Turgay Beşyıldız

Turgay Beşyıldız

Takas edin Alanzinho’yu !..

Şenol Güneş cezalı  tribünde. 

     İlk 15 dk konuk Elazığspor topu görmedi.

     Videoton maçının ilk  11 ‘inden sahada 4 kişi var. Sol Bamba,Celustka,Serkan,Zokora ,diğer 7 kişi ise geçen hafta oyuna kulübede ve kulübe dışında başlamıştı.

     Videoton önüne çıkan 11 ile Elazığ önüne çıkan bordo mavili 11’e baktığımız zaman,kadro açısından pek değil de, oyuna hakimiyet açısından hemen farkı  gördüm. Bu takım maça iyi başladı.

     Daha önceleri yazmıştım,hatırlayanlar bilir. Bizim meslektaşlarda dahil, anlamayanlar için bir daha yazıyorum. 10 tane takımım olsun, 10 unda da,özellikle Avni Aker’de  Alanzinho’yu banko oynatırım.

    Bu oyuncunun bi ara takas da düşünülmesi bile ,Amerikan ordusunun Afganistan’a,

Irak’a,Libya’ya, “Demokrasi adına girdik !..” demesi gibi bir şeydi. 

                                                 *

    İşte yine o Alanzinho’nun adam eksiltip dripling yaparak getirdiği meşin yuvarlak,en son Slovak oyuncu Vittek ile buluştu ve Avni Aker’de sezonun ilk gol geldiğinde skor tabelası 40’ı gösteriyordu. 

kurs.jpg

 

  Yine bu oyuncunun Vittek’in 52.dakikada altı pas içerisinden vurduğu topu,rakip defansın tam gol çizgisi üzerinden çıkarması ise Elazığspor adına mutlu bir andı.

    Elazığspor’un nam-ı diğer Gakkoşlar’ın, ilk yarıdaki tek tehlikeli atağı geldiğinde ilk yarının bitimine 3 dakika vardı. Sakın bana altı pasın içerisinde Faurbert’in yerden vurduğu topu,Zokora’nın yatarak önlediği anda, sol karın boşluğuna vurdu değil de, eliyle kesti demeyin,defalarca izledim asla penaltı değil.

                                                 *

    Gakkoşlara ve süper lige yakışmayan teknik adam Uygunsuz Bülent !.. ikinci yarının ortalarında oyuna bir adam soktu 2 numaralı Pascal Feindouno,Gine milli takımında bizim Yattara, bu oyuncunun yedeğiydi hatırlarsanız. Fransa liginde yıllarca top koşturmuştu ve sahada tehlikeliydi. Harika bir kafa şutunu da Tolga son anda önledi. 

    Bizim Brezilyalı Henrique ise kendisine verilen şansları, hep elinin tersiyle geriye doğru itmeye bu 90 dakikada da devam etti,zorla ittire ittire 82.dakikada attığı gole rağmen…

    Golü atmadan zaten oyuncu değişikliği kağıdı 4.hakeme verilmişti,golden hemen sonrada dışarı alındı.

    Bu dakika da ki gol kimin sizce ? Bence ilkinde olduğu gibi yine Alanzinho’nun. 

    Tolga ‘nın kaledeki sağlamlığı,Gascoigone’in pardon Serkan Balcı’nın tecrübesine,

Mustafa’nın kendini kabul ettirme becerisine,Celustka’nın rizikoya yer vermemesine, Bamba’nın da kendini yeni taraftarına kanıtlaması çabası da eklenince, ortaya şekillenmiş bir defans bloğu çıktı bence.

                                                *

    Karşılaşmanın 2.yarısında Vittek,Henrique ve son dakikada Alanzinho yerlerini Halil,Olcan ve Barış’a bırakması, ev sahibini olumlu yada olumsuz  pek etkilemedi.

    Özellikle Maraton tribününde erkek taraftarları hiç aratmayan ve çekirdek yemeden takımlarına destek veren bayan ve çocuk taraftarların tümüne bir teşekkür etmeden geçemeyeceğim.

    Önümüzdeki Perşembe akşamı Macaristan’da ki Videoton F.C rövanş karşılaşması öncesinde, moral açısından güzel bir skor olan Elazığ maçı,lig maratonu için sizleri yanıltmasın,bu takımın yine de ve sadece çok iyi bir hücum oyuncusuna ihtiyacı var.

                                                *

    Bu arada genç Yasin’e gelince, bencilliği bir an önce bırakması lazım yoksa bu takım onu bencilliğiyle baş başa bırakır.

    Orta hakem Yunus Yıldırım’ın Avni Aker’de yönettiği en iyi maçlarından biriydi belki de,hatası var mıydı ? tabi ki vardı ama bu kadarı kadı kızında da olurdu !..

    Ben Yunus Yıldırım’ın bu sahada öyle kötü yönettiği maçları izledim ki,onların yanında bu karşılaşmanın lafını bile etmem.

    Kaptan Tolga’nın Gakkoşlar önünde hatasız oynaması günün en kayda değer notlarından biriydi diyebilirim ama geceye damga vuran Alanzinho’nun sezon başı satılması yada takas da düşünülmesi aklıma geliyor da yine kızmadan edemiyorum.

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR