Ocakbaşı

Ocakbaşı

Trabzonspor kazanır mı?

SİVASSPOR- TRABZONSPOR

Beşiktaş maçında oynanan futbol hiçte mağlubiyeti hak eder cinsten değildi. Maçın berabere bitmesini hakemin iki yorum farkı engelledi.

Beşiktaş’a verilen penaltı ile Trabzonspor’un sayılmayan golü konusunda İstanbul’un futbol otoriteleri! aynı görüşte birleşip hakemi haklı buldular.

Peki ama aynı hakem aynı kararları Beşiktaş aleyhine verebilir miydi?

Cevabınız evetse bende sizsinle beraberim.

Yok hayır diyorsanız o zaman bu çifte standart değil de nedir.?

Önemli olan hakemlerin kararlarının doğru olup olmaması değil, her takım için eşit uygulanmasıdır.

Ama maalesef ülke futbolunda bu konuda ciddi anlamda sıkıntı var.

Bu sıkıntı, skorlara yansıdığı gibi taraftarlar arasında ayrışmalara ve tribünlerin boşluğuna kadar varan futboldan soğumalara neden oluyor.

Bu arada Egemen’in artistik düşüşüne tepkiyi de anlamış değilim.

Egemen bu artistikleri Trabzonspor’da da bolca yaptı ve bunlardan takım olarak, camia olarak kazançlı çıktık. Şimdi de Beşiktaş kazanıyor.

Burada sorgulanması gereken Egemen’in düşüşü değil, hakemin yorumudur.

Aynı hakemi bundan sonra da takip edin bakalım aynı hareketi cezalandıracak mı?

Avrupa mı? lig mi?

Trabzonspor gerçekten çok zor bir süreçten geçiyor. Şampiyonlar ligi ve Süper lig maçları üst üste geliyor. Her maçın atmosferi değil, her ligin atmosferi ayrı ayrı yaşanıyor. Futbolcuların kafası ve konsantrasyonları daha çok Avrupa maçlarına odaklanmış.

Onları bu odaktan uzaklaştırıp lige veya o haftaki maça döndürmek oldukça zor olsa gerek. Ama yinede Trabzonspor’un şu ana kadar ligde oynadığı futbolu da çok olumsuz bulmuyorum.

Hatta Galatasaray, Fenerbahçe(Son haftalar) ve Beşiktaş’a göre birçok maçta daha diri, daha disiplinli ve daha çok pozisyon bulduğunu söyleyebilirim. Ama bakıyorsun diğer takımlar 1-2 pozisyon bulup maçı kazanıyorlar, Trabzonspor ise 4-5 pozisyon bulmasına rağmen kazanamıyor.

İşte sıkıntı burada. Bu sıkıntının aşılması için de Burak’a alternatif yeni golcülerin devreye girmesidir.  

Volkan ve Henrike’den aktif yararlanma, Colman’ı daha çok hücuma gönderme gibi alternatifler  bu sorunu çözebilir.

Trabzonspor hem Avrupa’da hem de ligde iddiasını sürdürüyor. Avrupa’da son maçını Lille oynayacak. Bu maçı kaybetmeyeceği inancındayım.

Ama bu maçtan önce öyle bir Sivas maçı var ki.. Bordo Mavili futbolcular rakiple mücadele etmekten çok, hava ve saha şartlarıyla mücadele edecektir.

Sivas da muhtemelen -10-15 derecelerde ve tehlikeli bir zeminde oynanacaktır maç.. Bordo Mavili futbolcuların buradan hangi şartlarda çıkacakları elbette ki Lille maçını da etkileyecektir.

Ama her şeye rağmen Trabzonspor Şampiyonlar ligine bayağı yakıştı. İlk yılında adından söz ettirdi. Hele bir üst tura çıkarsa Türk futboluna önemli puanlar kazandıracaktır.

Sivas maçı..

Sivas her takım için bu mevsimde oldukça zor bir deplasman. Hem hava, hem saha şartları kazanmak isteyen takımların aleyhine cereyan ediyor. Trabzonspor da burada kazanmak isteyen taraf olması işini zorlaştırıyor.

Buna birde Lille maçı eklenince işin zorluğu daha iyi anlaşılıyor. Her iki maçı bir düşünürsek, Sivas maçının Lille maçından daha zor olduğunu söyleyebilirim. Ama birinci maçın zorluğu, ikinci maçı da etkileyecek cinstendir.

(Tahmin:%55:0  %45:2)

 

Fenerbahçe-Ankaragücü(Tahmin:1)

 

Gençlerbirliği-Galatasaray(Tahmin:%60:2  %40:0)

 

Beşiktaş- Orduspor(Tahmin:0)

 

Mersin İdman Yurdu-Manisaspor (Tahmin:0)

 

Kayserispor-İstanbul BB (Tahmin:%60:0 %40:1)

 

Bursaspor-Eskişehirspor (Tahmin: %55:1 %45:0)

 

Gaziantep-Samsunspor (Tahmin:1)

 

Antalya- Karabükspor (Tahmin:1)

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR