Erol Önsel

Erol Önsel

Teşekkürler Trabzonspor Medical Park

Şöyle geriye dönüp baktığımda yaklaşık 30 senedir oyuncu, beden eğitimi öğretmeni ve antrenör olarak Trabzon’da basketbolun içindeymişim. Bu dönem süresince bir çoğu imkansızlıkla olmak üzere sürekli bu güzel oyuna hizmet etmek için çalıştım. Sayın Saner Ayar’la Trabzonspor basketbol şubesini ciddi anlamda hayata geçirildiği dönemde oluşumun içindeydim. İlk defa birinci lige çıktığımızda mevcut stuff içerisinde olmanın gururunu yaşadım. Mevcut şartlarda basketbola sürekli hizmet etme gayreti içinde oldum, şu anda da elimden geldiğince sürdürmeye çalışıyorum. Bu süreç içerisinde basketbola hizmet etme anlayışında olan herkese saygı duydum ve onlara elimden geldiğince yardımcı olmaya çalıştım.

Trabzonspor Medicalpark, bu sezon başında yola çıkarken, ben dahil bir çok insanın düşünemediği  bir performansla ligi tamamlarken, basketbol branşının yüceltilmesi için çaba sarfeden, uğraş veren, gönül veren herkesi sevince ve mutluluğa boğdu. Ligi bitirdiği sıralamanın  çok önemli bir başarı olmasının yanında, Avrupa Kupası’nı son saniyede kaybetmesi de hayal bile edilmeyecek bir sonuç oldu. Fakat bana göre en önemli kazanç, yıllardır bu şehirde gerçekleştirilemeyen “Basketbol Taraftarı” anlayışının hayata geçirilmesi oldu. Artık Trabzonspor Medicalpark,  nerede nasıl davranacağını bilen, ne zaman nasıl tepki vereceğinin farkında olan ve Türkiye’nin en önemli üçüncü kalabalığına sahip bir taraftar grubuna sahip olmanın avantajıyla sahaya çıkıyor. Bütün bu kazanımlar 7 senedir süregelen bir  mücadele  ve sürecin sonunda ortaya çıkmış sonuçlardır. Yine bu kazanımlar, sporda devrimler gerçekleştiren bu tarihi kente çok şey kazandırmıştır. Eksikler yok mudur? Elbette vardır. Özelikle her zaman ifade ettiğim kulübün kurumsal bir kimliğe bürünmesi, yapılanmanın geleceği  ve devamlılığı adına son derece önemli ve vazgeçilmez bir hedef olmalıdır. Aynı zamanda altyapının yeniden ve üretimi ön plana alan bir bakış açısıyla, uzun vadeli bir anlayışla yeniden yapılanması şarttır. Bu anlayış, hem kulüpte, hem de kentte bir basketbol kültürünün yerleşik hale dönüşmesi açısından son derece önemli ve vazgeçilmez bir durumdur.

Tüm bu oluşumların yerleşik ve mükemmel bir hale dönüşmesi  elbette bir süreç gerektirir. Önemli olan bu sürecin sonuna ulaşabilmek adına doğru adımlar atabilmektir. Fakat tüm bunların dışında başta şahsım olmak üzere her sporseverin, bizlere bu mutlulukları yaşatan ve emeği geçen herkese bir teşekkür borcu vardır. Teşekkürler hayallerimize katkı sağlayan Trabzonspor Medicalpark.

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR