Turgay Beşyıldız

Turgay Beşyıldız

Pastırma mı, Passolig mi ?

Şimdi caddeye çıkıp  sorsanız, kaç kişinin bu işten haberi var diye ? 

5 milyonun vardır, 70 milyon’un yoktur emin olun. Futbolun ve sporun tepesindekiler, siz ülke futbolunda önemli ve tartışmalar getiren bir uygulama başlatıyorsunuz, ama kimsenin haberi yok.

Sanırım birbirinizle karşılıklı şimdi ''Ankara’nın bağları’’ nı çalıp oynuyorsunuzdur.

Bıraksaydınız da 5 hafta sonra lig bitiyordu, yeni sezona anlatsaydınız bu derdinizi, niye o nato mermer, nato kafanız basmaz anlamam!..

Sayın çok bilen yetkililer...

Kimsenin doğru dürüst burada Kayseri’de bile, passolig’ten haberi yok. Passolig diyince pastırma anlayanlar oldu. Meşhur ya burada bende aldım yarım kilo, üzerine sahanda yumurta kıracağım !..

                               *

Kombinesi olan maçtaydı, diğerleri internet den Passolig kartını alana kadar maç zaten başladı ve bitti. Haliyle 33 bin kişilik Kadir Has Stadyumunda 3 bin kadar kişi vardı.

Bu maçı banko beraberlik gibi düşünüyordum ama Trabzon takımı ve Merkez Hakem Komitesi, beni bu gece yanılttı.

Bordo Mavililerde Özer ve Bamba sakat. Aykut cezalı, Fatih, Colman, Zokora, Janko ve Malouda maç kadrosunda yoklar.

Hami hoca iyi düşündü. Caner’le sağ bekte , Bosingwa ile liberoda başladı.

İlk yarıda Trabzonspor’da kötü oynayan oyuncu yoktu dersem inanın. Özellikle Zeki Yavru yeni yerinde daha iyi. Güzel işler yaptı. Oyunun 7.dk’sın da gelen golde, rüyada görsem inanmazdım, Henrique’nin akıllı vurduğu kafa Olcan’ın ortası kadar güzeldi.

29.dk’da Zeki Yavru’nun temiz pasını Yusuf’un kaleye gönderişi de o kadar temizdi. Aynı Yusuf, bu sefer Henrique’nin getirdiği topuda filelere gönderince, Trabzonspor’un ilk yarı bitiminde soyunma odasına rahat gitmesini sağladı.

Yine bu yarıda her iki takımın net kaçırdıkları, karşılıklı gol pozisyonlarını da hatırlatmak lazım.

                                 *

İkinci yarının 61.dakikasında gelen gol ise, Avni Aker stadyumuna nispet yapar gibi oldu. Yine Henrique getirdi, bu sefer Olcan kaçırmadı. Perdeyi son dakikada  oyuna sonradan Adrian’ın yerine giren Soner kapattı. Kayseri Erciyes takımı için küme düşmeme adına  çok önemli olan bu karşılaşmada, eksiği sadece Numan sakattı.

Mavi siyahlıların defans bloğunda Dıakhate, orta blokta Hüseyin Kala, eski Milanlı Traore, for hattında ise İbricic ve Da Silva’nın gayretleri, kendileri adına tehlike çanlarının çalınmasını engelleyemedi. Bordo mavililerde sarı kart gören Caner haftaya yok. Orta hakem Hüseyin Göçek ise skor farklı olunca rahat maç yönetti.

Trabzon takımında hepsi görevini yaptı diyebilirim. Bu 5-0’lık farklı galibiyet , konuk ekip için Avrupa adına önemliydi. Sanırım Çay-Kur Rizespor takımı daha çok sevinmiştir.

                                 *

Maç öncesi Kayserili genç bir esnaf sordu : Niye buradasınız diye ? Maç var ya dedim. Kimin maçı dedi ? Kayseri Erciyes’in dedim. Kimle ? dedi. Trabzonspor’la dedim. Haberi yokmuş . Ben de dedim ki kendisine ‘’ Bu şehirde niye 2 takımınızın da küme düşmek üzere olduğunu, şimdi daha iyi anladım…’’

 


Trabzon, Lösemili çocuklar için hastaneyi, toplu taşımacılık için hafif raylı sistemi acilen bekliyor.


 

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR