Turgay Beşyıldız

Turgay Beşyıldız

Trabzon kefeni yırttı!..

Sivas’ta futbol oynamaya elverişli bir zemin , 11 derecelik de bir hava vardı.

Beklenildiği gibi soğuk değil, serindi.

Hem Trabzon’da, hem camia da, hem de Sivas’da ki Trabzon ve oturduğumuz basın tribününde, heyecanlı ve gergin bir bekleyiş vardı.

İki takımın hatta teknik adamlarının kader maçı gibiydi.

Her iki takımın hücum hattında aylardır sakat olan ve ilk kez oynayan 2 oyuncu forma giydi, Sivasspor’da Eneramo, Trabzonspor’da ise Deniz.

*

qwqq-001-001-001-001.jpg

Trabzonspor’da rahatsız olan N’Doye, Constant ve sakat olan Onur, Uğurcan ve Mehmet Ekici kadroda olmayanlar arasındaydı.

Cardazo yerine Deniz’i ilk 11’de tercih eden Şota, bu gece sahada değişik de bir  sistem ile oynadı.

Rakip kaleye hücum anında Aykut, Douglas ve Medjani’yi defans da çakılı bırakan bordo mavililer 3-2-4-1 pozisyonuna bürünürken, Ev sahibi kırmızı beyazlılar atağa kalkınca, kendi yarı alanında  Cavanda ve Yusuf’u da kenar beklere çekerek,  5-4-1 ‘lik bir sisteme girdi. Pozisyona göre de Juventus gibi 3-6-1 şeklini aldı sahasında.

*

İlk 45 dakikada Marko Marin serbest atışı atarken, Okay’ı görürse gol olur dedim,öylede oldu.

Tribünden Okay’ın saçlarına dokundu diye gördük ama 4. hakem  Ceyhun Sesigüzel’den arkadaşlar öğrendi ki orta hakem Ali Palabıyık  bu golü  direk Marko’ya yazmış.

Marko golü attı ama golden sonra da yattı.

Eğer yakaladıkları en önemli fırsatta, Medjani  6 pasın içinden kaleci Setkuş’dan dönen topa iyi vursaydı, ilk yarı konuk ekip lehine 2-0 biterdi.

*

En son 2004-05 sezonun da, Şenol Güneş’le  üst üste 4 kez mağlup olan Trabzonspor, bu sezon, bu kötü rekoru egale ederken, Sivas’sa 5.mağlubiyeti alması halinde tarihinin en kötü 5 haftasını ard arda yaşamış olacaktı.

Ama ben öyle düşünmüyordum. Trabzonspor bu sefer Sivas’dan galip dönecekti.

Öyle de oldu.

 İkinci 45 dakikanın başlarında defanstan uzaklaştırılmak istenen topa, ceza alanı dışında çok düzgün vuran gecenin adamlarından Okay, takımını 2-0 öne geçirince camia bir ‘’ohh’’ çekti sanırım.

Oyuna iyi başlayan Cavanda, golden sonra bir pozisyonda Ziya’nın tahriklerine kapılınca,  önce sarıyı ardından kırmızı kartı görmesi ‘ eyvah ‘ dedirtti.

Cavanda gibi bir tecrübe bunu nasıl yapar anlayamıyorum!..

İyi ki bir dk. sonra Sivas takımından sarı kartı bulunan Boye, Douglas’ın kafasına tekmeyi uzattı da kırmızı kartı görüp, sahadaki takımların sayısı yeniden dengeledi.

Yoksa Şota, Cavanda’yı çığ çığ yerdi sanırım.

*

Sahaya takımının başında kaptan çıkan M’Bia görevi için yapması gerekeni  yaptı.

Bu  geceki 90 dakikada, Trabzon ekibinde çoğu oyuncuyu anladım yada anlamaya çalıştım ama Erkan ve Deniz’in hücumda çoğalamamalarını bir türlü anlayamadım.

Geldiği günden beri sanırım en iyi topunu, Douglas bu maçta oynadı.

75. dakikadan sonra Erkan’ı  for hattında yalnız bırakan Şota, kalan 9 kişi ile 2-0’ı korumak için hattı müdafaa yaptı.

Her şeye rağmen kötü gidişe bir dur demeye, Trabzonspor’un acil ihtiyacı vardı.

Oda oldu. Şükür…


Trabzon, Lösemili çocuklar için hastaneyi, toplu taşımacılık için hafif raylı sistemi acilen bekliyor.


 

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR