Arif Çetin

Arif Çetin

Sürpriz Olmadı

Yine kaybetti Trabzonspor. Kaybetmeye de devam edecek görünüyor. Yıllardır yapılan hataların ürünü bunlar. Kimse Hami Hoca'yı yada Muharrem Usta'yı suçlamasın. Hata aslında bizim.  Senin, benim, hepimizin...

Trabzonspor benliği ile, özü ile bağdaşmayan adımların sonucudur bu yaşananlar.

Trabzonspor formasını giymeyi hak etmeyen bir çok oyuncu var kadroda. Yetenek olarak da hak etmeyenler var, spor ahlâkı olarak ta... Altyapıdan gelen öz çocuklar da var, başka kulüplerde şişirilen hormonlu yıldızlar da...

Önce zeminden başlayalım. Futbolun marka değerinden dem vuranların bu sahada futbol oynamaya izin vermeleri mantık dışı. 

Hakeme gelince... Trabzonspor aleyhine düdük çalma alışkanlığına maalesef alıştık artık. Ama suç onların değil. Hakemin bir takım aleyhinize haksız düdükler çalmasını sağlayan, sahadaki oyuncuların vurdumduymaz ve kişiliksiz davranışlarıdır. Bordo mavili oyuncular sahada Trabzonspor kimliğini ortaya koyabilseler, hiç bir hakem Trabzonspor için haksız düdük çalamaz. Hakemlerde bakıyor ki, Trabzonsporlu oyuncuların ahı gitmiş, vahı kalmış. 

Bu sezon gitti. Herkese geçmiş olsun. Hoca'yı da, oyuncuları da kapasiteleri çerçevesinde değerlendirmek lazım. Kapasitesini ortaya koymayan kim olursa olsun bu formayı hak etmemeli. İstemeyene, hak etmeyene bu forma verilmemeli.

Musa Nizam, Fatih Atik, Salih Dursun, Douglas gibi oyuncuları kapasiteleri çerçevesinde eleştirilmeli. Bu oyuncular, bu kapasiteleri ile bu formayı giymeyi hak ediyor mu diye sormalı? 

Hami Hoca için de aynı şey geçerli. Oyunculuğu üst düzey olan Hami Mandıralı'nın antrenörlüğü için aynı şeyleri söyleyemeyiz. Her iyi oyuncudan çok iyi hoca olarak diye de bir şart yok.  Ki, Hami Hoca Akhisar maçında hocalık kapasitesi çerçevesinde herşeyi yapmaya çalıştı. Hami Mandıralı'ya  da süre tanımak lazım. Hocalık kalitesini tartışırız ama Hami Mandıralı'nın bu kadar eksiğe rağmen üç beş maç ile değerlendirip idam edilmesindeki doğru bulmuyorum. 50. Yılda Hami Mandıralı ile şampiyonluğa inanıyor musunuz derseniz ona da hayır derim. 

Trabzonspor'un asıl sıkıntısı ise, kendilerini yıldızlar aleminde görüp yokları oynayan isimlerin çokluğu. O isimleri siz zaten biliyorsunuz.

Bu sezon bir şekilde geçecek. İnşallah gelecek dönem için bu tür hatalar tekrarlanmaz.
Tüm bu yaşananları Muharrem Usta ve ekibinin pozitife çevirme şansı da var. Her şeye sıfırdan başlamak her zaman iyidir.

 

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR