Arif Çetin

Arif Çetin

Test Sürüşü Olumlu

Yıllardır tartışılır. Hazırlık maçlarında bu kadar oyuncu değiştirilmeli mi? Taraftarsanız bu soruya cevabınız "hayır" olmalı. Ancak teknik adamlar için durum çok farklı. Onlar, oyuncu kadrolarının son durumunu görmek adına tüm oyuncularını sahaya sürmek, bir nevi test sürüşü yapmak isterler. Böyle bir karşılaşmaydı. 

         
Trabzonspor kadrosu genç isimlerden oluştu. Zeki Yavru, Abdullah Karmil, Soner Aydoğdu'nun yanında yeni transfer Oğuzhan ve Emre Güral'ı aynı anda izlemek daha zevkli olabilirdi. Trabzonspor'un yenileşmesi, kabuk değiştirmesi gerekir. Bu anlayış desteklenmeli.
         
YENİ JENARASYON 
         
Güneş-Karaman ikilisinin 2002 Dünya Kupası sonrasında Fransa'daki Konfederasyon Kupası'nda da genç jenerasyon girişimi süreklilik kazanmamış ve çok tepki almışlardı. Umarız bu defa gerekli cesareti gösterirler. Trabzonspor taraftarı tabii ki kazanmak isteyecektir. Ancak, kaybederken bile sahadakilerin mücadele ettiğini görmeli. Bu nedenlerle, mental yorgunluk geçiren oyunculara alternatif olacak gençler iki kez alkışlanmalı.
         
Abdullah Karmil, Emre Güral, Soner Aydoğdu, Zeki Ayvaz gibi gençler bu takımın geleceğini oluşturacak. Bu isimlerin yanına kaliteli yerli ve yabancı oyuncu takviyesiyle geleceğe umutla bakılabilir.  Kendi takımlarında dışlanan, kadroya giremeyen, bir umut olur mu düşüncesiyle takıma kazandırılan isimlerden Trabzonspor'a fayda yok. Bunun tek istisnası Burak Yılmaz'dır. O'nun ayrılış süreci de ortada. Fazla bir şey demeye gerek yok. 
         
TS İYİ OYNADI.
       
Trabzonspor, ikinci yarının ilk bölümleri hariç oyunun hakimiydi. Top kazandı, olumlu kullandı. Uç bölgede Janko'nun durağanlığı sürekli geriye doğru oynamaya itti. Birçok hareketini eleştirdiğimiz Paulo Henrique'nin Janko, Vittek ve Emre'ye tercih edilme gerekçesi de bu olsa gerek.Bordo mavili ekibin teknik kurmayları, gezen, dolaşan, alan boşaltan, gerektiğinde orta sahaya gelip yardım eden stiker istiyor.
         
Sonuç olarak, arka arkaya oynanacak iki kupa deplasmanı öncesinde hazırlık maçı da olsa kazanmak güzel. Gençleri kazanmak hepsinden güzel. 
 

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR