Turgay Beşyıldız

Turgay Beşyıldız

UEFA'ya katılabilmenin ruh hali!..

Trabzonspor UEFA kupasına , Beşiktaş’ın ise şampiyonluğa oynadığı karşılaşmada her iki takım futbol adına, seyredenlerinde seyir zevki adına çok tatminkar olmadığı bir 90 dakika izledik. Heyacan’ın zirveye yakın olması gerekirken ortaların altında dolandığı bir maç.

Bordo mavililerde Aytaç sezonu kapattı,  Yatabare ise sakattı. Onur ve Belkalem’in takımla

reklam-002-001-001-002-001.jpg

beraber çalışmaya başladığı haftada, Zeki Yavru’da maalesef kadroda olmayanlar arasındaydı.

Constant ise kafasında , teknik ekip de bu oyuncu için düşüncesinde sezonu kapatmış gibiydi. Oda olmayanlardan, daha doğrusu olmaması gerekenlerden biriydi.

*

Kapalı tribünlerde Mustafa Kemal Atatürk kareografisi ile heyecanlı  başlayan karşılaşmada dakikalar ilerledikçe, heyecan yerini sükunete bıraktı. Kötü geçen ilk yarı golsüz tamamlandı. Bu ilk 45 dakika içerisinde her iki takım adına sadece 34.dakikada art arda gelen iki tehlikeli pozisyon izledik o kadar.

Beşiktaşlı Sivok’ tan yarım dakika sonra  Trabzonlu Özer, takımları adına ilk ve tek net pozisyonlarını değerlendiremediler. Sivok’ un pozisyonunda kaleci Hakan’ın kurtarışı harikaydı.

Trabzonspor’un eski futbolcularından Gineli Yattara’nın da tribünden izlediği karşılaşmanın hemen başlarında dikkatimi çeken, Siyah beyazlıların temkinli oyunuydu.

Beşiktaş takımının defansında özellikle Ersan, Sivok ve Motta üçlüsü her ne olursa olsun, hücuma çıkmayıp çakılı oynamaları, bana Beşiktaş için alınacak bir puan da puandır izlenimini verdi.

*

Konuk ekipte Atiba’nın orta göbeği kesip alması Beşiktaş’ı rahatlatırken, Erkan’ın ve Fatih’in bu geceki kötü futbolları Trabzon adına bir kayıptı.

Oyuna sonradan Opare’nin yerine giren Demba ba topla buluşur buluşmaz 58.dakikada attığı gol, vurdurulur  yada yenilir cinsten değildi.

Ayakta durmakta adeta güçlük çeken Erkan Zengin,  belli ki bu aralar kendine iyi bakmıyor. Son haftalardaki negatifin altındaki formsuz görüntüsü maalesef ısrarla devam ediyor.

Yenilen golden 2 dakika sonra Ersun hocanın, Erkan yada Fatih’i oyundan alıp Cardozo ‘yu koyması beklenirken, oldukça istekli ve de iyi bir görüntü sergileyen Özer Hurmacı’yı oyundan alması tepki aldı.Oyuna Trabzonluluk ve Trabzonsporluluk ruhunu yansıtan ilk 11 deki  3-4 kişiden biri olan Özer’in oyundan alınması , Slaven Biliç’in ekmeğine  ballı yağ sürdü.

Bu arada Trabzonspor’un yedek kulübesi arkasından bir grup taraftarın bu değişiklik yüzünden Ersun hocaya tepki göstermesine, Ersun hocanın da eliyle koluyla dönüp cevap vermesi çok hoş olmadı.

*

Cardozo’ nun kendisi sahada olsaydı başında belki 2 kişi beklerdi,. Deniz orada tek başına bekçi gibi kalınca, rakipten onu pek ciddiye alan olmadı. Beşiktaş defansı dakikalar ilerledikçe  belki de en rahat maçlarından birini oynadı. Sanırım onlarda böyle kötü bir hücum hattı karşılarında beklemiyordu.

Oyuna ikinci yarı giren Yusuf, bu devrede takımın en etkili ve en olumlu işler yapan  ismi oldu diyebilirim. Birde Mehmet.

Trabzonspor gibi bir takımda hele de bu tip maçlarda, Trabzonluların ve Trabzonsporluların sayısının sahada çok az olduğu bir 11’den böyle bir ruhsuz futbol beklemek ne kadar yanlışsa, yeni sezonda takım kadrosunu belirlerken, ince eleyip sık dokumak ve hesap sormakta o kadara doğru olacaktır.

Trabzon takımı Galatasaray’ı ker iki maçta da mağlup etti. Fener takımıyla her iki karşılaşmada berabere kaldı. Beşiktaş’a ise her iki maçta mağlup olduysa, o zaman Beşiktaş’ın şampiyon olması gerekiyor.

*

Ev sahibinde herkes hücumda iken, son saniyede yenilen kontra gol bu çorbanın tuzu oldu.

Maç bitimine gelince, bugün yedek bekleyen senin futbolcun Sefa Yılmaz, maç bittikten sonra koridorda bekleyip, elindeki Trabzonspor formasıyla Beşiktaş’ın soyunma odasına kadar gidip, elindeki formayı verip, yerine Beşiktaş formasını eline alıp, koridordan kendi soyunma odasına dönmesi, sanırım bu karşılaşmadaki mağlubiyet nedeninin takım içerisindeki  en iyi ruh halini sergilemiştir. Biz daha ne konuşuyoruz?

Bakalım, Trabzonsporluluk ruhunu anlamayan futbolculardan, daha ne kadar yanlış transfer yapacaksınız ? 

 

Trabzon, Lösemili çocuklar için hastaneyi, toplu taşımacılık için hafif raylı sistemi acilen bekliyor.


 

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR