Cenap Serdar

Cenap Serdar

Ümitlerimiz

Üniversite öğrencileri gelecekte bu Ülkenin yönetiminde söz sahibi olacaklar, Ülkenin her alanında görev yapacaklar, kısacası onlar bu ülkenin kalbi, beyni, gözleri, kulakları. O halde onları göz bebeklerimiz gibi saklayıp kollamalıyız, aşırı kötü alışkanlıklardan, çeşitli mafya gruplarından ve terör belasından uzak tutmak için, başta Hükümet ve Yüksek Öğretim Kurul Başkanlığı üzerine düşeni fazlasıyla yerine getirmelidir.

Bu gün karşılaştığımız içler acısı manzaralardan bir bölüm;

- Öğrenciler, demokratik haklarını ararken bazen siyasilerin baskısıyla mahkemeye çıkartılıyorlar ya da güvenlik güçleri tarafından maalesef zaman zaman istenmese de şiddete maruz kalıyorlar.

- Fakir ailelerin öğrenci çocukları, eğitimlerini sürdürebilmek için, para kazanmak amacıyla her türlü yola başvuruyorlar, özellikle Terör odakları tarafından tespit edilen bu gençler bizzat eylemlerde kullanılıyorlar. Ayrıca,  uyuşturucu ve fuhuş mafyası için bu çocuklarımız çok iyi araç olarak görülmektedirler.

- Öğrencilerimiz maalesef  bazı siyasi partilerin tuzağına düşerek kendileri ile uzaktan yakından ilişkisi olmayan  konular  hakkında eylemlerde bulunuyorlar ve ya bu partiler tarafından kukla olarak kullanılıyorlar.

- Öğrencilerimiz de bir insan, onlarda bizim gibi hasta olabiliyorlar,  kolları veya bacakları kırılabilir ve ya bir yakını vefat edebilir, bunlar olduğunda sınavlara giremedikleri için doğal olarak rapor alıyorlar ancak, bu raporlar okul yönetimi tarafından “ Ne türde rapor olursa olsun kabul edilmez, sınavlara asla giremezsiniz” şeklinde sözlerle reddediliyor, geçersiz sayılıyor, iyi de diyelim ki o sınava girmesi gereken öğretim görevlisi de rapor alıp sınava gelmiyor, onun raporu da mı geçerli olmayacak, ya da hakkında  işlem yapıp gelmediği için işinden mi atacaksınız.

Yukarıdaki hususlar öğrencilerin maruz kaldıkları binlerce sıkıntıdan sadece devede kulak olanıdır. Kaldı ki yukarıda yazılan hususlar bile öğrencilerimizin psikolojilerinin bozulmasına, hak hukuk adalet arama yani medeni cesaretlerinin yok olmasına neden olacak unsurlardır.

Bu nedenle öncelikle Hükümet ve YÖK Yetkilileri öğrencilerimizin Terör ve çeşitli mafya gruplarının eline düşmemesi için gereken maddi ve manevi desteği verecek projeler üretmelidirler. Öğrencilerimizin sorunlarına ilgisiz kalınması, sorunlarına şiddet ve tehditle yaklaşımlar gelecekte hastalıklı bir toplumun yetişmesine neden olacaktır.

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR