Arif Çetin

Arif Çetin

Oynamadan kazanmak

Geride kalan üç maç sonrasında yedi puanla lider durumda bulunan Trabzonspor için alınacak bir puanın bile önemi büyüktü.   Nitekim, maç öncesinde Mustafa Akçay'ın açıklamaları da tek puanın kazanç olacağı yönündeydi.

Bordo mavili takımın hücum hattında kimin oynayacağını artık biliyoruz. İyi bir Colman'ın Trabzonspor'a neler kazandırabileceği aşikar. Tangocu oynamak istediği zaman seyrine doyum olmuyor. Merakımız savunma kurgusu üzerineydi.  Akçay hocanın ligde cezalı durumda bulunan Mustafa Yumlu ve Aykut Demir tercihinden ikincisini yadırgadık. Kadir Keleş'in hafta sonundaki performansı bizi bu düşünceye itse de, Aykut Demir'in maç içerisindeki olumlu oyunu bu kuşkumuzu boşa çıkardı.

 ilk yarıda rakip Varşova'nın mutlak üstünlüğü vardı sahada. Rakip takım her hattı ile baskı kurdu. Ancak Kaptan Onur'un başarılı performansı rakibe üstünlük sayısı vermedi. İlk yarıda hiçbir varlık gösteremeyen bordo mavililerde, Bamba'nın riskli futbolunun  yanında, Zokora, Maluoda ve Henrique'nin oyunda hiç gözükmemesi ilginçti.

İkinci yarıda da benzer bir oyun kurgusu vardı sahada. Kaptan Onur'un sakatlığı sonrasında eldivenleri devralan Zeki Ayvaz'ın arkadaşlarına güven veren görüntüsü Trabzonspor için büyük kazançtır.

Mustafa Hoca'nın Bamba-Giray değişikliği ne kadar doğru ise, her iki golde   katkısı olan Maluoda'nın 70 dakika yürümesine izin vermesi o kadar yanlıştı. Şimdi demeyin ki, ilk golde rakibi hataya zorladı, ikincisinin asistini yaptı. Maluoda, haftalardır yokları oynuyor. Ancak her nedense hâlâ doksan dakika sahada kalmayı başarabiliyor.

Rakibin kendi kalesine attığı ilk gol herkesi rahatlattı. Ardından Colman'ın orta sahada kaptığı top sonrasında gelen Olcan Adın golü ise maçın skorunu belirledi.

Bu skor ile puanını 10'a çıkaran Trabzonspor, bir üst turu garantiledi. Ancak oyna(ma)dığı futbol kafalarda soru işaretleri bırakmaya devam ediyor. 70 dakika hiçbir şey oynama, rakip kendi kalesine gol atsın. Ancak, her günün böyle şanslı sonlanacağını düşünmeyenlerdenim. Kazanırken belirtelim ki, hatalar ve yanlışlar daha net anlaşılsın… 

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR