Diğer

Diğer

Trabzonspor mu Rizespor mu?

Trabzonspor- Rizespor

Haftabaşı iki  komşu takımların maçı kuşkusuz sonucu en çok merak edilen maçların başında geliyor.

Bordo mavililerin Beşiktaş yenilgisi ne kadar moralleri bozsa da, Kukesi karşısında alınan sonuç, o derece moral kazandırıcıydı.

Öncelikle Trabzonspor ‘un Beşiktaş’a neden yenildiğini irdeleyelim..

Beşiktaş maçına kadar oynanan Avrupa maçlarında izlediğimiz Trabzonspor’un Beşiktaş’a en azından yenilmeyeceği kanaatindeydim.

Çünkü, 4 maç birlikte oynayan, birbirini iyi tanıyan, iyi anlaşan oturmuş ve Beşiktaş’a göre daha hazır bir kadro vardı. Her ne kadar rakipler zayıf ise de, Trabzonspor’un ortaya koyduğu oyun anlayışı, kazanma duygusu ve en azından kaybetmemek üzerine kurulu bir oyun sistemi ve rakiplerini ciddiye alma düşüncesi,  Beşiktaş maçı öncesi olumlu izlenimlerdi.

Ancak, Beşiktaş maçı öncesi solbekte istikrarlı oynayan Celustka’nın gönderilmesi, Olcan’ın bu mevkiye çekilmesi, Moaluda’ya yer açılması, Adrian’ın yerine Alanzinho’nun hemde sağ kenarda tercih edilmesi, Trabzonspor’un bütün oyun anlayışını, sahadaki düzenini, oyun sistemini altüst etti.

Mustafa hocanın bu tercihlerini,  sanırım benim gibi çokları anlamakta zorluk çekmiştir.

Bir kere Olcan’ın solbeke çekilmesi, Trabzonspor’un hücum organizasyonları açısından büyük kayıptı.

Avrupa maçlarında oynadığı süre ititbariyle takımın en kötüsü olan Alanzinho’nun Adrian’ın yerine tercih edilmesi ve hemde kenar oyuncusu olarak oynatılması orta alanı tamamen Beşiktaş’a bırakmaktan başka bir işe yaramadı.

Adrian bu takımın ilk onbirinde oynayacak ilk oyuncudur. Maça onunla başlarsın oynayamazsa değişirsin. Nitekim Kukesi maçında ilk onbirde oynadı ve hocasına “Ben bu takımda ilk onbirde oynarım” dedirtti.

Henüz daha hazır olmayan Maoluda’nın tercih edilmesi de bana göre önemli hatalardan biriydi.

Beşiktaş’da stoperde Escude, solbekte Ersan, ileride de Dentinho gibi etkisiz oyuncular varken, Trabzonspor’un hücum organizasyonlarını denememesi de dikkat çekiciydi.

Maçın başından sonuna kadar Bodo mavililer yenilmemek üzerine sahada  vardılar. Sonuçta Beşiktaş Trabzonspor’u yenmedi, Trabzonspor  Beşiktaş’a yenilerek lige puansız başladı..

Trabzonspor Rizespor’u yener mi?

Mustafa hocanın Beşiktaş maçından dersler aldığını Kukesi maçında gördük. Bu maçta sahanın iyiylerinden biride Soner idi. Zokora yine öyle.. Zokora, Aykut, Soner ve Adrianlı orta saha iyi idi. Olcan da hücum organizasyonlarına katılarak önemli katkı yaptı.

Maçın son bölümlerinde oyuna giren Batuhan da zamanla katkı sağlayacak gibi. Kendini sadece maça verirse önemli bir kazanım olacaktır.

Bu kadro ve bu oyun anlayışı sanırım Rizespsor maçında da devam edecektir.

Mustafa hoca Beşiktaş maçındaki gibi başka maceralara girmezse, böyle bir Trabzonspor’un Rizespor’u Avni Aker’ de yenmesini bekliyorum. (Tahmin: 1)

Bursaspor- Galatasaray (Tahmin:2)

Fenerbahçe- Eskişehrispor (Tahmin: %60:0  %40:1)

Kayseri Erciyes- Beşiktaş (Tahmin: %55: 0  %45:1)

Kasımpaşa- Kayserispor (Tahmin: %60:1 %40:0)

Gaziantep- Antalyaspor (Tahmin:%60:0  %40:1)

Sivasspor- Torku Konyaspor (Tahmin:1)

Gençlerbirliği- Akhisar Gençlik (Tahmin:1)

Elazığspor- Karabükspor (Tahmin:2)

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR