Cenap Serdar

Cenap Serdar

Trabzonspor ve Hakemler

Trabzonspor-Buca spor ile yaptığı maçı 2-0 kazandı iyi yada kötü futbol oynadı demeyeceğim, takım kötü de oynamış olsa hep birlikte iyi oynadı demeliyiz, çünkü sonuçta maçı kazandı ve hanesine üç puanı yazdırdı. Yani bu dünyanın her yerinde aynı değil mi? önemli olan üç puan, bazen iyi bazen kötü oyunla bunu alırsın önemli olan sonuçtur.

 

Trabzonspor’u bekleyen asıl tehlikelerden biri Futbolcuların iyi veya kötü oynadığı hususu, bir diğeri de maçlardan sonra yere göğe sığdıramadığımız futbolcular. Bir-iki maça bakıyorsun Trabzonlu bir futbolcu muhteşem oynuyor o iki hafta adam göklerde, ama üçüncü maç kötü oynayınca o hafta bir eleştiri yok ancak akabinde ki bir maçta yine performansı kötü olursa bir anda gözden düşüyor hakkında bir yığın eleştiri başlıyor.Bu nedenle bence Şampiyonluğa oynayan bir takımın futbolcuları hakkında,  iyi oynasınlar kötü oynasınlar sonuçta hoca onları iyi diye sahaya sürmüş, bireysel değil çoğulcu iyi yönde eleştiriler yaparsak, onları bir bakıma motive etmiş oluruz, tabi ki kötü sonuçla biten maçlarda eleştirimizi yapacağız ama iyi yönde, dedim ya bu takım şampiyonluğa gidiyor bu yolda herkes üstüne düşeni fazlasıyla yapmalıdır.

 

Bu arada ben Trabzonspor’da büyük futbolcu göremiyorum, futbolcuların hemen hemen tümü aynı düzeydeler ve güzel futbol oynuyorlar. Bu takım da büyük olan biri varsa, idari ve teknik yönden takımın her şeyi olan sayın Şenol GÜNEŞ ve onun oluşturduğu idari ve teknik kadrodur, kimse kusura bakmasın ama bu böyle futbolcuyu her zaman bulursun ama böyle bir teknik kadroyu bulup bir araya getirmek hiç de kolay değil, burada gizli kahraman olarak bulunan Ünal  KARAMAN, Turgut KURAL ve ismin bilmediğim diğer hocalarıma (beni bağışlasınlar isimlerini bilmiyorum) bence çok şeyler borçluyuz.

Şampiyonluğa oynayan bir takımın Yönetim,Teknik ve Futbolcu kadrosunu  olumsuz şekilde eleştirip, kulüp ve takım içerisinde kaos ortamı yaratmak sadece rakip takımların işidir, Trabzon spor taraftarına ve medyasına düşen görev ise   şampiyonluk parolası bilinciyle takımlarına her ortamda sahip çıkmalarıdır.

 

                                       HAKEM REZALETLERİ

Trabzonspor’un Buca spor önünde kazandığı penaltı için tüm spor medyası ve yorumcular penaltı değil dediler, bende diyorum ki yüzde bin beş yüz penaltı, adam o kadar güzel vücudunu ve ayağını koyuyor ki Engin’in bundan kaçacak hali yok mecbur kendini atıyor, atmayıp görünmez adam mı olsaydı anlamak mümkün değil ayrıca, penaltıya sebep olan futbolcu, hakeme en küçük bir itirazda dahi bulunmuyor. Bu tür yorumlar çok olacaktır, asıl burada dikkat edilmesi gereken diğer maçları yöneten hakemler ve hakem rezaletleridir. Sadece Fenerbahçe-Karabük maçında hakem Bünyamin GEZER, Karabük spor aleyhine tam 16 yanlış karar vermiştir. (istenirse bunları tek tek yazarım ) Fenerbahçe’nin attığı ilk golde de kesinlikle faul yoktu ve bu haksız faul sonrası gol atıldı. Aynı şey Beşiktaş maçında da yaşandı, Beşiktaşlı olduğunu söyleyen hakemi aynı takımın maçına veriyorsun, peki o zaman bu takım kendi hakkı ile yense dahi şaibe altında kalmıyor mu acaba? Kaldı ki  Fırat Aydınus dünyalar kadar hata yaptı en basiti yalandan yere Volkan ŞEN’e kırmızı gösterip oyun dışı bırakmasıydı, burada kart gösterilecek bir varsa o da hakemi aldatmaya yönelik hareketinden dolayı İbrahim ÜZÜLMEZ olmalıydı.

 

Bundan sonra Trabzon yönetimi,  yanlış hakem atamalarını ve kararlarını takip edecek bir komisyonu mutlaka kurmalıdır. Yapılan Hakem yanlışları bu komisyon tarafından süratli şekilde değerlendirilip, vakit geçirmeden kamuoyu ile paylaşılmalı ve mutlaka MHK’ye bildirilmelidir. Yoksa atı alan Üsküdar’ı öyle bir geçer ki, maazallah bize nal toplamak düşer benden söylemesi.

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR