Ocakbaşı

Ocakbaşı

Mustafa Akçay başarılı mı?

Trabzonspor- Konya Torku

Ligde son oynanan Karabük ve Kayseri maçlarında alınan galibiyetler Trabzonspor’a adeta hayat verdi.

Bu iki maçta da Bordo mavililer çok iyi oynamasa da,  futbolcuların kazanma azmi,  mücadalesi ve en önemlisi de birliktelikleri galibiyetleri getiren önemli etkenlerdi.

Kayseri maçına baktığımız zaman, ikinci yarının ortalarından itibaren oyundan alınan Henrike, Maoluda ve Adrian’ın maçın son dakikasına kadar kulübedeki heyecanı, maç bitimindeki sevinç gösterisi takım içi bütünlüğün en önemli göstergesi idi.

Demek ki Mustafa hoca futbolculara kendini sevdirmiş ve kabul ettirmiş. Bu çok önemlidir.

Çünkü bir teknik direktör kendini futbolculara sevdiremezse, onları kendine inandıramazsa başarılı olma şansı çok azdır.

Özellikle kariyerli futbolcular teknik direktörün zayıf yanlarını kollarlar. Şimdilik Trabzonspor’da böyle bir ortamın olmadığını rahatlıkla gözlemliyoruz.

Bu gelecek adına iyiye işaret.

Peki  Mustafa hoca başarılı mı?

Göreve geldiği zaman kendisine 6 ay kredi verilmesini isteyen Mustafa hoca, bu sürenin dolmasına iki ay kala aldığı sonuçlara baktığımız zaman başarılı olduğu görülmektedir.

Evet futbol olarak çok iyi olmasa da sonuçlar Mustafa hocanın başarısını açıklamaya yetiyor.

Şu ana kadar Avrupa ve ligde 12 resmi maç oynamış. Bu maçlarda 2 yenilgi, 1 beraberlik, 9 galibiyet rakamları son yıllarda sezona başlama ve ilk deneyim olarak oldukça iyi veriler.

Ligde beş haftalık periyotta ligin tepesinden henüz kopmamış, Avrupa da ise gruplara kalmış, gruplardan çıkma adına da favori bire görüntü var.

Mustafa hocanın başarısının yanında hiç mi hatası yok. Elbetteki var. Oyuncu tercihlerinde ve değişikliklerinde zaman zaman hata yaptığını söyleyebilirm.

Ama en kariyerli teknik adamların bile böyle hatalar yaptığı yerde Mustafa hocayı anlamak ve sabır göstermek gerekir.

Onu çok iyi tanıyan biri  olarak, hatalarını da  bu  köşede yazmama rağmen, ona olan güvenimi hiç kaybetmedim. Trabzonspor’u geçen sezondan daha iyi yerlere taşıyacaktır.Taraftarlarında buna inanması gerekir.

Sonuç;

Mustafa hoca elindeki sıkıntılı kadroyu şu ana kadar iyi idare ediyor. Maoluda, Adrian, Bosingwa ve Colman’ın devamlılıkları arttığında, Yusuf, Aykut, Abdulkadir gibi gençer de  tecrübe kazandıkça Trabzonspor hem daha iyi oynayacak, hem de daha iyi sonuçlar alacaktır.

Karabük ve Kayseri maçlarının kötü futbola rağmen kazanılması bu anlamda çok önemliydi. Futbolcuların kendine olan güvenleri artmıştır. Bu güven bundan sonraki maçlara da olumlu yansıyacaktır.

Bu görüntüdeki Trabzonspor’un, deplasman başarısı olmayan, ligin en zayıf görünümlü takımı olan Konya Torkuspor’u Avni Aker’de yeneceğini söylemek çok büyük tahminci olmayı gerektirmez.

Karabük ve Kayseri maçlarındaki tahminimde yanılmam, hem o rakiplerin gücü, hem de Trabzonspor’un  o dönemki güçsüzlüğünün sonucudur.

Ama benim yanılmam önemli değil, önemli olan Trabzonspor’un kazanmasıdır. Yeterki Trabzonspor kazansın, ben yanılmışım çok önemli değil.(Tahmin: 1)

 

Antalyaspor- Beşiktaş (Tahmin: 2)

Gençlerbirliği- Fenerbahçe (Tahmin:%60:2  %40:0)

Galatasaray- Rizespor (Tahmin:1)

Kayseri Erciyes- Kayserispor (Tahmin:2)

Kasımpaşa- Eskişehir (Tahmin:%60:0 %40:2)

Bursaspor- Akhisar Beleidyesi (Tahmin:1)

Gaziantep- Karabükspor (Tahmin:%55:0  %45:1)

Elazığspor- Sivasspor (Tahmin: %55:1 %45:2)

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR