Turgay Beşyıldız

Turgay Beşyıldız

Roma’nın Gladyatörleri !..

Etkilenmemek elde değil, S.S Lazio'nun simgesi olan eğitilmiş bir Kartal, maç öncesi tribünden serbest bırakıldı, havada süzüldü, daireler yaparak taraftarını selamladı. Ardından indi. Lazio'nun bu gelenekselleşmiş bir maç öncesi şovu olarak , takıma ve taraftarına inanç aşıladığına inanılıyor.

Buna rağmen mavi beyazlıların, son haftalarda aldıkları skorlar, Trabzonspor gibi pek de iç açıcı değil.

80 bin kişilik Olimpiyat Stadyumunun tribünleri çok büyük olduğu için boş göründü. Tüm izleyicileri toplasak, 10 bini geçmez. Bunlardan yaklaşık bin kadarını da, bordo mavili taraftarlar oluşturdu.

                                                                    *

Karşılaşmanın 29.dakikasına girildiğinde, kale arkasındaki Trabzonsporlu taraftarlar, bugün annesini kaybeden Beşiktaş’ın kalecisi Tolga için  ‘’ Tolga Zengin, başın sağ olsun’’ sloganını attılar ve yan tribündeki diğer bordo mavili taraftar grubundan da alkış aldılar.

UEFA Ligi -J- grubunu lider bitiren takımı belli edecek olan bu maça, Trabzon takımı aslında iyi başladı ama hücum hattında Henrique diye bi adam var. Onu durduramıyor kendi takım arkadaşları!.. Adam yüzü rakip kaleye dönük aldığı tüm topları eritmede,kaybetmede uzman.

Konuk ekibin tehlikeli tek pozisyonu, oyunun başındaki Malouda’nın sert şutu. Ev sahibi Lazio ise Biava’nın kafası ve Brezilyalı Ederson’un rövaşatasını tuttursaydı, ilk 45 dakika sonunda odasına galip giderdi.

                                      *

Oyunda rakip sahaya dikine oynayan ve dripling yapan bir-iki oyuncudan biri olan Alanzinho 2. devre de tam iyi oynamaya başladı ki, yerini sakatlıktan çıkan Yusuf’a bıraktı.

Colman’ın son haftalardaki istekli oyunu, bu 90 dakikaya da yansıdı. Trabzonspor maçın başındaki istekli oyununu bu yarının başına da taşıdı. Lazio’nun yakaladığı bazı pozisyonların son anda kaçmasında, bordo mavililerin mücadelesine ek olarak, şans faktörü de öne çıktı.

Özellikle,Onur, Mustafa ve adamın dibi Bamba’nın , defans bloğundaki yerinde müdahalelerine, Olcan ve Aykut Akgün’ün aynı şekilde destek vermesi, saha kenarında kendi yedek kulübesindekileri de rahatlattı.

                                                        *

Na mağlup başladığı Avrupa ligini, aldığı beraberlikle ,na mağlup tamamladı

Fransız hakem Clement Turpin ise 90 dakikaya pek Fransız kalmadı!..

Karşılaşma bittiğinde Trabzonspor, belki Lazio’nun Brütüsü olmadı, Neron gibi Roma’yı da yakmadı ama hak ettiği grup liderliğini , Gladyatörler olarak  İmparatorluğun merkezinden alıp, kendi imparatorluğunun topraklarına getirdi.

Alın terine saygı duymak lazım.

Görevde insanlar varken, başkalarıyla görüşmemek lazım!..

Öyle değil mi Başkan ?

 

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR