Arif Çetin

Arif Çetin

ÜÇ PUAN ÖNEMLİ AMA?

 

Öncelikli olarak saha dışarısındaki gerginliğe değinmek istiyorum. Nedir bu kin? Kimin kimden ne alamadığı var? Karadeniz Sahil Yolu mudur paylaşılamayan? Karadeniz Bölgesinin iki güzide Süper Lig ekibi karşı karşıya gelecek. Taraftarlar birbirini taşlıyor. Taşladıklarından birisi de Orduspor taraftarlarını taşıyan otobüs. Gözler öylesine dönmüş ki, kendi takımdaşlarını bile görmüyorlar. Hangi çağda yaşıyoruz beyler?

Dönelim maça.

Sezon başından bu yana istikrarlı bir grafiği var mor beyazlı ekibin. Özellikle iç sahada uzun süredir boyun eğmediler rakiplerine. Trabzonspor ise geçen haftanın kazananı. Ancak yine kadro erezyonu ile rakibinin karşısında. Son iki haftanın yükselen değeri Adrian sakat, en fazla süre alan oyuncu Zokora ise ailevi nedenlerden dolayı sadece kadroda değil, Türkiye’de yok. Halil formsuz, Emre sahada.

İLK YARI ORDUSPOR

İlk yarının son bölümleri hariç oyunun hâkimi Orduspor’du. Trabzonspor takımı savunma yapmaktan hücumu düşünemedi. Bu tablonun oluşmasında, orta sahanın merkezinde bulunan Colman- Zokora ikilisinin etkisizliğinin yanında Emre Güral, Janko ve Yasin’in savunmaya yardım etmemesi ve ileride top tutamaması büyük rol oynadı. Giray, Bamba ve Onur’un üstün gayretleri ilk yarının golsüz geçmesine neden oldu.

İkinci yarıda Yasin- Olcan değişikliği Trabzonspor’u biraz daha hareketlendirdi. Nihayetinde Olcan’ın taşıdığı topta Janko ile öne geçti bordo mavili ekip. Janko’nun Süper Ligdeki ilk golünün dakikası da anlamlıydı. 0-1’lik skorun ardından ilk yarıdaki formata döndü oyun. Orduspor yine bastırdı. İşte bu dakikalarda Trabzonspor’un en büyük eksikliklerinden birisi net olarak belirdi. Rakibin hızını kesmek, temposunu düşürmek adına, üç beş pas yapan olmadı. Gustavo Colman, her ne kadar bu sorumluluğu üstlenmeye kalksa da tek başına yapacağı bir şey yoktu.

ORTA SAHA SORUMLULUK ALMALI

Dikkat edilirse, Trabzonspor öne geçtiği dakikalardan sonra büyük baskı yiyor. Bunu kırmanın çaresi, bol pas yaparak oyunu soğutmak ve rakibin psikolojik olarak ta kırılmasını sağlamak. Olmadı, yapamadılar.

Stancu’nun beraberlik sayısından sonra, Olcan Adın’ın kendi boyu ile ters orantılı golü sezonun ilk deplasman galibiyetini getirdi. Alınan üç puan anlamlı. Fakat bordo mavili ekibin eksiği çok. Takım olma yolunda daha çok ter dökmek gerekecek. Bunun en büyük etkenlerinden birisi de kadro istikrarı. Sakatlık ya da başka nedenlerle olursa olsun kadro istikrarı sağlanmalı.  Aksi halde dün Adrian çıkmıştı, bugün Olcan… Ya yarın?  

TRABZONSPOR’UN ONUR’U

Bu arada Onur’a ayrı bir parantez açmak gerekir. Trabzonspor sahaya çıktığında ilk zikredilen isim “Onur”. Trabzonspor denince “Onur” ile söze başlamak her zaman gurur verisi. Hem ismi, hem kendisi hem de oynadığı futbolla bu çocuk alkışı fazlasıyla hak ediyor. Allah nazardan esirgesin.

 

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR