmasına karşı hücumda aksamalar yaşandığını da görerek bu duruma müdahale etmesi gerekiyor. Zira bir önceki hafta oynadığımız İBB maçında da bu konuda sorun yaşadık.

Oyunda fark bazı bölümlerde 3’e kadar düşse de, Trabzonspor Medicalpark, oyunun kontrolünü sürekli elinde tutmayı bildi. Özelikle uzuna kısa oyuncuların oynadığı ikili oyunlar rakibin savunma dengesini bir hayli bozdu. Benchten gelip takımına 9 sayı 5 reboundla katkı sağlayan Ivanov da takımına katkı sağlayan oyuncular arasındaydı. Alper’in 2 dakika 46 sahada kaldığı karşılaşmada, Nusret sakatlığı nedeniyle süre bulamazken, Can Korkmaz ve Hasan Yiğit Seçkin de süre bulamayan oyuncular arasındaydı. Alper’in de süre olarak takıma katkısının olmadığını düşündüğümüzde, Trabzonspor Medicalpark sahada 8 oyuncu rotasyonuyla kaldı. Bu durum takımın kadro derinliğinin sorgulanması gerektiğini bizlere anlatıyor diye düşünüyorum. Önümüzdeki hafta sonu başlayacak olan Eurochallenge final four maçları nedeniyle ligdeki Muratbey Uşak Sportif karşılaşması 29 Nisan Çarşamba günü oynanacak. Play-off mücadelesinde Trabzonspor Medicalpark’ın kazanması yetmiyor, sürekli kazanması gerekirken rakiplerin de kaybetmesi gerekiyor. Sanırım ligin son haftasına kadar ligi kimin nerede bitireceğini söylemek mümkün olmayacak.

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR