Arif Çetin

Arif Çetin

Üç Puandan Fazlası!

 

Gündem gergin. Hatay'da yaşananlar canımızı yaktı. Hafta içerisinde Bursaspor'un onurlu başkanı Merhum İbrahim Yazıcı'yı sonsuzluğun sahibine uğurladık. Pazar gecesi oynanan sözde derbi sonrasında bir gencimizi kaybettik. Maçtan önce bir pilotumuz şehadet mertebesine ulaştı. Kaybettiklerimize Allah'tan rahmet, yakınlarına ve ülkemize baş sağlığı diliyorum.              

Futbol bu toplumun afyonu, uyuşturucusu olmuş. Gözümüzü o iki renk kararttığı zaman hiçbir şeyi görmüyoruz. İnsanımızın en sevdiği spor dalı ne hale geldi? Üzülerek şahitlik ediyoruz.                

İşte böyle bir atmosferde İstanbul BB maçına çıktı Trabzonspor. Hafta içinde oynanan kupa yarı finalinin ikinci ayağında, özellikle ikinci yarı oynadığı oyunla herkesi mest eden bordo mavililerde savunmanın merkezindeki Abdullah Karmil- Celustka ikilisi dikkat çekti. Asıl sürpriz ise Zokora'da yaşandı. Tecrübeli oyuncunun kariyerine bir şey diyeceğimiz yok. Ancak, Trabzonspor'da forma giydiği son iki yılda, fazlasıyla maç seçti. Ama vazgeçilmez olduğunu göstermek adına Aykut ile başlanması güzel oldu. Bir diğer farklılık ise, sahadaki yabancı sayısı. Celustka, Cech ve Adrian ve onların yanında sekiz yerli oyuncu. İnşallah bu sayı daha da artar.              

İlk beş dakikada rakibin etkinliği görünse de, topun kendisinde kalmasını sağlayarak rakibinin açıklarını kollayan Trabzonspor, istediğini erken elde etti. Önce Olcan, sonrasında Volkan, güzel goller attılar. Olcan'ın golü öncesinde Halil altıntop'un takipçiliği ve ısrarının da altını çizelim. İki farklı skorun ardından rakibini hafife alan Trabzonspor'a Doka uyarı ateşi açtı. Halil Altıntop'un ceza sahası içerisindeki karamboldeki tek vuruşu ilk yarının skorunu belirledi.             

İkinci yarıda farkın artmasını beklerken, rakibin golü suratların asılmasına neden oldu. Trabzonspor'un en büyük eksikliği baş gösterdi. Bordo mavililer çabuk demoralize oluyorlar. Bu dakikalarda topu kendinde tutup oyunu soğutacak, rakibin etkinliğini kıracak ağabey oyuncu eksikliği kendini gösterdi. Adrian'dan bunu beklerdik. Polonyalı, çarşambanın mutluluğunu  pek de bozmak istemedi anlaşılan              

Sonuçta Trabzonspor kazandı. Bir daha yaşanmamasını dilediğimiz bir sezonda, kendi seyircisi önünde galibiyetle elveda dediler. Bazı maçlar vardır, üç puandan daha da önemlidir. Trabzonspor bugün puan kaybetmedi, diğerlerinden farklı olduğunu gösterdi. Futbolun alın terinin parayla değil, işaret parmağının baş parmağa bakan tarafıyla yüzden alındığını gösterdi. 

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR