Osman Kanber

Osman Kanber

Organize İşler Bunlar

Rakipleri çok iyi biliyor ki bu yıl şampiyon olabilmeleri için sadece kendi başarıları yetmez; Trabzonspor’un da tökezletilmesi gerekir.

İlk yarıda 42 puan toplayan Trabzonspor’a ikinci yarı muhtemelen çok daha azı yetecektir. Hiç transfer yapmamış olsa idi bile Trabzonspor’un mevcut kadrosu bunu başarır mı? Çok rahat başarır. O zaman tek hedefleri kalıyor o da Trabzonspor’un ilk yarıdaki kadrosunu karıştırmak. Silahlarını etkisizleştirmek.

İlk yarı biter bitmez Aykut Kocaman “Trabzonspor’un penaltıları araştırılsın” diyerek başlattı saldırıydı. Çoğu Trabzonsporlu sever Aykut’u. Yanılmışsınız ve ne kadar haklıymış Ali Şen. Bu hakemleri etki altına almaya yönelik girişimi ne kadar başarılı olacak göreceğiz.

Trabzonspor ligin ilk yarısını çok doğru bir strateji ile maç maç düşünerek sadece önündeki maça odaklanarak geçirdi. Ancak şimdi öyle bir hava yaratıldı ki sanki her şey ikinci haftadaki Fenerbahçe maçına bağlı. Önümüzde Ankaragücü maçı yok. Ya da Ankaragücü’nü yenene 3 puan verilmiyor. Trabzonspor’un Ankaragücü maçına olan konsantrasyonunu bozma çabası ne kadar başarılı olacak göreceğiz.

Sonra kampa geç katılan Güney Amerikalılar konu oldu. Sanırsınız sezon açan takımlardan hepsinin yabancıları gelmiş de sadece Jaja gelmemiş. Bursa’nın yabancıları kampa ne zaman katılmış? Hagi Pino’ya neden küsmüş önemli değil?

Medyada Jaja’nın geç kalma haberleri varken Selçuk’un transfer haberleri yoktu. Jaja kampa katıldı. Şenol hoca gaza gelmedi. O sorun bitti bu defa da Selçuk’un imzası birdenbire en önemli konu haline geldi. Türkiye liglerinde bu sezon sözleşmesi biten futbolcular sadece bizimkiler ya. Eminim önümüzdeki günlerde medyada Selçuk her hafta başka bir İstanbul takımına transfer olacaktır. O olmazsa Umut sıraya girer. Kaleci Onur haberlerine de hazırlıklı olun.

Yanlış anlaşılmasın Jaja’nın Alanzinho’nun, Colman’ın ve Selçuk’un davranışlarını doğru bulmak mümkün değil. Ancak geç geldi, sözleşme imzalamadı diye Trabzonspor’u bu noktaya taşıyan yıldızlarından ligin ikinci yarısında mahrum bırakırsak ya da performanslarını düşürecek eylemlerin içine girersek o zaman şampiyonluk hayal olur.

Trabzonspor – Konya Torku Şekerspor maçı sonrasında Radyo haber61’de yaptığımız yayına telefon ve mail yoluyla katılan dinleyicilerimizin çoğunun Selçuk, jaja ve Colman’a sitemleri var. Bunu da normal karşılıyorum. Ancak Trabzonspor taraftarı bundan sonra sitemini asla futbolcularımızı olumsuz etkileyecek şekilde sergilememelidirler. Yerel medya da bu konuda üzerine düşeni yapmalıdır.

Nasıl ki Şenol Güneş kovalım,gönderelim gazına gelmedi Jaja’ya Colman’a, Alanzinho’ya sahip çıktı, taraftar da çıkmalıdır. Nasıl ki daha fazla zarar görmememiz için  Sadri Şener, sözleşmesi bitenlerle sezon sonu konuşuruz dedi. Taraftar da sezon sonuna kadar bu oyuncularımızın verimli olabilmeleri için gerekeni yapmalıdır. 

Ne yabancı futbolcuların geç gelmesi, ne imza atmayan futbolcular Trabzonspor taraftarının müdahil olması gereken sorunlar değildir ve Trabzonspor’un önceliği de değildir. Trabzonspor’un bir numaralı önceliği şampiyon olmaktır.

Şu aşamada zaman kimin haklı kimin suçlu olduğunun da çözülmesigereken zaman değil hep birlikte çalışılması gereken zamandır. Herkes bu yolda bir başkasındaki kusuru aramadan üzerine düşeni yapmalıdır.

Zaten Trabzonspor teknik kadrosu ve yönetimi de en az taraftar kadar olayların farkındadır ve zamanı gelince gereğini yapar.

Ne Fener ne BJK ne cimbom ne Bursa şampiyonluğu kazanamaz ancak eğer Trabzonsporlular çok dikkatli olmazsa Trabzonspor şampiyonluğu kaybeder.

 

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR