Arif Çetin

Arif Çetin

Nefes

 

Milli maç arasından sonra Avni Aker’deki rakip Antalyaspor’du. Rakibin sezonun ilk yarısındaki performansından uzak olmasından çok, Trabzonspor’un ne yapacağı önemliydi.  İçinde bulunulan istenmeyen süreç, öyle ya da böyle bu sezonun bitmesiyle son bulacak. Kimsenin de takım oyunundan beklentisi yok. Tek hedef üç puan.                

Serkan ve Olcan’ın yokluğunda ( Colman’ı saymıyorum bile)savunmanın sağında Celustka, Olcan’ın yerinde ise haftalardır kayıp olan Volkan Şen oynadı. Asıl sürpriz Alanzinho oldu. Hepimiz Tolunay Hoca’nın  Adrian ile başlamasını bekliyorduk. Uzun süredir  ilk on birden uzak olan Brezilyalı bücür, zaman zaman hızlı hücumların başlangıcı olsa da, kendisinden beklenileni yine vemedi.               

Bu atmosferde başlayan maçta ilk dakikalarda Volkan Şen ile yakalanan pozisyon gol olsa, skor daha da farklı olabilirdi. Trabzonspor’un sorunu tamamen psikolojik. Oyuncuları bire bir ele aldığınız zaman, zirveye oynayan takımlarda birçoğu oynar.                

TARAFTAR SHİP ÇIKTI                

Bu arada taraftara da alkış gönderelim. Haftalardır yazıyoruz. Trabzonspor’un gerçek sahibi yönetim ya da başka bir grup değil, taraftardır.  Hangi taraftar mı? Tabii ki maçın başında takımını coşturan taraftar. Yoksa ikinci yarını ilk 15 dakikasında kış uykusuna yatan taraftar değil.               

HENRİQUE’!NİN KATKISI                

Kritik eşikte kazanılan oyunla birlikte Paulo Henrique’nin pozitif futbolu da başka bir kazanç. Brezilyalı, çok faydalı işler yaptı. Güçlü fiziğini iyi kullanarak ileride top tutmaya çalıştı. Takımının rakip sahaya gelmesini bekledi, ancak onun düşüncesine kimse ayak uyduramadı. Kazanılan iki golde de onun büyük katkısı var. Golcüler bencildir fakat Paulo, kendisinin bile kaleyi düşünebileceği pozisyonlarda, uygun olan arkadaşını aradı ve skora büyük katkı sağladı. Henrique’nin üzerine koyacağı çok şeyler var. Daha kollektif ve daha kaliteli oyuncu kadrosu ile mevcuttan çok fazla skor üreten, katkı sağlayan Henrique izleyebiliriz.             

Sonuç olarak kazanılan üç puan, birçok kuşkuyu giderdi. Trabzonspor bundan sonraki maçlarında daha rahat olacaktır. Haftaya Akhisar deplasmanı var. Kolay maç olmayacağı kesin. Ancak, Trabzonsporlu oyuncular üzerine düşeni yapacak, sıkıntılarla dolu sezon öyle ya da böyle sona erecektir.

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR