Turgay Beşyıldız

Turgay Beşyıldız

Sessiz ve temiz gece

Hafta içi, Trabzon Belediye Başkanı Orhan Gümrükcüoğlu’nun, Akyazı Spor Kompleksi için yaptığı isim  açıklamaları, Trabzon kamuoyunu belli ki germişti.

1-042.jpg

Bu yüzden bu maça yansır mı diye endişelenmedim değil ama Vahid hoca takımını bu yaşanan  gelişmelerden oldukça uzak tutmuş, bu iyiydi. 

Uzun süredir beraber oynayan bir Fenerbahçe, daha birbirlerinin isimlerini bile nerdeyse ezberlememiş olan Trabzonspor...

Fener ekibinde Volkan cezalı, Egemen ve Meireles sakat. Trabzon takımında ise Özer, Mustafa Yumlu, Bosingwa, Deniz ve Cardozo sakat.

*

Taraftar grupları neredeyse tribünde yine yoklar ama buna rağmen tribünleri doldurmaya çalışanlar ev sahibi olan takımlarını 90 dakika boyunca yalnız bırakmadılar.

Şöyle bir tablo vardı tribünlerde; yeni yerlerine, koltuklarına alışmaya çalışan futbol severler ve saha içerinde birbirlerini tanımaya çalışan Trabzonsporlu futbolcular.

Sahaya hiç bir yabancı cismin atılmadığı tek Fener maçı, belki de bu geceki karşılaşma oldu. Avni Aker örnek olsun bundan sonra ligdeki maçlara.

Bordo Mavililer şu anki gücünü ve haddini bilerek kendi yarı alanında oyunu kabul etti ve kontra atakla rakip kaleye gitmeyi denedi. Son Dünya kupasında Cezayir’in Almanya’ya yaptığı gibi.

Fatih Atik mücadelesini yaptı ama bu takımda biraz ezik kaldı. Özellikle Constant ve Waris, o kulvarda  iyi bir ikili oluşturdu bu gece. Yatabare ve Waris ilk kez seyircisinin önüne çıkmasına rağmen asla  sırıtmadılar, önleri açık.

Trabzonsporlu taraftarlar maç boyunca tedirgindi ama bu skora hiç biri kötü demez sanırım.

Fatih’in 46. dakikada attığı ortaya Yatabare az daha geride kalabilseydi, maçın seyri değişebilirdi. 

Mehmet Topal’ın Fenerbahçe adına 59 .dakikada yan direkten dönen şutu gibi..

*

Ev sahibini iki Cezayirlisi bugün iyi işler yaptı. Kendi yarı alanında herkes rakibine vücut ve göz markajı uygulayınca , alan savunması nerdeyse hatasız tamamlandı. Bu arada bir aferin sağ bek de görev yapan Zeki Yavru’ya, onu belirtmeden geçmeyelim.

Onur’un kaledeki Onurlu duruşu takım arkadaşlarına da o bekledikleri güveni verirken, Mustafa Akbaş’ın hazır görüntüsü, Musa’nın gayretine, fizik gücünü koyan Salih ‘de topa biraz daha fazla hakim olabilseydi ,Trabzonspor birkaç tane daha tehlikeli atak yakalayabilirdi.

*

Uzun süreden beri neredeyse asker arkadaşı gibi olan Sarı Lacivertliler de, sanırım sonuçtan memnun ayırtılmışlardır son kez geldikleri Avni Aker’den.. Emre’nin bugün oyunu germemesi futbol adına olması gerekendi. Bekir ve Alves’in pozisyonlara yerinde müdahaleleri takımları adına pozitif bir duruş oldu.

Diego’yu oyundan alan İsmail Kartal bence hata etti ama rakibi adına iyi etti.

Ben bu gece oldukça sakin geçen maç için özellikle taraftarla bir selam gönderiyorum. Taraftar sakin olunca, takımları paniksiz oynadı. Bence Trabzonspor bu gece istediğini aldı.

Yine yazıyorum buraya bu takım bir ay sonra can yakar.

Sahasında bu hafta 5-2 mağlup ola UEFA ‘da ki Metalist maçı öncesi, Trabzon umut vermeye başladı.

Bu arada saha içerisinde TV kameramanlarından daha çok polis kamerası olması dikkatimi çekti. 

Hayırdır arkadaşlar savaş çıkmasını mı bekliyordunuz ? Germeye gerek yok.

*

Unutmadan bugün toprağa verdiğimiz Trabzonspor’un kurucularından Trabzon’un en yaşlı gazetecisi 

84 yaşındaki Refik Karaağaçlı amcamız için yapılan maç öncesi saygı duruşu, gecenin saygın bir hüznüydü.

Orta Hakem Aydınus ve triyosu da, iki takımın saha içindeki ortamına uydu.

Her şeye rağmen sessiz bir gece, temiz bir skor oldu. Bu şartlarda bundan iyisi can sağlığı.

Hadi bakalım Perşembe’ye Ukrayna yolcusu kalmasın !..


Trabzon, Lösemili çocuklar için hastaneyi, toplu taşımacılık için hafif raylı sistemi acilen bekliyor.


 

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR