Turgay Beşyıldız

Turgay Beşyıldız

Sürülen tarlanın direkleri !..

Gerilim yüklü bir maç.
Geçen yıl süper ligde şampiyon olan bir takımla ,aynı puanla şampiyonluğu rakibine veren ve açılan şike dosyasından sonra, şampiyonluğunu geri isteyen takımın karşılaşmasıydı.
 

“Papaz’ın çayırından Kanuni’nin vatanına hoş geldin “ , “Günahların takımı Fenerbahçe “ “Paraya karşı emeğin savaşı “ ve “ Çok işler yaptık senin uğruna, şike yapmak işledi Aziz !.. ruhuma “ yazılı flamaların sardığı tribünler doluydu haliyle.

Aslında sinir harbi,gerginliği ve stresi kontrol edenin kazanacağı bir karşılaşmaydı.
21.dakikaya kadar iki takımın net bir pozisyonu yok. Bu dakikada Alex’in şutu üst direkten geri geldiğinde,Avni Aker tribünleri ve ekran karşısındakiler bir “Ohh” çekti sanırım.
*

Tansiyonu ayarlamanın ince farkını yakalayanların maçıydı sanki.

Trabzonspor rakip kalede bir türlü çoğalamıyor,Burak’ın kırmızı kramponları devamlı topu altında bulaştırıyor eziyordu. Bence o kramponlar da bir tuhaflık var. Bütün toplar Burak’ta kayboldu ilk yarı da. Sanki kramponların altındaki plastik vidalar yüksek gibi … Enteresan.
*

 
kurs.jpg

 

Yoğun tezahürat desteği altında karşılaşmaya giren ev sahibi ekip,bir türlü oyunu kontrolü altına alamazken, 34 .dakikada oyun “ Düşürün ulan düşürün,şike yapanı düşürün “ tezahüratları altında 5 dk.durdu.

Saha kenarları bir anda beyaz atlet pazarına döndü. Bordo mavili taraftarlardan bir kesim “ Temiz,beyaz bir lig istiyoruz “ mesajını vermek için,beyaz atletlerini çıkarıp,hatta bazı bayan taraftarlarda bu oluşuma katılarak atletlerini sahaya fora ettiler.
*

Fenerbahçeli Volkan’ın koruduğu deniz tarafındaki kale arkası bir anda çatapatlarla bir yaz gecesi Ağustos böceği şenliğini andırırken,bordo mavi sis dumanı ,sarı lacivertlilerin ceza alanını bir anda fener alayına çevirdi.

32.dakikada Mehmet Topuz Fenerbahçe adına 2.golü kaçırırken,Trabzonspor’ un henüz net bir atağı yoktu.

Konuk ekip de Selçuk ve Mehmet Topuz ,Alex ve Yobo oyuna çok diri başladılar.
 

Volkan Şen,Mustafa Yumlu ,Giray ve Colman‘da hiç eksik kalmadı onlardan ilk yarıda.
*

Tüm bunlara rağmen,sarı lacivertli takımın akıl dolu bir atağında,Baroni arka dıştan çıktı,ofsayttı kesti ve aşırtma bir vuruşla takımını 1-0 öne geçirdiğinde skorbort 40.dakikayı gösteriyordu.

İlk yarı 5 dk oyun durmasına rağmen,bu devre sadece 5 dk uzatıldı.

Bu yarıda Trabzonspor’un tek bir gol pozisyonu var .kenardan kullanılan serbest atış da Giray’ ın kaydırarak vurduğu sert kafayı iyi yer tutan kaleci Volkan önledi.
*

İkinci yarıya her iki takımda oyuncu değiştirerek başladı. Fenerbahçe ,Caner’in yerine Stock’u,Trabzonspor ilk yarının kötü isimleri Olcan’ın yerine Halil’i, Aykut ‘un yerine Marek Cech’i oyuna soktu.

Cech’i defansın sol kanadına çeken Şenol hoca Celustka’yı sağ kenara aldı.Serkan Balcı’yı orta sahaya öne çıkardı, Halil’i de Burak’a destek olarak hücuma gönderdi.
65.dakikada Alex sakatlanıp çıkınca ,yerini Özer’e bıraktı. İşte bu maçın kırılma anı bu andı. Alex çıktı,çıkınca Fener de hücuma çıkmaktan bıktı.

Bordo Mavililer de sonradan oyuna giren Halil Altıntop ve Marek Cech oyuna hareket getirdi.

Son dakikalarında en kritik anlarda yani,kaleciler sahne aldı Tolga ve Volkan takımları adına çok önemli kurtarışlar yaptılar.

*

Yalnız 73.dakikada yorgunluk görüntüsü veren Fener defansı bir topu uzaklaştıramayınca,meşin yuvarlağı en son önünde bulan Burak, kaleci Volkan’ ın uzanamayacağı köşeye vurdu ve takımına beraberlik golünü getirdi. Bu aynı zamanda Trabzonspor tarihinde bir oyuncunun bir sezonda ligde attığı en fazla golün sahne aldığı andı. Burak yılmaz,Fatih Tekke’nin 31 gollük rekorunu da bu geceki golle kırmış oldu.

Tribünde kendisini seyreden Trabzonspor’un eski kaleci antrenörlerinden Fikret Yılmaz’a yani babasına da gol sonrası öpücük göndermesi de en mutlu andı onun için sanırım.

Fenerbahçeli Özer’in 85.

dakikada yerden attığı şut ve 90+1 de Bienvenu’nun bir metre yüksekten giden sert şutunun Trabzon kalesinin yan direğinden geri gelmesi, Trabzon adına çok şanslı bir andı dersek, sanırım yalan olmaz.

Fener takımının direkten dönen 3.topu,maçın skorunu bozamayan etkenler oldu.
Bu direkler ise bana,bizim köydeki sürülen tarlaların !.. korkuluk direklerini hatırlattı.

*

Sahaya atılan pet su bardakları da hiç hoş değildi.

Orta hekem Fırat Aydınus ve triyosuna gelince, önemli bir hataları olmadı. Özellikle Aydınus, sanırım bir çok otoriteyi bu gece yanılttı. İyi bir maç yönetti ama Fenerbahçe'nin attığı gol Ofsayt tartışmalarına yön verebilir.

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR