Arif Çetin

Arif Çetin

Oyun vasat 3 puan iyi

Peşinen söyleyelim ki kazanmak güzel. Zor dönemler geçiriliyor. Başkan ne yaptığını bilmiyor, Hoca desen vekalet. Taraftar takıma küsmüş, oyuncular olsa da olmasa da olur formatında. Milli Takım arasına giriliyor. "İnşallah herşey düzelir" demek adettendir ama hangi birisini düzelteceksin.

Halilhodziç sonrası Ersun Yanal'da karar kılındı. Hukuk Kurulu'nun 3 Temmuz sürecine atıfta bulunarak yaptığı uyarıyı boşa atmamak lazım. Vahid Hoca'nın giderken dişinin kovuğuna sıkıştırdığı bir milyon altı yüzbin Avro için TS Clup'lara akın mı etmeli? Trabzonspor'un geleceğini hayratca savurmak bu kadar kolay olmamalı. Bunlar akıllarda soru işareti bırakan cümleler.

Dönelim maça...

Haftalardır tepkilerin üzerine yoğunlaştığı Medjani gercek yerinde. Musa Nizam ve İshak Doğan gibi iki orijinal solbek varken, stoper orijinli Mustafa Akbaş savunmanın solunda. Constant, Mehmet Ekici ve Özer Hurmacı ilk kez yan yana. Geçtiğimiz Perşembe Belçika'da 90+3'te sahne alan Cardozo ve tamamlayıcısı Yusuf Erdoğan onbirde.

Orta sahada topa hakim olan oyuncu sayısı bu kadar fazla olunca hepimizin beklentisi oyunun bordo mavililerin kontrolünde geçeceği yönünde oldu. Ama bu beklenti, Yusuf'un attığı gol dışında hayalden öteye geçemedi.

YANAL'IN ÇOK İŞİ VAR

Başlangıçta da belirttiğimiz gibi Trabzonspor'un o kadar düzeltilecek yeri var ki! Savunma ile Cardozo arasındaki mesafe çok büyük. Yusuf'a atılan uzun toplarda etkileşim kurabileceği sadece Cardozo var. Diğerleri seyrediyor. Yusuf Erdoğan ise aldığı her topu ya geriye döndü ya da kendisi kullanmayı denedi ve çoğunlukla kaybetti. Skor üstünlüğünün Trabzonspor'da olduğu dakikalarda yaptığı bencillik ve şımarıklık ise Yusuf'un zayıf yönleri.

EKİCİ FORVET ARKASI OYNAMALI

Her ne olursa olsun Mehmet Ekici çizgide değil, forvetin arkasında oynamalı. Son 20 dakikada iki kez kaleyi yokladı, ikisinde de direkler izin vermedi. Ekici'den kenarda fayda beklemek doğru değil. Özer iyi niyetli ancak daha hazır değil. Yusuf'un attığı golde verdiği pas usta işiydi.

Constant'ın üzerinde bir bitkinlik, isteksizlik hissi var. Aslında daha fazlasını verebilirdi.

CARDOZO'NUN İŞİ GOL ATMAK

Evet, Cardozo'nun işi gol atmak. Ama onu beslemek lazım. Yusuf ile ikisini ileride yalnız başına bırakmak doğru değil. Cardozo top saklayıp, arkadaşlarının hücum alanına yerleşmesini sağlayabilecek bir oyuncu da değil. Cardozo'nun neyi en iyi yaptığını Bosingwa çok iyi anlattı. Trabzonspor takımında doksan dakika içerisinde ne yaptığını bilen tek isim Bosingwa idi.

Sonuç olarak üç puan güzel ancak Erson Yanal ve ekibinin gerçek Trabzonspor'u ortaya çıkarabilmesi için çok ama çok işi var. Hem sha içerisinde hem saha dışarısında.

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR