Turgay Beşyıldız

Turgay Beşyıldız

Trabzon karaya çıktı…

Trabzon’da hava kapalı,yağmur yağacak ama naz yağıyor.

Avcılar Bıldırcın avı için, ben ise kötü zemin için dua ediyorum yağsın diye, niye mi ? Trabzonspor yağmurlu havayı sever,anlayacağınız hava durumuna da sığındım bu gece.

Acaba bu takımın aklı acaba hep şampiyonlar liginde mi diye, kendime de sormadan edemiyorum .

*

Bordo mavililer de Onur,Vittek,Tayfun,Henrique,Piotr ve iki Barış sakat.

Samsun deplasmanının formsuz oyuncuları Aykut ve Colman kadro dışı.


 

Son karşılaşmanın ilk on birinden Cech,Serkan,Adrian ve Halil yedek kulübesinde,

yerlerinde Ferhat,Alanzinho,Pawel ,Sapara ve Volkan forma giyiyor bu gece ki ilk on bir de…

*

Yıllardır hatırlamam,oyunun ilk 7 dakikasında Trabzonspor rakip keleye bile inemedi.

D.Ç Karabük takımının iki net gol pozisyonu var. En iyi adamları  kaptan Cernat ile pozisyonun biri Trabzon’un yan kale direğinde patladı.

İlk 20 dakika bitti.Ev sahibinin pozisyonu yok. Oyunu kendi yarı alanlarında kabul etmişler,korkak ve pısırık bir görüntü.

Peki bunu Şenol hoca mı onlara dedi ?  “ Hayır “ ekip psikolojisi.

21.dakikada Trabzonspor’un bir pozisyonu var. Burak’a atılan net ara pasında bu oyuncu topu önüne alıp, kaleci ile karşı karşıya kalacak iken, maraton önündeki yan hakem  kemal Yılmaz acaba kaçırdım mı endişesiyle, ofsayt niyetiyle bayrak kaldırınca,güzelim pozisyonu yedi,korkak herif.

*

İç sahada her zaman oynaması gerektiğini savunduğum Alanzinho’nun, rakipten kaptığı topla Burak’ın önüne attığı güzel pasa, bu oyuncunun tek vuruşu  26.dakikada golü getirdi.

Hemen ardından Ferhat’ın güzel ortasına, bom boş pozisyonda altı pasın içinde kafa vuramama beceriksizliğini gösteren Pawel Brozek, bugünü böyle tamamlarsa sanırım ilk 11 kişilik kadroyu da, bir süre zor görür.

Hele de bu pozisyondan sonra Volkan’ın şutunun üst direkte patlaması ,bana hemen bundan önceki ligdeki 3 maçı hatırlattı.

Trabzonspor 2.golü bulamıyor ,kaçan goller ve direkten dönen toplar var. 2. golü bulamazsa bu demektir ki golü yiyecek ve de yedi.

*

Karabük takımının olmazsa olmaz oyuncusu kaptanı Cernat, serbest atış da önü bomboş iken kullandı ve meşin yuvarlak direk filelerle kucaklaştı. Olacak iş değil be birader, rakibin böyle serbest atış kullanmasına müsaade edilir mi ? Bu adam boru mu ? Cernat bu...Cernat.

Bu arada golden önce yine müzmin sakatlığı nükseden Glowacki’nin yerini Serkan’a bırakmasını ardından, Serkan sağ beke,Culestka’da bu sezon ilk kez stopere geçti.

Celustka’nın bir sarı kart görüşü var ki,top yerden sekip eline çarpıyor ve şimdi sıkı durun beyler, bu süper ligin süper olmayan orta hakemi  Mustafa kamil Abitoğlu, bu pozisyona sarı kart gösteriyor. Hadi oradan be, hakem kılıklı adam,daha hangi pozisyona sarı kart göstereceğini bilmiyorsun.

*

İlk 45 dakikanın son saniyesi oynanırken,Trabzon orta sahasını ve defansını yine eksik yakalayan Karabük ekibi Jamaikalı Shelton’un önüne bir top attı.Giray topu dengesiz karşılayıp ıskalayınca, stadyumda nefesler tutuldu. Allah’tan kalede Tolga var,Karabükspor’un ilk yarıyı galip kapatmasını engelledi.

*

İlk yarıda sapır sapır dökülen Sapara ile beni değiş işareti veren ve hazır olmayan bir görüntü  sergileyen Pawel Brozek, yerlerini ikinci yarıda Adrian ve Mustafa’ya bıraktılar.

51.dakikada Volkan bu dakikaya kadar olan kötü futbolunu affettirdi. Zor bir pozisyonda kafa ile topu yumuşatıp önüne alıp, Burak’a alda at pası vermesiyle skoru 2-1 yaptırdı.

57.dakikada Giray’ın nefis kafası ve 68 .dakikada İlhan’ın net pozisyonda ıska geçmesi ikinci yarının takımları adına önemli anları arasında idi.   

Mustafa’nın defansa geçmesiyle orta sahada öne çıkan Serkan’ın, sağ ayak dışıyla Burak’ın önüne attığı top ,gününde olan bu oyuncunun mermi gibi aradan çıkıp, takımının ve kendinin 3.golüne imza atması taraftarlarına,yönetimine ve teknik heyetine de rahat bir nefes aldırdı ve bir “ Ohh be” dedirtti.

*

Dediğim gibi ,Trabzonspor nerede olursa olsun rakibi önünde 2 farklı sokuru yakalayana kadar camiasına ecel terleri döktürtüyor.

Bu gece ben Trabzonspor’u genelde 5-2-3 dizilişinde gördüm.

Trabzonspor’un bu gece Volkan’dan sonra, Alanzinho’nun da serbest atışta son dakika da üst direkten topunun geri gelmesi, yine şansız anlardan biriydi ev sahibi için.

Ligdeki ilk galibiyetine 4.hafta “Merhaba” diyen ve adeta karaya ayak basan Trabzon takımında, son sözüm kaleci antrenörü Alper Boğuşlu’ya ; “ Alper hoca,hafta içi idmanlarında yerden gelen geri paslara,gelişine daha iyi ve düzgün vurabilmesi için,  Tolga’ya ekstra idman lütfen “ tek eksiği bence o…

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR