Arif Çetin

Arif Çetin

Takke düştü, Kel göründü.

 

Trabzonspor’un son iki haftayı galibiyetle kapatması beklentileri daha da yükseltmişti. Savunma kurgusu ve en uçtaki oyuncusu netleşen takımın orta sahada görev alacak beşlisi merak konusuydu. Bu bölge Trabzonspor için çok önemli. Uyum halinde oldukları zaman problem yok. Ya tersi olursa? Eskişehirspor karşısında tersi oldu.

Colman ve Soner ile kontrol edilmeye çalışılan orta sahanın merkezi. Diğer yanda Halil Altıntop, Adrian Mierjiewski ve Olcan Adın şeklinde sağdan sola sıralanan ön üçlü.

*** 

Trabzonspor maça iyi başladı. İlk 15 dakika özellikle Adrian’ın hareketli oyunu, Colman ve Soner’in rakibi önde tutmayı becermesi bordo mavililerin rakip kalede daha çok görünmesini sağladı. Bu dakikalarda gol bulsa maç dönecekti. Ama olmadı. 15. dakikadan sonra Eskişehirspor daha derli toplu göründü. Çıkarken akıllı davrandılar. Özellikle de Alper, Veysel ve Hürriyet’ten oluşan orta sahalarının merkezi, savunmalarıyla bütünleşti. Takım halinde gidip gelmeyi becerdiler.

Trabzonspor’da ise tam tersi oldu. Soner silik kalırken, Colman savunmanın içine doğru geri geri kaydı. Kenar oyuncuları Halil ve Olcan’da arkalarına dönmeyi unuttular. Janko, uzun boylu rakip savunma arasında değil top tutmak, varlık gösteremedi.

***

Kamara’nın golünden sonra tüm takım şoku yaşadı. Necati’nin savunmayı uykuda yakalamasının ardındaki gerçek budur. Trabzonspor takımı ilk golün şokunu atlatamadı. Sonrasında değişen bir şey olmadı. Şuursuzca saldırmaya çalıştılar. Takım halinde iyi bütünleşen Eskişehirspor, bordo mavili atakları orta sahada eritti.

İkinci  yarıdaki değişiklikler de çare olmadı, olamazdı da. Çünkü Trabzonspor’da ne yaptığını bilen kimse yoktu. Servet’in attığı üçüncü gol ise takkeyi tamamen düşürdü. Kel göründü. Trabzonspor mehter takımı gibi, iki ileri bir geri.

Sözün özü; Trabzonspor orta sahası Alper-Hürriyet-Veysel üçlüsüne ultra light geldi.  Transferdeki doğru rotayı gösterdi.

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR