Cenap Serdar

Cenap Serdar

MİLLİ SON

 

 

Milli Takım belki de son yılların en kötü başlangıçlarını yaparak, aldığı kötü sonuçlara bir yenisini daha ekleyerek Macaristan maçı ile birlikte iflas etmiştir.

Macaristan maçında, sahada ilk 15 dakikanın dışında ne yaptığını bilmeyen şuursuzca rakip kaleye gitmeye çalışan amatör bir milli takım vardı. Emre’nin dışında milli ruhunu ve  kazanma hırsını gösteremeyen  sporcularımız ne hikmetse mağlup duruma düştükten sonra, ısrarla yan pas yapmaya devam ettiler ve kaçınılmaz sonu hazırladılar.

Bu sonun hazırlanmasına, başta Abdullah AVCI ve kurmayları ile Emre  dışındaki tüm sporcularımız sağ olsunlar büyük katkılarda bulundular.

Milli takımın bundan sonra gruptan çıkması mucizelere kalmıştır, büyük ihtimalle sayın AVCI ve ekibi de bu yükü kaldıramayacaklarını anlayınca onurlu şekilde istifa edecekler.Tabi bazıları istifa ederek kendilerini kurtaracak, olan koskoca Türk Milli takımına olacak, Ülke puanları dip yapacak ve sıradan bir takım hüviyetini koruyacaktır.

Kaleci Volkan’a değinmeden geçmek olmayacak, Romanya ve Macaristan maçlarında yaptığı hatalardan dolayı Volkan’ı değil sayın AVCI’yı eleştirmek gerektiği kanısındayım, Volkan’ı bu maçta oynatmama cesaretini gösterebilseydi, Volkan bu kötü durumdan kurtulacaktı. Ama yapamadı çünkü kadrodaki diğer kalecilerine güvenemedi. Sonuçta Volkan kendisini ispatlamış kaliteli bir kaleci, performans düşüklüğü şanssızlıkla birleşince kaçınılmaz son gelebiliyor, bu hususu ancak büyük hocalar görerek duygusal davranmayıp engelleyebiliyorlar, bizde ise sonradan oyuna girdiği için gol atıp korkudan sevinemeyen futbolcular olduğu gibi, anlaşılamaz bir tutum ile futbolcuları kıskanıp Milli takımlara almayan hocalar var ve bu gelişmeler sonucunda geldiğimiz nokta ortada, ayrıca  kötü sonuçlar nedeniyle kadrodaki mevcut sporcuların da hangi psikolojide oldukları ve bundan sonra Milli forma giyememe endişesi taşıyıp taşımayacakları da ayrı bir husus.

 

Türk Milli takım Teknik Direktörlüğü ve forması bu kadar ucuz olmamalıydı, Türk insanı bu yenilgileri asla hak etmedi, sayın AVCI duygusal hisler veya başkalarının telkinleriyle kadroya almadığı ya da kadroda olup ta  oynatmadığı futbolcuların ahını almış ve kendi sonunu hazırlamıştır.

 

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR