Arif Çetin

Arif Çetin

Neredesin cesaret?

Aslında bu maçın başlangıç saatini 14:00 olarak kabul etmeliyiz. Verilen bunca hukuki karara rağmen hâlen hiçbir şey olmamışcasına davrananlara inat, adaleti haykıran onbinlerin yürüyüşüyle başladı ligin ikinci yarısının Avni Aker'deki ilk maçı.

Bamba'nın sakatlığı nedeniyle Aykut savunmanın merkezinde yer alırken, Kadir Keleş savunmanın solunda görev yaptı. Cezalı Colman'ın yerinde Malouda'yı izledik. Ön bölge ise, mevcut kadro içerisinde haftalardır dile getirdiğimiz dörtlüden Olcan-Adrian-Yusuf-Emre Güral'dan oluştu.

ONUR ve TOLGA

Seyircinin aylar hatta yıllar sonra Avni Aker'i doldurması ve takımı pozitif yönde etkilemesi, taraftarın Tolga Zengin'i bağrına basması not edilmesi gereken güzelliklerdi. Onur Kıvrak & Tolga Zengin ikilisinin maç öncesi görüntüleri tüylerimizi diken diken etti. Televizyon kanallarının günlerce göstermesi gereken bir başyapıt sundular. İşte Türk futbolunun görmek istediği tablo budur.

Trabzonspor, öğlen saatlerindeki hak arayışının şehre, takıma ve seyirciye verdiği coşku ile baskılı başladı.  Adrian'ın birisi kafa vuruşu olmak üzere iki önemli pozisyonundan sonra Emre Güral'ın akıl dolu golü coşkuyu daha da arttırdı. Trabzonspor her hali ile önde bastı, rakibine top göstermedi.

Ne zamanki bu alışkanlığından vazgeçti, Beşiktaş'ın topla oynamasına fırsat verdi. Bu dakikalarda Yusuf'un Kadir Keleş'e, Olcan'ın Bosingwa'ya yardımları, aynı şekilde her iki savunmacının öndeki arkadaşlarına desteği rakip atakları bertaraf etti.

Trabzonspor takımının en iyi yaptığı hücum varyasyonunun hızlı çıkışlar olduğunu daha önceki yazılarımızda da belirtmiştik. İlk yarıda farkın açılmasını Tolga Zengin kurtarışları ve Abita Hutchinson'un zamanında müdahaleleri önledi.

OYUNCU DEĞİŞİKLİKLERİ ZARAR VERDİ

Zokora'nın yanında oynayan Malouda'nın o bölgenin adamı olmadığını hepimiz biliyoruz. Ligin ilk yarısında da fiziksel olarak hazır görünmeyen oyuncunun, devre arasındaki hazırlık kampına da geç katılması orta sahada Zokora'yı yalnız bıraktı.

İşte bu noktadan sonra Mustafa Akçay devreye girdi. Önde basan, ayağında top tutarak takımın nefes almasını sağlayan Adrian'ın oyundan alarak Abdülkadir'i oyuna sürdü. Malouda'yı da Adrian'ın yerine monte etti. Bununla da yetinmeyen Mustafa Hoca, Yusuf Erdoğan-Şahin Aygüneş ve  Emre Güral- Henrique değişiklikleri ile Beşiktaş'a can verdi, umut verdi. 

PEKTEMEK BJK'YE GÜÇ KATTI

Kaybedecek bir şeyi kalmayan siyah beyazlılar, savunma oyuncuları da dahil olmak üzere Onur'un koruduğu kaleye yüklendiler. Mustafa Pektemek'in 18 içerisinde ve dışında kendi orta saha oyuncularına duvar olması, Almeida'yı da rahatlattı.

Trabzonspor çok iyi başlayan bir günü, iyi bir futbol ve güzel bir sonuç ile tamamlıyor derken, bir puana razı oldu. Yazık oldu. Mücadele yeni başlıyor diyorduk ama savaşın kahramanlarla kazanıldığını yeniden hatırladık. Kahramanlar da, korkmayan ve cesaret gösterenler arasından çıkıyor.

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR