Turgay Beşyıldız

Turgay Beşyıldız

Trabzon’dan son raunt…

Ülkenin an fazla yağış alan kentindeyiz, Rize‘de..

Güneşli günlerini az hatırlarım dersem yeridir. Yine yağmur yağdı bu gece Rize ‘de.

Rize’nin yeni stadyumu güzel,süper lige yakışır. Hem stadyum ,hem Rizespor.

Karadeniz Bölgesinde Samsun, Ordu, Giresun, Trabzon, Gümüşhane, Bayburt ve Artvin’i de sayarsak, en güzel ve çalışma açısından en rahat basın tribününe de bu stadyum sahip.

Yeni Rize Şehir stadı.

*

Karşılaşmada  tatilden ve yağmurdan olsa gerek az,tribünlerin yarısına yakını dolu.

Diğer çoğunluktaki koltuklar ise ne yazık ki boş.

Çay Kur Rizespor’un teknik adamı Hüseyin Kaplar, kafasındaki ideal on birinin son halini görmek için sahaya sürdü.Trabzonspor ise fazla oynatamadığı oyuncularını hem saha içerisinde görmek, hem maç tecrübelerini artırmak için forma giydirdi.

Mesela bordo mavililerde kaleci Zeki ilk kez oynadı bu gece.

*

Maç öncesi ısınırken sakatlık geçiren,son hazırlık maçının en iyisi Tayfun,ağrı


 
yapan ayağının üzerine gitmek istemeyince,orta hakem Abdullah Kalafatoğlu başlama düdüğünü çalmadan yerini Serkan Balcıya bıraktı. Oda kaptan kolluğunu takarak, sahadaki yerini aldı.

Oyunun ilk üçte birlik bölümü bittiğinde her iki takımdan da hatırı sayılır net bir gol pozisyonu göremedik ama dikkatimi Rizespor’un 34 numaralı oyuncusu çekti. Galatasaray’ ın eski santraforlarından B.Bülent ‘in oğlu olan Cenk Ahmet bu takımda çok iş yapar diyebiliriz.

*

Bu arada Ç.K Rizespor’un sezon açılışıysa bu karşılaşma,yeni 12 transferi niye taraftarlarına  tanıtılmadı anlayamadım.Ayrıca kulüp başkanları Metin kalkavan’ı da protokoldeki yerinde her nedense göremedim.

Oyunun ilk tehlikeli net atağı kaçıncı dakikada geldi biliyor musunuz ? 50.dakika da.

Ev sahibi ekibin Kamerunlu oyuncusu Bikoko, altı pasın içinde topu,fileler yerine kaleci Zeki’ye nişanladı.

*

Rizesporlu Osman Fırat’ın, zaman zaman soldan inip attığı isabetli ortalarda Trabzon kalesinde sıkıntı yaratmadı değil.

Bordo mavililerde, Eren, Murat, Sercan, Sezer ve Aykut ikinci yarıda yerlerini,

Colman, Giray, Alanzinho, Halil ve Volkan’a bıraktı. Oyunun 66.dakikasında Colman, Halil ve Serkan Balcı paslaşmasında en son topu güzel bir ara pasıyla önünde bulan Henrıque,topla adeta defansı yararak yanlamasına geçti ve kalecinin solundan plaseledi ve tribünlerdekiler ve de Çay TV’de ekran başındakiler maçın ilk golünü gördüler.

*

Ev sahibi ekip, 73.dakikada rakip ceza yayının üzerinde kazandığı serbest atışı Bikoko nun şık vuruşuyla direk filelere gönderince,genç kaleci Zekiye, sadece topun fileler gidişini seyretmek kaldı.bu gol Bank Asya ekibi Rizespor’a hem beraberlik, hem güzellik, hem de cesaret verdi.

Yalnız 3 dakika sonra  Volkan sağdan inip, arka direk dibine kesince,yetişen Henrique altı pasın içinde topla birlikte rakip kaleden içeri girdi ve Trabzonspor’u tekrar öne geçirdi.

Özelikle oyunun üçte birlik son bölümü olan 60.dakikadan sonra yağmurunda durmasıyla hareketlenen karşılaşma, en azından daha seyir zevkli bir hal aldı. Yani son 30 dakika.

*

Son dakikada ise yine Henrique sahneye çıktı ceza alanı dışından sert vurdu.Halil yetişti tamamladı aynı zamanda 3-1 lik skoru belirledi,ligdeki ilk maç olan Manisa deplasmanı öncesi.

Kısacası bu gece Rize yeni şehir stadyumunda ilk 60 dakika al gülüm ver gülüm vardı.Süper ligden önceki Trabzonspor’un bu son raunt unda,son 30 dakika da ise 4 gol.

Yağmurla birlikte 90 dakika içerisinde saha üstünden kanat çırparak geçen Bıldırcın’ları da görünce, bu gecenin en karlı çıkacak olanları sanırım, aydınlatıcı lüks ve  kepçeleriyle ava çıkacak olan Bıldırcın avcılarıydı.

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR