Arif Çetin

Arif Çetin

Trabzonspor için lig bitmiştir

Geçtiğimiz hafta farklı kazanılan Mersin İdman Yurdu maçı sonrasında oluşan moral motivasyonunun yanında Başakşehir ve Fenerbahçe'nin puan kaybetmesi sonucu kazanılması zorunlu bir maç görünüyordu Gaziantep deplasmanı.

Kazanan kadroyu bozmak istemeyen Ersun Yanal'a karşın, orta saha ve savunmasını birleştirerek hızlı adamları ile sonuca gitmek isteyen Okan Buruk'un mücadelesinde sahada istediğini yapan ev sahibi takımdı.

***

Trabzonspor'un üretmesi lazım. Üretemediği dönemlerde de tıkanıp kalıyor. Yusuf Erdoğan'ın uzun süreli yokluğunda kanatlardan gelmeyi unutan Trabzonspor'da, Erkan Zengin ve geçen haftanın iyileri arasında yer alan Sefa Yılmaz'ın vasatın altındaki oyunu bugünkü skorun ana etkeni oldu. Trabzonspor'un gol yapabilmesi için Cardozo'nun topla buluşması şart. Bosingwa'nın sağ kenara çekilip bu üretkenliğin arttırılması düşünülebilir mi diye aklımızdan geçse de, uygulamada bunu göremedik.

***

Gaziantepspor'un neredeyse ilk geldiği atakta golü bulması futbolun hangi kuralı ile anlatılır bilinmez ama dünyanın peşinden koştuğu bu ayak topunda kazananın her zaman haklı çıktığını da belirtelim.

Bu maçın kazanılması 2014-2015 sezonundaki heyecanın devam etmesi demekti. Ancak olmadı. Trabzonspor, dün gece 2014-2015 sezonuna nokta koydu diye düşünüyorum. Artık bu saatten sonra sıradan maçlar izleyeceğiz. Tüm maçların kazanılması bile bu algıyı değiştirmeyecektir. Artık taşları öne döküp hesap yapma zamanı...

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR