Turgay Beşyıldız

Turgay Beşyıldız

Şu Metris'in önü FeNerasyon!

Sözleri Erzincanlı Ali Asker’e ait olan Metris Türküsü ,inanın benim en çok sevdiğim türkülerin, neredeyse başında gelir.

     

      Şu metris’in önü bir uzun alan

      Bir tek seni sevdim gerisi yalan

      Senin hasretindir hücreme dolan

      Bir tek seni sevdim gerisi yalan

                                                          *

      Hani ya, yanık,hisli,duygu da yüklüdür. Hele de söyleyen ,çalan da merhum Ali Ekber Çiçek olsaydı, yaslan arkana dinle…

      Şimdi bu türkü aklıma vurunca, artık şikeciler (Para karşılığı,mağlup olanlar,

oynamayanlar )aklıma geliyor.Bugünlerde futbolun içine edenler yani…

      Hele de bir Fenerbahçe medyası var ki, of aman off… Sağ duyulu arkadaşlar hariç çoğu ulema,mübarekler  kendilerini Mahkeme Heyeti zannediyorlar.

                                                          *

      Bir Ercan Saatçi var ki, aslında popçudur. Bakın ne diyor ‘’ Ben, Aziz Yıldırım’a kefilim’’ Tamam da sen kimsin kardeşim ? Yargı mı ? Yargıç mı ? Unutmadık senin 1996 da ki şampiyonluk maçının, mayıs gecesinde, İstanbul barlarında kameralara ‘’ Nasıl koydu,Aykut kocamaaannnnn ‘’ diye bağıra bağıra şarkı söylediğini…

     Fenerbahçe‘nin 4-3’lük son Sivas deplasmanında, 4 Eylül stadyumu kapısında Fener otobüsünden ilk inenin ,gazetecilik yaşantısında etliye, tuzluya karışmadan idare edip giden Hürriyet’in gediklisi Ertuğrul Özkök olduğunu görünce ,gözlerime inanamadım.

Adam, Sivas ile Fener’in soyunma koridorlarında elini kolunu sallayarak gezmiş,üstelik yasak olmasına rağmen.

    Şimdi,bizim üstatları,Emin Çölaşan,Bekir Coşkun ve Yılmaz Özdil’i daha iyi anlıyorum!..

                                                          *

    Aralarında bir dönem aynı çatı altında beraber çalıştığım, isimlerinde var olduğu kendini yıkılmaz armada zanneden fener medyası !..

    Hep savunmada oynayıp,kulüp avukatlığına soyunan Tanrı’nın kulu Altan !..

Açıklamalarını kimsenin anlamadığı ve ciddiye bile almadığı Zileli Ümit,asimile olmuş, sözde Trabzonlu Sinan Engin,saçlarıyla birlikte fikirleri de kırlaşan Gürcan Bilgiç,belgesiz konuşan Onur Belge,Türker’ler den Mehmet efendi !., Samandıra tesislerine girişi yasak olan Niğdelioğlu Feridun,aslında güreş muhabiri olan gürsesli Faik, Bir ara bahslerle alakalı ifadesi alınan, bugünlerde sanırım dilini yutan Dilmen Rıdvan.Topu görse kabak zannedecek olan Çavuşoğlu dolaylarından


Ömer emice. Son günlerde ekranlarda aykırı ve marjinal olmaya çalışan,sakallı artist bozuntusu Kütahyalı !..

Çok bilmiş tahir gibidir hep !..

    Tabi bunlar ilk aklıma gelenler.

    Ne oldu,niye sustunuz ? Niye daha konuşmuyorsunuz ? kuş mu yedi dilinizi ?

    Yargı kararını beklemeden, kafamıza kanun kesilmiştiniz.

                                                          *

    Öncelikle şunu bilin ki, Fenerbahçe Kulübü’nün adı tertemizdir.Asıl onu kirletmeye çalışanlar işte bünyesinde bulunup, yanlış ata oynayanlardır.Sizlerde bu yangına daha ne olup bittiğini öğrenmeden,körükle giderek, takip ettiğiniz kulübü, daha beter batağa sürüklediniz..

    Yine şunu bilin ki , bu ülkenin güzide ve en büyük kulüplerinden biri olan Fenerbahçe adının, bu işte belki de hiç bir günahı yoktur.

    O ismi beraberinde Metris‘în kapısından içeri sokanlar, O camiayı ucundan,kenarından kirli elleriyle tutmuş ve yanlış gidişatı görüp, hep görmemezlikten gelenlerdir.

    Topuk yaylasına habere gidene kadar topuklasaydınız,bu kulübe daha  faydanız dokunurdu.

    Ziya Şengül’ün bir TV programına yaptığı canlı bir telefon bağlantısında ki Konuşması, hala kulaklarımda çınlıyor. ‘’ Tamam Aziz Yıldırım, tamam sevgili kardeşim, geçmiş olsun ama bize öyle bir geçirdin ki... Hayatımız boyunca bu lekeyle bizi bu ligde bıraktın. Eskiden deplasmanlar da maça çıkarken bize "milyonluk eşekler" derlerdi. Peki şimdiki genç futbolcu kardeşlerimiz maça çıkarken, onlara "şikeci Fenerbahçeliler" demeyecekler mi ? ‘’  işte sözün bittiği yer.

                                                         *  

      Bu arada benim anlamadığım, süper lig de 15 maçta şike yapıldığı öne sürüldü ama tutuklanan tek futbolcu Sivas kalecisi Korcan… Şimdi Korcan, yandı yünüm keten helva mı oldu yani !.. Ankaragücü’nün kalecisi Stefan Senecky mi ? iyi kalecidirrrrrrr  bilirim !..

      Süper ligde hele de bir yan hakem ile iki orta hakem var kiiiiii,biz ispat edemiyoruz ama yakında duyarsınız.

      Yaklaşık 5 milyon taraftarı olan ve 1996 da Ali Şen darbesi yiyen, 2005 de orta hakem Cem Papila’nın ters kararları bugünlerde bile yeniden mercek altına alınan ve 2011 de Aziz Yıldırım’ın marifetleriyle,Trabzonspor un elinden alınan şampiyonlukların,

geride bıraktığı gözyaşları ve kalp krizlerinden vefat edenler hariç, toplam 27 taraftarın hayatını kaybetmesinin hesabını kim verecek aga ?

     Türkiye Futbol Federasyonun Başkanı Mehmet Ali Aydınlar, göz altındaki bir kişiyi nasıl ziyaret edebilir onu da anlamış değilim. Adama sorarlar hani icazet almaya mı gittin ?

O zaman Trabzonspor As Başkanı Nevzat Şakar’a da, yoğun bakımdan çıkınca ziyaretini bekleriz hani…

     Sn.Aydınlar yasayı uygulayın,korkmayın.İlk toplantıdan sonra yaptığınız açıklamadan anladığım şudur ki; Bu konuda alabileceğiniz yanlış kararlarla, belki de Türk futbolunu Avrupa ve Dünya futbolundan aylarca men ettireceksiniz.Dilerim böyle bir şeye sebep olmazsınız.

                                                           *

     Bu soruşturmadan yüzünün akıyla çıkan Trabzonspor camiasına gelince ; Bayanlar,baylar elin oğlu İstanbul Emniyetinin ve Adliyesinin önünde, başkanlarının hep arkasında manevi destek verip açıklamalar yaptılar.Siz nereler desiniz ? Divan kurulu,

yönetim kurulu, eski ve yeni başkanlar,as başkanlar,ağır abiler !..

     İbrahim Hacıosmanoğlu ve Hayrettin Hacısalihoğlu’nun haricinde kimseler feryat etmedi.

     Beşiktaş‘ın,teşekkürü bir borç bildiğim Çarşı grubu kadar olamadınız mı ?

                                                           *

     Hey gidi metris türküsü ….Gel de okuma şimdi…

     Hücremdeyim hasretinle yanarım

     Senin için her gün, her gün ağlarım

     Kanım hep içime akar kanarım

     Beni anlamadın ona yanarım

                                                           *

     Bu arada unutmadan,şu metris cezaevinin duvarındaki gece yanan FENER !..

Hayır diye gurbet den toplayıp,şer yapan DENİZ !.. den, cezaevine gidenleri ve gidecek olanları da, aydınlatmaya yetecek mi acaba ? Bilmiyorum.

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR