Turgay Beşyıldız

Turgay Beşyıldız

Moskova Niyetiyse Zor...

Avni Aker’deyiz.

Hafta içi değişen ve yenilenen bir zemin önümüz de ,bizim misafir odasının halısı gibi serilmiş dümdüz duruyor...

SİS adlı İngiliz firması 4 ortaklı, 3 İngiliz , 1 Türk,üstelik de Oflu iyi mi ?

29 yaşında bir genç, ODTÜ inşaat mühendisi İlyas Kobal,memleketimin takımı demiş kolları sıvamış, güzel de bir indirim yapmış 320 bin Euro’ya işi bitirmiş.

Hollanda,Avusturya ve Slovakya’da çim üretim merkezlerinde yetişen çimi alıp, Avni Aker’in zeminine çaktılar.

Yağmur da başladı mı karşılaşmanın başında“ Eyvah”dedik. Zemin yeni, sökülüp yerinden kalkar mı acaba ? Baktık zemin de bozulma adına  ‘ Tık’ yok.

Anlayacağınız Avni Aker, yıllar sonra bir zemine kavuştu.

Yapanlara kocaman bir teşekkür,sağol İlyas Kobal.

*

Oyunun 12.dk. Pawel Brozek rakip kaleci  Özden ile karşı karşıya ama ancak bir topa, bu kadar kötü vurulabilir,üstten aut.

Bu pozisyona yağmur bile kızdı be,daha sağanak yağmağa başladı.Yağmur başladı


 
 gözüm zeminde,en ufak bir kalkma yok çim de,güzeellll.

Meteroloji’den bilgi almayan Trabzonspor Kulübü, sanırım bu sefer yağmurluk dağıtmayı unuttu !.. Onlara bu gece (-) not.

Yağmur yağdıkça maraton tribünü ve kale arkaları daha fazla bağırıyor ve tezahürat desteği veriyor. Kapalı tribünde ise yağmurdan nasibini almayanların çoğu, çekirdek çıtlatıyor.Hadi oradan be size .

Allah’tan 3 bin bayan ve çocuk ücretsiz biletle girdi de, kapalı tribünde onlar ses veriyor takımlarına ,diğerleri de bilmiyorum biraz utanmış mıdır ? Maça ne için gelirler bunlar anlamam.

*

Trabzonlu Gençler adlı grup kale arkasında bir pankart astı. Bu pankart lig TV de yayınlandı, ekranda okuyanlar yine bizle makara yapmıştır.

“Trabzonlu Geçler” yazmış,yazan “N” harfini dükkan da unutmuş….

Bu işin esprisi tabi. bu grupta olmasa  stadyum tribünlerinin havaya gireceği yok. Bunlar tribünleri organize ediyor ama aynı kale arkasında, batı tarafındaki köşede önlerinde “Gurbetçi Gençler” yazan yaklaşık 150 kişinin olduğu grup da, kendi çalıp kendi söylüyor orada. Kardeşim uysanıza stadyumun tümüne,Lütfen.

*

Dönelim yine maça, 18.dakikada sahanın iyilerinden,bir dönem Trabzonspor’un transfer gündemine de sık sık gelen Samsunspor’un eski oyuncusu Turgut Doğan, ceza alanı dışından çok sert ve şık vurdu, takımını bu şok ve harika golle 1-0 öne geçirdi.

Ankaragücü iyi başladı ve öne geçti.

28.dakika da Adrian, altı pasın içerisinden kale köşeleri yerine Özden’in kucağına vurunca, saç-baş yoldurdu.

Hemen 30 sn sonra , oynamadığı zaman,topu elinden alınmış çocuklar gibi küs duran Pawel Brozek,altı pasın içerisinde Adrian’ın alda at diye ortaladığı topu, köşeye değil de kaleci Özden’e nişanlayınca, yine tribünleri çıldırttı.

*

Bu dakikalarda Serkan’ın yaklaşık 30 metreden attığı nefis şut,Konuk ekip kalesinin üst direğinde 90 da patladı.

…Ve ev sahibinin golü 38.dakikada geldi. Adrian soldan yerden ortalardı,altı pasın içerisinde Pawel bu sefer ayağının içiyle vurdu,kaleci Özden’in ayaklarından seken topa yetişen Pawel, beraberlik golünü nihayet bu sefer attı.

İlk 45 dakika da, yoksa yine önümüzdeki salı gecesi oynanacak olan, CSKA Moskova maçının stresimi vardı bordo mavililerde, buna da siz karar verin dostlar.

*

İkinci yarının ilerleyen dakikalarında Trabzonspor ‘da  Pawel Brozek,Volkan ve Adrian yerlerini Alanzinho,Sapara ve Cech’e bıraktı.

Oyunun 50.dakikalarında Adrian ve Burak’ın kaçırdığı net fırsatları bir kenara not edersek,63.dakikada sarı-lacivertliler Giray ve Mustafa’nın yine bir pozisyonda anlaşmamasından faydalanarak,Lewis’e attıkları topu bu oyuncu hızla aldı ve takımını öne geçirdi. Anlayacağınız ev sahibi bu maçta çok kontratak yedi.

Tribünde git-gel leri yaşayan bordo mavili taraftarlar ,beraberliğe bile razı görünmeye başlarken ,takımlarının beraberlik golü geldi.

Celustka, soldan yatay girdi,iki oyuncuyu çalımla geçti ve ters olan sağ ayağıyla iyi vurdu alt köşeye ve durumu dengeledi.

*

Karşılaşmanın böyle bitmesi beklenirken,ben beklemedim.

Bir 3. gol daha olacak ama hangi takım atacak diyordum. Karşılaşmanın bitimine 10 dk var. Ankaragücü kalesi önünde çaprazda Trabzonspor serbest atış kullanıyor ,yaklaşık 20 metrelik bir mesafe,Burak direk kaleye gönderiyor,filelerle kucaklaşan meşin yuvarlak Trabzonspor’a hem galibiyet, hem 3 puan, hem de 800 bin TL galibiyet primi getiriyor.

Tribün hasılatı ile 1 trilyonu geçen gelir ve CSKA Moskova maçı öncesi  iyi bir moral.

*

Gelin görün ki ; Uzatma dakikalarının son saniyesinde, Ankaragücü’lü Atilla Aybars’ın Trabzonspor kalesinin dibinde kaçırdığı yüzde yüzlük net bir gol pozisyonu var ki, karşılaşmanı 3-3 bitmesi işten bile değildi. Kaçırınca tribünler ve ev sahibi yedek kulübesi bir ohhh… çekti.

*

Orta hakem Tolga Özkalfa’ya gelince, bariz hatasının olduğu an  76.dakikada Burak’ın ceza alanı içerisinde kaptan Hürriyet tarafından formasının çekilerek yere düşürülmesiydi. Bu penaltı pozisyonunun ‘es’ geçmesi, sanırım bu maçta gözlemci notunu düşürmüştür.

Bu gece Ankaragücü’nün katı defans yapacağını düşünenleri,Ziya Doğan yanılttı.

Başkent ekibi,çıktı adam gibi top oynadı.

Trabzonspor takımı CSKA Moskova önünde, eğer böyle çok açık ve kontratak verir pozisyonda oynarsa “ Dasvidanya “ derim arkadaş !...

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR